עבור לתוכן

בחירת מקצוע ריאלי, 5 יחידות, לתלמיד י"ב

Featured Replies

פורסם

חשבת על לגמור את השנה הזאת כמו בנאדם, ואז ללכת לבית ספר אקסטרני ושם לעשות בגרות ריאלית?

כי ללמוד מקצוע ריאלי ולהגיע לרמה של 5 יחידות זה מאוד קשה (זה תלוי במקצוע למען האמת).

חוץ ממחשבים אני לא חשוב שאתה תצליח כ"כ במקצועות הנ"ל, כי ת'כלס אחרי שבועיים אתה כבר יודע את כל החומר של כיתה י', ובגלל שהבגרות כזאת פשוטה, אז בקושי צריך לתרגל.

ה2 יחידות הבאות (עיצוב תוכנה) הן יותר קשות, אבל עדיין, אם יש לך ראש לוגי, יש לך את ה90+ דיי בקלות.

ומה שנשאר לך זה רק מן פרוייקט קטן שיכול להיות אקסס/בניית אתר (לא יודע אם יש עוד אפשרויות), ו2 הפרוייקטים האלה קלים מאוד.

(החומר של מחשבים הוא רק חומר של שנתיים)

רק שאלה אחת, הבית ספר שלך מאפשר לך לבחור מקצוע הרחבה נוסף באמצע י"ב?

נשמע לי דיי תמוה למען האמת..

פורסם
  • מחבר

ושאתה אומר שהבגרות כזאת פשוטה- אתה לורח בחשבון שבחיים לא התנסתי בתיכנות ושאני לא יודע שום דבר בנושא? אם כן- אז זה טוב מאוד :).

בקשר למשפט הראשון שלך- אני לא יכול לעשות את זה. אני חייב לסיים בגרות השנה אם אני רוצה ללכת לעתודה בשנה הבאה, אין לי אפשרות ללמוד שנה הבאה- אני חייב לסיים את הכל בעוד חצי שנה.

פורסם

תקשיב, יש במחשבים עוד תחומים חוץ מעיצוב תוכנה (פסקל).

אני לדוגמא עושה 15 יחידות לימוד במחשבים.

5 מתוכם זה המחשבים המדובר כאן.

5 אחרים זה ניתוח מערכות מידע, נושא מעוד משעמם (לדעתי- אנחנו ממש ישנים בשיעורים האלו...) אבל נראה לי שדיי מתאים לך, כי אין כאן ממש מה להבין, אלה רק לדעת מה צריך לעשות- כלומר שינון חומר. אבל הבגרות של ניתוח מערכות מידע מורכבת גם מתקשורת נתונים, שבתקשורת נתונים זה קצת יותר הבנה, (בעיקר מלמדים שם על פרוטוקולים וכו') שזה אולי טיפה בעייתי כאן.

וה5 הנותרים- מה שנראה לי שיכול ממש לעניין אותך- זה פרוייקט במערכות גרפיות (בתלת מימד, דו מימד זה 3 יחידות). בכללית זה כולה להכין משחק בפסקל, נכון- נשמע טיפה מסובך, וזה באמת טיפה מסובך אבל מה שאתה יכול לעשות זה להשתמש במשחק מוכן, או לשלם למישהו שיעשה לך אותו, אח"כ פשוט תלמד אותו כמו שצריך, והבחינה עצמה היא מול בוחנת, כך שאני מאמין שתוכל לבלבל לה קצת ולהעביר את זה. (אני יודע שזה לא הדבר הכי ישר בעולם לעשות, אבל במקרה שלך אולי שווה לשקול את זה).

פורסם
  • מחבר

בביה"ס שלי ניתן ללמוד רק עד 5 יח' מחשבים- ואלו המחשבים שמדובר עליהם כאן. אז לצערי אין לי אפשרות בחירה בין הנושאים בתוך מחשבים.

ד"א, יש מישהו שלומד כאן כימיה ומתקשה בזה? כי לפי התגובות עד עכשיו הבנתי שזה מקצוע קל למדי ::)

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה, אני צריך להחליט סופית עד יום ראשון בבוקר, אבל בעיקרון החלטתי לקחת כימיה.

אם למישהו יש עוד הארות\הערות בשבילי, אני בהחלט אשמח לשמוע.

פורסם

בהצלחה :-X

פורסם

כאחד שלומד פיזיקה, מחשבים ואלקטרוניקה אני יכול להגיד לך שאם אתה תלמיד ממוצע אז רוב הסיכויים שאחד מהמקצועות האלה יהיה לך מאוד קשה לסיים בהצלחה אם תלמד לבד במשך חצי שנה.

כל אחד מהם זה מקצוע גדול בפני עצמו המכיל חומר רב.

בשביל פיזיקה אתה צריך ראש טוב ולהבין דברים. כל נושא במקצוע אתה מסוגל ללמוד את התיאוריה שלו תוך 5 דקות אבל בלי תרגול זה לא שווה כלום. פיזיקה דורשת הרבה הרבה הרבה הרבה תרגול O_0

בקשר לאלקטרוניקה זה מקצוע ממש קל, אך יש הרבה חומר ואם אין לך נסיון קודם עם חשמל וכל זה אז אני ממש לא ממליץ לך. אם יש לך נסיון קודם עם חשמל אז אני חושב שזה המקצוע בשבילך.

מחשבים כמו שכבר אמרו פה דורש הבנה לוגית וראש טוב. אתה אמרת שלא נגעת אף פעם בנושא הזה אבל זו לא בעיה להשלים את החומר של כיתה י'. אתה מסוגל להשלים את זה תוך פחות משבועיים של תרגול. הבעיה היא עיצוב תוכנה שזה כבר נושא ברמה יחסית הרבה יותר גבוהה שכולל דברים יותר מסובכים כמו יעילות של התוכניות שאתה בונה, רקורסיות וכו'. אם תתמיד אז אולי תצליח לסיים גם עיצוב תוכנה על ציון טוב.

לפי דעתי הסיכוי הכי טוב שלך זה לבנות איזשהו פרויקט שיתן לך 5 יח"ל.

בכל מקרה בהצלחה! ;D

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך

אני בספק אם תספיק בחצי שנה ללמוד חומר שמתפרס על 3 שנים ועוד לבד!

אם יש לך משמעת עצמית טובה, ואתה מסוגל לשבת על הישבן וללמוד לבד אז המלצתי היא מחשבים..כימיה לא טעמת אז זו קצת בעיה.

אה בעיה נוספת היא העובדה שאתה צריך לעשות ניסוים כחלק מהדרישות של כימיה..אתה חייב להכין תיק דוחות של מעבדות וזו בעיה רצינית..כי אתה לא יכול לעשות לבד 11 ניסוים.

קיצר כימיה ירד מהפרק.

בהצלחה :-X

עכשיו הזמן להקפיץ את התר'ד ואם כבר גם לסיים אותו. :silly: התחלתי ללמוד ב-20.1, לקחתי בערך 40 שיעורים פרטיים של שעה וחצי עם כמה תלמידות מצטיינות מהכיתה שלי, נגשתי לבגרות ב-7.6, 4 וחצי חודשים מאז שהתחלתי ללמוד, לכימיה 5 יח', עם מגן 85. הבגרות הייתה די קשה (לא רק לי, אלא באופן כללי. מה שעשה יודע). גם ה-3 יח' הראשונות וגם ה-2 הנוספות. סופי בערך 80-81. ובאמת לא חרשתי, בקושי עשיתי שיעורים. הייתי אומר שלמדתי בממוצע בתקופה הזאת 45 דקות ביום. ככה שממש לא הייתי בלחץ חומר (אם כן הייתי לומד יותר כל יום מן הסתם). תודה לכל מי שעזר לי להחליט (אפילו שלא הקשבתי לרובכם ולקחתי כימיה), באמת אין בעיה להשלים 5 יח' ב-4 חודשים ולקבל ציון גבוהה, למי שרוצה לנסות בעתיד. והמסקנה העיקרית שלי היא שבביה"ס מבזבזים זמן. אם אני הספקתי את כל החומר ב-4 חודשים, ולא למדתי כ"כ הרבה, אפשר את כל ה-5 בביה"ס להספיק בשנת לימוד. סתם מורחים את הזמן ומפתיע שלא כולם מקבלים 95+. אם אני הייתי לומד כימיה במשך 3 שנים ולא 4 חודשים, עם כל התירגולים במשך השנים, בטוח הייתי מקבל 100. אז אולי חבל שלא בחרתי בזה כבר בכיתה י', אבל גם 80 זה לא רע.

פורסם

סחטיין :xyxthumbs::yelclap:

שמח שבסוף יצא לך אחלה.

פורסם

כימיה יחסית קל, לא בטוח שהיית מקבל כל כך גבוה אם היית בוחר פיסיקה

אבל יפה שהסתדר לך, בי"ס באמת מיותר...

פורסם
  • מחבר

תודה :)

לא בטוח שהיית מקבל כל כך גבוה אם היית בוחר פיסיקה

אני יודע, לפי מה שהבנתי אין בכלל מה להשוות - פיזיקה 5 יח' זה אולי המקצוע הקשה ביותר שיש בביה"ס. אז למורות ה-30 בונוס לעומת ה-20 בכימיה, לא חשבתי שאני אצליח להשלים פיזיקה בצורה טובה ב-4 חודשים. גם כימיה לא הייתי בטוח האמת, אבל חשבתי שאם כבר אני אצליח עדיף שאני אנסה כימיה מאשר שאקח את המקצוע הקשה ביותר - פיזיקה - אלמד אותו הרבה 4 חודשים רק בשביל בכל זאת לא להספיק את החומר בצורה טובה ולהגיע עם מגן 60 נגיד. אולי הייתי מצליח להגיע גם ל-80 בערך, אבל אני רואה איך תלמידים מהשכבה שלי מתמודדים עם פיזיקה, אז בספק גדול. אבל מצד שני, אם הייתי מתחיל בספטמבר ולא בסוף ינואר, כנראה שהייתי כן מספיק פיזיקה 5 יח' ברמה טובה.

אבל בכל מקרה הכימיה לא עזרה לי. :smile1: הלכתי השנה גם ל-4 יח' מתמטיקה (הייתי ב-3 שנה שעברה) בשביל לקבל 80 (הכרחי לתוכנית עתידים), אבל נפלתי בזה עם מגינים נמוכים אז פרשתי יום לפני הבגרות.

פורסם

אין 30 נקודות בונוס בפיזיקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים