עבור לתוכן

אתם לא תאמינו מה קרה לי בעקבות חיבור ראוטר Edimax

Featured Replies

פורסם

בקיצור יש לי שני מחשבים עם אקס פי

אחד ראשי ואחד משני

עד עכשיו הייתי ברשת רגילה פשוטה של חוט מוצלב עם 2 כרטיסי רשת

היום קניתי ראוטר Edimax 6104k בעקבות הצקות של אחותי שלא רוצה להיות תלוייה בי..

טוב חיברתי תראוטר לחשמל חיברתי כבל מהמודם של אלקטל השחור ADSL ליציאת WAN וכמובן כרטיס רשת אחד מכל מחשב אל הראוטר...

טוב עשיתי את כל מה שצריך נכנסתי לאתר של EDIMAX דרך הכתובת הגדרתי הכל והאינטרנט לא עובדדדדדדד!

השתגעתי לא ידעתי מה לעושת אמרתי אני אחזיר תאינטרנט הרגיל אשאל מה לא עשיתי בסדר ואז אחבר שוב זה מה שעשיתי רק שזה לא התחבר לי יותר!!!!

לא הצלחית להתחבר לאינטרנט ...התקרתי לזהב אוליי משוה לא בסדר בהגדרות וזה.... הפנו אותי לבזק.....

המזל שיש לי 2 כרטיסי רשת אז אמרתי אני אנס להתחבר לאינרטנט עם הכרטיס רשת השני וה צ ל ח ת י!!!!!!

עכשיו רציתי לשאול אותכם האם נהרס לי הכרטיס רשת ?הגיוני? סה"כ חיברתי אותו לראוטר..:-(

2. למה לא עובד לי הרשת..........? חיברתי את הכל ואת כל החוטים סידרתי הגדרות ..ולא עבד האינטרנטבבקשה מישהו יכול לעזור לי לסדר את הראוטר ואת האינטרנט?:-(

3. הראוטר צריך להיות מותקן במחשב?..

בתדוה מראשששששש

פורסם

בדקת שהכבלים לא מוצלבים בטעות ?

פורסם
  • מחבר

הכבלים מוצלביםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

בחנות אמרו שרק מוצלבים

פורסם

תעשה בדיקה האם הרשת עובדת בין שתי המחשבים ישירות (אם הכבל מוצלב, אז זה אמור לעבוד), ככה תדע אם הכרטיסי רשת עובדים או לא....

אחרי זה, תחשב את המחשבים דרך ה ROUTER, ותבדוק אם הם עובדים ביניהם שוב... אם לא אז כנראה שצריך כבלים לא מוצלבים...

זה לפחות מה שנראה לי..

פורסם
  • מחבר

זה ששמתי כבלים לא מוצלבים יכול לגרום לנזק????????

כי אני ידוע שיש ראוטרים שלא משנה להם מוצלב או ישר..

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שאני לא ידוע אם אני מבחר נכון את המחשבים לראוטר... אולי חסר לי משהו

פורסם

ה-D-link הופך אוטומטי כבל מוצלב, אני חושב שגם ה-edimax עושה את זה אבל אני לא בטוח (תבדוק באתר הייצרן)

בכל מקרה הכבלים הנכונים הם כבלים ישרים.

כבל מוצלבים לא יכולים לגרום נזק

פורסם

תקשיב טוב טוב:

קודם כל אתה מחבר את כרטיס הרשת שלך לראוטר ( אל תדאג גם השני עובד לא הרסת כלום). עכשיו תגדיר כתובת IP קבועה בכרטיס הרשת שלך (כמו שהגדרת 10.200.1.1 באלקטל), את טווח הכתובות והsubnet mask שמתאים לך תיקח ממדריך הראוטר שלך. לפי מה שראיתי בNetguru זה אמור להיות:

Ip addres 192.168.2.100

Subnet mask 255.255.255.0

gateway 192.168.2.1

אחר"כ אתה בודק פינג לראוטר(192.168.2.1). אם יש תגובה יופי תמשיך למחשב הבא (תגדיר שם IP של 192.168.2.101). אם אין אז או שהכבל לא מתאים או שההגדרות לא תקינות.

דר"כ אגב לפי מה שאני זוכר לראוטר משתמשים בכבל ישר ולא מוצלב. גם למודם אלקטל הכבל אמור להיות ישר. יכול להיות שהראוטר שלך הוא אוטומטי והוא יכול לעבוד עם שניהם. תבדוק את זה במדריך שלו.

אחרי ששתי המחשבים עובדים עם פינג תקין לראוטר אתה מגדיר לראוטר את המודם

ככה אתה מגדיר את האלקטל 5 מנורות בראוטר שלך (אם זה 3 מנורות זה לא מתאים)

http://www.netguru.co.il/images/articles/71/6104Wg-9.jpg

וזהו!

אם יש לך עוד שאלות תכנס לNetguru יש שם מידע רב על הראוטר הזה.

פורסם

אם אתה רוצה לתת IP קבוע בכרטיסי רשת של שני המחשבים , לדעתי רצוי, אז מומלץ לשים 33 .2 . 168. 192 לדוגמא. הכוונה היא שזה צריך להיות 192.168.2 והטווח של המספר האחרון הוא בין 2 לבין 99 מומלץ כי הטווח שהראוטר מחלק הוא בין 100 ל 200 אז שלא תהיה התנגשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים