עבור לתוכן

יום סיירות

Featured Replies

פורסם

שלום..

קיבלתי זימון ליום סיירות למחר, והשאלה שלי זה האם שווה לי לסוע לשם אם אני לא מעוניין באף אחד מהתפקידים שמוצעים שם שהם חובלים שייטת 13 ו "היחידה"?

פורסם

אם אתה לא מעוניין באלה, וגם לא בצוללות, 669 ושלד"ג אין לך מה לעשות שם. לקום ב5 בבוקר, לרוץ במעלה ומורד גבהות ולצלוע בימים שאחרי זה... כל זה "סתם בשביל הכיף" - לא משתלם

פורסם

קודם כל חשוב שתדע שמטכ"ל,חובלים והשייטת הם לא כל התפקידים המוצעים שם, גם צוללות, שלדג, 669 ...

אם לכל אלה אתה לא מעוניין והשאלה שלך אם ללכת בכל זאת אז ככה זה תלוי:

אם אתה מתכנן שירות לא קרבי, או קרבי חפ"שניקי בחטיבות החי"ר... אז אין לך מה ללכת לשם וסתם לקרוע לעצמך את התחת.

אם אתה לא מעוניין בסיירות האהל אבל בהחלט מעוניין ביחידות מובחרות אחרות שנמצאות בחטיבות עצמן, אז מעבר יום סיירות יעזור לך להתקבל אליהן מסיבה אחת פשוטה שזהו עוד נתון רלוונטי בתיק שלך. הדגש הוא על "יעזור" ולא על "הכרחי" ... לא היחידות המובחרות של החטיבות (פלסרים למיניהם, כלבנים, מורן וכו'...) אז הגישה אליהן מתוך החטיבות- בתחילת הטירונות שואלים מי רוצה גיבושון ומי שרוצה הולך- ז"א בשביל להתקבל אתה לא חייב בהחלט לעבור יום סיירות- אבל אם תעבור יום סיירות עם ציון גבוה זה בהחלט יעזור להגיע לתפקידים קרביים מובחרים בעתיד (היות וזה רשום בתיק שלך ואחרי שתעבור את הגיבושון הספציפי ליחידה שאתה רוצה וישבו ויחליטו מי מתאים ומי לא יראו אצלך יום סיירות עם ציון טוב, זה יוסיף לך כמה נקודות, למרות שכמו שאמרתי- זה בהחלט לא הכרחי ) - אבל שוב- אם יחידות מובחרות זה לא מה שמעניין אותך אז אין לך מה לחפש שם, סתם קריעת תחת.

פורסם
  • מחבר

אני בן יחיד ככה שגם זה קצת בעיה.

אני מאוד רציתי קורס טייס אבל בגלל שיש לי קב"א 54 לא מקבלים אותי.

וההורים לא בטוח יחתמו לי על זה, ככה שבשביל ה"כיף" לא משתלם ?

פורסם

אני בן יחיד ככה שגם זה קצת בעיה.

אני מאוד רציתי קורס טייס אבל בגלל שיש לי קב"א 54 לא מקבלים אותי.

וההורים לא בטוח יחתמו לי על זה, ככה שבשביל ה"כיף" לא משתלם ?

כפי שאני זוכר קב"א 54 תופס לטיס (54-56) ... אבל אולי אני טועה, אני אותרתי למסלול טיס אבל אף פעם לא טרחתי לבדוק מה הקב"א שלי.

לגביי העניין שלך- תחליט ההורים שלך יחתמו? אם כן ואתה מעוניין ביחידות מובחרות (בין אם סיירות ובין אם יחידות מובחרות של החטיבות) -אז לך.

אם ההורים לא יחתמו אז למה סתם לקרוע את התחת? אלא אם כן אתה מזוכיסט או משהו אז לך תהנה בדיונות...

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים