עבור לתוכן

אם חיברתי סאב 4 אום למגבר 8 אום?

Featured Replies

פורסם

יש מצב שהסאב או המגבר ישרפו??? ומה ההבדלים בין 4 ל 8?

פורסם

כן, יש מצב

ההבדל בהתנגדות

פורסם

תראה, לפי חוק אוהם, V=I*R מה שאומר שמתח שווה לזרם כפול התנגדות.

הורדת את ההתנגדות פי 2, ולכן בכדי לשמור על מתח נתון, הזרם יעלה פי 2.

יותר זרם=יותר חום מגבר, יכול לגרום לבעיה. כמו כן, יותר זרם=יותר הספק בסאב, יכול לפגוע בו במידה ותגביר יתר על המידה.

באופן כללי כל עוד תשמור על עוצמה סבירה לא אמורה להיות כל בעיה, גם אני עבדתי כמה שבועות עם מגבר 8אוהם, ורמקולים 6 אוהם. ויש כאלה שעובדים עם מגברים של 120-300אוהם לאוזניות של 40 אוהם, ולא קורה נזק.

תדאג שאתה לא מגביר יותר מדיי, ובמידת האפשר הייתי מציע להשיג מגבר ל-4אוהם. מעבר לביטחון של הרכיבים, התנגדות שונה פוגעת גם בצליל.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ויש מגבר 4 אום ביתי או שאני צריך לקנות מגבר של רכב וזה משנה עם הרסיבר 300 וואט והסאב 450 וואט? אז יש מצב שישרף...?ואהה חיברתי 2 סאבים למגבר ע"י קומבינה לקחתי מהיציאה של הסאב והילחמתי את 2 הסאבים סאב 1 80 וואט 8 אום והשני 450 וואט 4 אום...אז זה ניחשב 12 אום או שזה לא קשור

פורסם

א: מספרים בוואטים לא אומרים כלום. הסאב שלך הוא אולי 15 וואט! 450וואט גם רמקולים של מועדונים לא מחזיקים. הכל תלוי בהגברה שלך.

ב: אין כל קשר בין ההספק של הרמקול והמגבר. לי יש מגבר של 18W, ורמקולים של 80W, המגבר ב-9 וואט כבר עובר את המקסימום של הרמקולים.

ג: 12אוהם זה בהחלט לא נחשב, 12 אוהם הם רק בעת חיבור בטור. אם חיברת במקביל (שזה מה שעשית) אתה בעצם מנמיך את ההתנגדות. הייתי מציע לך לחבר את הסאב של ה-8אוהם למגבר, ולוותר על הסאב של ה-4אוהם. אתה גם יכול לגרום נזק, שכן נראה כי אינך מתמצא בהלך הדברים, ואתה גם פוגע קשות באיכות. ולא, באס חזקצ לא נחשב לאיכות, באס מתון יחסית שנשמע "זורם" עם המוזיקה הוא באס איכותי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי אבל אין איזה חלק שיכול לסדר את זה איזה ממיר כלשהו? אם לדוגמה אני מחבר לו מגבר של אוטו 4 אוהם ומחבר למחשב זה יעבוד לי כמו בספרים?

פורסם

גם אני עקרונית רוצה לדעת

יש לי מגבר של גרטס שכרגע ביציאת הסאב שלו מחובר לפיוניר 600 של אוטו

בתוך תיבה 1.5 cub

ויש לי מגבר של אוטו ערוץ אחד לסאב

עכשיו יש לי יציאה חשמלית כדיי שתפעיל לי את המגבר בבית

הקטע הוא

איך אני יכול להתחבר לסאב עם זה?

המגבר צריך לקבל rca

(למרות שבמגבר יש גם אינפוט וגם אווטפוט)

בכל אופן יש למישהו המלצה איך לחבר?

פורסם

תמיד אפשר לסדר משהו, אבל זה בהחלט לא מומלץ. לפעמים זה עלול לפגוע במגבר או ברמקול, תלוי מה עושים.

בנוגע למגבר של אוטו, בהחלט אפשר לחבר אותו ואפשרי גם לחבר אותו למחשב. אני לא מתמתצא בנוגע לחיבורים באוטו וציוד לרכב (בן 16, רישיון יגיע רק בשנה הבאה) אבל אני מאמין שבפורום רכב יוכלו לעזור לך יותר.

Anatoli.

פורסם

בקשר לדבר הזה שממיר לי את המתח..

אני לא מוצא אותו.. :'(

מאיפה אני יכול להשיג דבר כזה?

פורסם

אני מאמין שאתה מדבר על שנאי. בעיקרון בחנויות חשמל למיניהן תוכל למצוא אותן. תעשה חיפוש באינטרנט, אני בטוח שלאתרי מכירות גדולים יש גם שנאים למכירה.

Anatoli.

פורסם

לא אני לא מדבר על שנאי שמספק לי חשמל

אני מדבר על ממיר מתח שממיר לי ממתח של בית למתח של אוטו

פורסם

זה מה ששנאי עושה, הוא ממיר ממתח של220V למתח נמוך יותר.

פורסם

אוקיי

אז נגיד ויש לי שנאי רגיל שאני יכול לשחק לו עם המתח...

על כמה אני צריך לשים אותו שיעבוד עם המגבר?

או שאני צריך משהו יותר רציני מזה?

פורסם

תקנה שנאי משתנה, אני לא בקיא במיוחד ברכבים, אבל כזכור לי המצבר מוציא 12V.

פורסם

יש לי שנאי משתנה

הקטע הוא שהשנאי הקודם שלי שמשנה את המתח

היה מסיבי וגדול ומקצועי כזה

לא נראה לי שהדבר הקטן הזה יכול להחליף אותו

ועוד הקודם שלי היה נחשב נורמאלי

יש יותר חזקים מבחינת עומס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים