עבור לתוכן

רשימת הרכיבים + על מא כל רכיב אחראי

Featured Replies

פורסם

כיוון שאני רוצה מאוד ללמוד אז אני צריך רשימה של כמה שיותר ריכיבים ועל מה כל רכיב אחראי. כי לדוגמא כשאני בונה מעגל ויש שם רכיבים שאני לא יודע מה הם אז קשה לי ללמוד ככה זא אותו דבר כמו לפתור בעיות באלגבה ולהפעתיק את התושבה מהספר. לדוגמא היום למדתי המייצב מתח LM7805 הוא מייצב אתה המתח ל 5V עכשיו יש כם מיני רכיבים שאין לי מושג בהם. אז הייתי רוצה רשימה אפילו באנגלית זה טוב על מה אחראי כל רכיב.

תודה רבה אני מעריך את כל העזרה שתינתן פה.

פורסם
  • מחבר

כן אבל זה מסביר בכללי הרי אין מייצב מתח אחד יש כל מיני בעלי יציבות מתח שונה לדוגמא הבאתי את ה LM7805 הוא מייצב מתח ל 5V יש אחרים שבמקרה לא מפורטים בנושא שהבאת לי

פורסם

אני לא מכיר אתר שמסביר בפשטות מה תפקידו של כל רכיב, אבל אתה יכול לחפש בגוגל את דף המידע של הרכיב בו אתה מתעניין. לדוגמא LM7805.pdf. יש גם אתר שמרכז את כל דפי המידע, מישהו נתן לינק לפני כמה ימים, דפדף אחורה קצת.

פורסם

חשוב לרגע על מה שאתה מבקש - זה כמו לבקש "תנו לי רשימה של כל הגנים בגוף האנושי ומה תפקידם..." או "תנו לי רשימה של כל הפקודות בשפת C ותפקידן..."

ישנם כרכים שלמים של ידע שאינם מכילים את כל מה שאתה מבקש. תתחיל מלהתעניין ברכיבים בסיסיים, דוגמה לכאלה תוכל למצוא בסטיקי שבראש הפורום. אח"כ במעגלים פשוטים המשתמשים ברכיבים אלו ומשם תתקדם... אם אתה כבר בעל ידע שכזה אני מאמין שלא תהיה לך בעיה למצוא מידע על רכיבים ספציפיים המעניינים אותך. כך או כך - מה שאתה מבקש אינו אפשרי לת'ראד באיזשהו פורום בכלל...

על כן הת'ראד ננעל, אם תרצה לשאול שאלה ספציפית יותר - אתה מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית ע"מ שאפתח את הת'ראד מחדש...

ואגב - בלי לראות פתרון לדוגמה כמה פעמים לפחות - לא תלמד כלום, כך שהאנלוגיה לפתרונות שבספר איננה מוצלחת במיוחד - למעשה את רוב האלקטרוניקה שלמדתי באופן ראשוני, למדתי אך ורק מהתבוננות במעגלים ונסיונות איתם...

בקיצור - take it one rachiv at a time ושיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים