עבור לתוכן

סוף העולם בשנת 2038 ?

Featured Replies

פורסם

תאונת שרשרת אדירה בטכנולוגיה העולמית. מה שיתחיל בקריסה של מחשבי העולם יגרור אחריו את תשתיות החשמל והטלפון. בין רגע חוזרים לימי הביניים. נשמע כמו סיפור מד"ב לא מוצלח? תחשבו שוב, כי אם הבעיה תוזנח, בינואר 2038 זו תהיה המציאות.

http://www.sec.org.il/main.php?show=article&id=100

פורסם

איזה בולשיט

"לווינים יסטו ממסלולם" עוד לא ראיתי לוין שמופעל על יוניקס ותלוי בתאריך שלו כדי לקבוע את המסלול שלו....

בכלל זה רק התאריך ,גם בשנת 2000 היו מחשבים שקפצו אחורה אבל אף מערכת לא קרסה טוטאלית כמו שמתואר...

פורסם

בעיה ידועה... אך מכיוון שגם ככה מרבית התוכנות הם GNU אפשר לקמפל מחדש עם משתנה זמן גדול יותר וזה יפתור את הבעיה... לתוכנות שהם לא כבר ימצאו פתרון עד אז (זה לא כמו באג שנת 2000 שהתחילו לטפל בו כמה שנים לפני... יש עוד זמן).

לווינים אולי לא מופעלים ע"י לינוקס, אבל בטוח שיש כאלו שמתשמים באותו שיטת EPOCH כמו UNIX.

פורסם

למה תכנתו את הקוד כך מלכתחילה? (בהנחה שזה נכון)

הכתבה לא כתובה הכי טוב, אבל הנתונים המצורפים מחזקים אותה.

פורסם

למה היא תוכננה על 32 סיביות? כי פשוט לא חשבו על זה אז

למה כתובות IP תוכננו על 32 סיביות והיום נגמרו כל הכתובות? כי לא חשבו על זה אז

למה היום מנסים להעביר את מרחב כתובות ה-IP ל-64 סיביות ולא יותר? אולי בעתיד (הרחוק מאד מאד) גם 64^2 כתובות IP לא יהיה מספיק, את מי זה מעניין עכשיו?

סביר שעד אז כבר תצא גירסה חדשה (או עידכון) שיגדיל את המקום שנשמר לזיכרון ל-64 סיביות.

כשמפחים משהו חושבים על מה יהיה יעיל אותו רגע, למה לבזבז 32 סיביות לכל תאריך (לכל קובץ) כשבעיה תצוץ רק עוד 60 שנה ועד אז מישהו כבר ידאג לסדר את זה, ובין היתר לקבל על זה כסף?

פורסם

הייתה לא מזמן כתבה על כל מיני באגים צפויים בסגנון באג 2000 (בYNET נדמה לי), אחד מהם זה הבאג הזה.

נראה שמי שכתב את הכתבה לא ממש הבין מה הולך שם, הבעיה היא פשוטה, משתמשים שם במשתנה singed 32 ביט וברגע שהוא יגיע למספר F0000000 הוא יתחיל לספור במספרים שליליים.

והפתרונות הם פשוטים, כמו שהיו פתרונות מסויימים של באג2000.

למשל המספר המדובר (שנקרא דרך אגב epoch- אפוק) הוא מספר יחסי, סופר מילישניות מנקודה מסויימת בזמן. לא בעיה קשה להגדיר מחדש את הנקודה הזו בזמן.(כמו שב WORD המאה מתחילה ב1930 כדי שניתן יהיה לספור עד שנת 2030.), או לשנות את המשתנים שעובדים איתם ל unsignd ולתת לעצמנו עוד כמה עשרות שנים של שקט (עד 4.4 מיליארד מילישניות).

אסור לשכוח שמדובר ביוניקסים (וככל שיעבור הזמן יותר ויותר לינוקסים יחליפו אותם) שהן מערכות שאת הקוד שלהן קל הרבה יותר לערוך ולתקן מאשר וינדוס ומיינפריימים וכו'. ואם אני לא טועה, ברגע שעלו על הקטע הזה של שעון epoch התחילו להעלות אותו ל64 ביט בגרסאות חדשות יותר, וכל השאר זה עניין של מתכנתים - באיזה גדלי משתנים הם ישתמשו כד לחשב דברים שקשורים לשעון אפוק בתוכניות עתידיות.

פורסם

למה היא תוכננה על 32 סיביות? כי פשוט לא חשבו על זה אז

למה כתובות IP תוכננו על 32 סיביות והיום נגמרו כל הכתובות? כי לא חשבו על זה אז

למה היום מנסים להעביר את מרחב כתובות ה-IP ל-64 סיביות ולא יותר? אולי בעתיד (הרחוק מאד מאד) גם 64^2 כתובות IP לא יהיה מספיק, את מי זה מעניין עכשיו?

תיקון: 128 סיביות, שזה בסה"כ 128^2 כתובות, שזה בערך כמו להקצות כתובת IP לכל מולקולה על פני כדור הארץ, אז אל תדאג בקשר לזה ;)

(אני מדבר כמובן על IPv6)

פורסם

ראיתי את הת'ראד הזה בפורום תמיכה טכנית או שאני הוזה?

פורסם

ב2029 אסטורואיד יפגע בנו גם ככה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים