עבור לתוכן

בחירת מקצוע ריאלי, 5 יחידות, לתלמיד י"ב

Featured Replies

פורסם

שלום, אני עכשיו בי"ב ואני לומד רק מקצועות הומניים בהגברה ולא ריאליים.

עכשיו, אני חייב לעשות עד סוף השנה בגרות ב-5 יחידות במקצוע אחד ריאלי כלשהו מבין המקצועות הבאים- פיזיקה, מחשבים, כימיה, ביולוגיה או אלקטרוניקה. הבנתי שביולוגיה לא כדי לעשות כי צריך להשלים המון פרוייקטים וביו-טופיים וזה בלתי -אפשרי ושפיזיקה ואלקטרוניקה זה יחסית קשה. אז אני מתלבט בין כימיה לבין מחשבים.

מה כדי לי ללמוד? יש לי חצי שנה ללמוד מאפס את כל החומר ולעשות בגרות ב-5 יחידות בציון 75 לפחות, באיזה מקצוע יהיה לי (יחסית) הכי קל לעשות את זה?

תודה :)

פורסם

בתור אחד שסיים מדעי המחשב ומגביר כימיה 5 אני אנסה לענות לך:

מצד אחד, אם יש לך רקע במחשבים - כלומר רקע תכנותי, הבנה של שפות וכל זה, אז לא תהיה לך בעיה לדעתי לעשות פסקל או C. מצד שני יש גם שטויות שלא קשורות לתיכנות כמו אוטומטים ודברים מגעילים אחרים.

אז לפי דעתי הכי פשוט יהיה לך לעשות כימיה אם יש לך ראש קצת מתמטי ואם אתה בקטע..המלצה שלי

מה שטוב בכימיה זה שבי"א ובי"ב אתה ממשיך את החומר של י', כלומר זה בנוי אחד על השני

למה מכריחים אותך לעשות 5 יחידות ריאלי מוגבר?

תראה יש גם אפשרות של לבקש לעשות פרויקט 5 יח"ל במחשבים בפרולוג או VISUAL BASIC זה הדבר הכי טוב שהייתי מציע לך לעשות כי זה לא דורש למידה חוץ מניתוח מערכות שאתה פשוט צריך לקנות ספר וללמוד דרך שם

פורסם

לפי דעתי עדיף לך לבחור מחשבים, כי בכימיה יש יותר חומר ללמוד ובמחשבים זה יותר הבנה וחשיבה לוגית ( בכיתה שלי התלמידים הכי טובים וויתרו על 5יחל כי זה היה להם קשה).

פורסם
  • מחבר

לא מכריחים אותי בכלל.    אבל בוא נגיד שאני רוצה ללכת לעתודה, אבל מכיוון שאני מהפריפריה (כרמיאל) אני מעדיף ללכת לעתידים.      ולעתידים חייב שיהיה לך מקצוע ריאלי 5 יחידות.     אז אפשר להגיד שאני מכריח את עצמי  :)

במחשבים יש לי ידע רחב בחומרה, אבל הבנתי שזה לא קשור בכלל.  בתוכנה אין לי בכלל ידע (אלא אם שימוש סיבר בווינדוס נחשב איכשהו).     ראש מתמטי בהחלט יש לי, והבנתי שכימיה זה פחות הבנה ויותר לזכור חומר.

בכימיה יחסית מתקדמים מה ר בחומר?  או שבריצה מהירה אני יכול להדביק את הקצב עד לקו הסיום?  

פורסם

הבנתי אותך

אני בספק אם תספיק בחצי שנה ללמוד חומר שמתפרס על 3 שנים ועוד לבד!

אתה זוכר משהו מי'? היית טוב אז? אם הלך לך ממש בקלות אז אני מציע לך לשקול אם לא, אז תוותר כי זה רק נהיה יותר ויותר מורכב..זה הרבה דברים לזכור ולא מעט נוסחאות זה בערך כמו פיזיקה רק פחות קשה ופשוט חשיבתי..

אה ובקשר לפרויקט 5 יח"ל, זה רק אם מאפשרים אצלכם בבית ספר..וזה עבודה של חודשיים זה הדבר היחיד שלדעתי אתה יכול להוציא בו 100 ולא ללמוד הרבה אלא פשוט לעבוד

אתה צריך למצוא חברה, להתמקד במחלקה מסוימ, ולנתח אותה ולהציע כל מיני שיפורים לדרך הניהול וכל מיני דברים כאלה

פורסם
  • מחבר

אצלנו המתכונת כנראה שונה.

למדתי ב-ט' שנה אחת פיזיקה. וזהו. יותר לא למדתי אף מקצוע ריאלי (חוץ ממתמטיקה כמובן).

למדתי פעם כימיה, אבל זה היה במחוננים בכיתה ג'-ד', וזה באמת היה הבסיס של הבסיס. לא משהו שאני יכול להיעזר בו בכלל. לזכור חומר זה הבעיה הקלה יותר- גם בהיסטוריה צריך לזכור המון חומר וזה לא מקצוע קשה.

הבעיה זה ההבנה- איפה יהיה לי יותר קשה להפנים ולהבין את החומר? (בהנחה שאין לי כמעט בכלל ידע בסיסי באף מקצוע) בכימיה או במחשבים?

פורסם

אה הבנתי

מוזר..ברוב בתי הספר לומדים בי' גם פיזיקה גם כימיה וגם ביולוגיה

כנראה אצלכם זה חטיבה משולבת עם תיכון

תראה בהתחשב בזה שלא טעמת את זה בי' אני לא מציע לך להתעסק עם זה

בקשר למדעי המחשב, זה לא הרבה חרא ללמוד..אחד מהכיתה שלי שהוא גאון אמיתי, הצליח לעשות את כל ה5 יחידות בשנה אחת...

אם אתה מסוגל לעמוד בתרגול מסיבי ויש לך ראש לוגי (לא בדיוק מתמטי) אז הייתי אומר לך ללכת על מחשבים (למרות שאני אישית הייתי בוחר כימיה אבל זה אני)

תחשוב בקשר לפרויקט, הכי טוב

פורסם
  • מחבר

לא, זאת חטיבה בנפרד ותיכון בנפרד. בכיתה י' אתה בוחר מגמות לימוד, עובר מבנה בכלל ומחליף כיתה והמורים אחרים.

גם את מדעי המחשב לא בדיוק טעמתי, כי אין לי ידע בתוכנה אחרי הכל.

למה היית בוחר בכימיה? הבנתי מחברים שלי שדיברתי איתם שזה מקצוע קצת יותר קל ממחשבים וצריך להבין פחות.

ומה זה הפרוייקט בקיצור? זה משהו מורכב וארוך יחסית?

פורסם

אני לא חושב שאתה יכול לעשות פרויקט זה אמור להיות בכתה י'

ובכל מקרה אתה צריך למצוא חונך עם תואר שני לפחות במקצוע שאתה עושה בו את העבודה (ככה אמרו לנו לפחות)

גם מחשבים וגם כימיה ,אם אתה עושה בקצב רציני אפשר לעשות בקלות בחצי שנה

באוניברסיטה הקורסים הרשונים בכימיה ובמחשבים מקיפים +- את כל החומר של 5 יח' ויותר והם פחות מחצי שנה (14 שבועות)

פורסם

אני עשיתי מחשבים 5 יחידות, בלי ידע מוקדם, ולדעתי אתה יכול להשלים את זה אם יש לך חשיבה לוגית טובה. את השפה עצמה אתה יכול ללמוד תוך שבועיים, אח"כ מה שנשאר לך זה קצת אלגוריתמים מתקדמים, רקורסיה, עץ בינארי, רשימה ומחסנית. זה נותן לך 3 יחידות. אנחנו עשינו עוד יחידה של אסמבלר (שפה יותר בסיסית מפסקל/C , אבל בכלל לא מסובכת). היינו צריכים להכין תוכנה ולהסביר לבוחנת איך היא עובדת. בזה מוציאים 100 בלי בעיה. היחידה האחרונה הייתה מודלים, שזה קל ומפגר. עד עכשיו לא הבנתי למה זה טוב.

אז בקיצור, אני לא יודע לגבי כימיה, אבל אפשר להצליח במחשבים.

פורסם

מחשבים זה קל אם יש לך מספיק תחת כדי להשקיע כי זה הרבה תירגול אפילו שיהיה לך ידע בתיכנות ברמת תיכנות מערכות הפעלה יש את כל הקטעים הלא קושרים ישרות למחשבים נטו כגון ממשקים עצים בינארים אוטמטים וכו(כמובן שזה כן קשור אבל לא מלמדים איך זה קשור(חוץ ממשק שזה לדעתי דבר טוב)).

אם יש לך כוח להשקיע הרבה זמן תלמד מחשבים

פורסם

מחשבים זה בכלל לא הרבה תרגול.....

האמת שזה תלוי בך-

אם יש לך ראש לוגי, אז לדעתי אין בכלל מה לחשוב פעמיים- מחשבים, ממש קל לבעלי ראש לוגי- אבל אם אין לך את זה אז לא משנה כמה תתרגל לא ממש יועיל לך...

אם יש לך ראש יותר מדעי, כימיה! שלפי מה שהבנתי (ואני לא ממש לומד את זה) זה דומה קצת למתמטיקה, ויש שם מלא לזכור כל מיני תכונות של חומרים ובלאגנים.

בקיצור- בחירה שלך!

אם אתה שואל אותי- מחשבים בלי לחשוב פעמיים- אני לומד את זה ובחיים שלי לא פתחתי מחברת או ספר בבית!

אההה עוד נקודה שמאוד חשובה לך!!!

בכל מקצועות המחשבים הבגריות (ובכלל כל המבחנים) עם חומר פתוח, כך שאין לך כאן צורך לשנן מסה גדולה של חומר. פשוט להבין תעיקרון!

(רק כך לצומת ליבך שהבגרות במחשבים היא הראשונה השנה משו במאי... יחסית ממש מוקדם)

פורסם

מחשבים.

אני למדתי C, C++ ותכנות אינטרנט.

אפשר ללמוד את כולם מספרים תוך זמן קצר יחסית.

פורסם

אני אישית ב5 יחידות מתמטיקה והולך לי ב90 אחוז מהמקרים מצוין...ואין מה להגיד; מחשבים זו חשיבה קצת שונה..לעומת זאת כימיה הולך לי בקלות..המסקנה היא שכימיה קל למי שיש לו ראש מדעי ואף מתמטי

מחשבים זה כבר לוגיקה אבל יש דברים שם שדורשים יצירתיות מסוימת. (נגיד לתכנת תוכנה שעושה משהו בדרך משוגעת ולא שגרתית)

אם יש לך משמעת עצמית טובה, ואתה מסוגל לשבת על הישבן וללמוד לבד אז המלצתי היא מחשבים..כימיה לא טעמת אז זו קצת בעיה.

אה בעיה נוספת היא העובדה שאתה צריך לעשות ניסוים כחלק מהדרישות של כימיה..אתה חייב להכין תיק דוחות של מעבדות וזו בעיה רצינית..כי אתה לא יכול לעשות לבד 11 ניסוים.

קיצר כימיה ירד מהפרק.

פורסם
  • מחבר

בקשר לניסויים אני כמעט בטוח שייתחשבו במקרה שלי ויימצאו לי כבר איזה סידור כלשהו.

לפי מה שהבנתי מחשבים דורש יותר חשיבה לוגית. עכשיו, אני חושב שיש לי חשיבה לוגית די טובה, אבל באמת שאני לא רוצה להסתכן כי אני לא יכול להתחרט לאחר שכבר בחרתי. המטרה שלי זה למצוא מקצוע שבמהותו דומה כמה שיותר למקוצעות כמו היסטוריה ותנ"ך- שצריך בעיקר לשנן בו חומר ופחות להבין לעומק. כך לדעתי הסיכויים שלי להצליח במקצוע ייגברו. אני רוצה מקצוע שאם אני אקרא ספר לימוד בנושא שלו אני אוכל להבין כמה שיותר רק מהספר. ותרגול רב זה קצת בעיה, כי אין לי יותר מדי זמן פנוי לתרגול, יש לי עוד 2 מקצועות הגברה שונים בכמות של 15 יחידות (10 מוזיקה+5 סוצולוגיה ופסיכולוגיה) וגם להם אני צריך להקדיש יחסית הרבה זמן, וכמובן גם את הבגרויות הרגילות ופסיכו חוזר שאני עושה. אני אוכל לעשות 5 יחידות, אולי קצת בלחץ, אבל אני לא רוצה מקצוע שייחיב אותי לתרגל אותו יותר מדי. אני גם צריך להשלים חומר של 3 שנים בחצי שנה, כך שתירגול רב= כמה שעות ביום כנראה.

עכשיו, Sikamikanico , הבנתי שלא לומדים C++ , אלא תוכנות אחרות.

אני בעיקרון מעדיף מקצוע בטוח ככל הניתן - כי אני לא יכול להרשות לעצמי להיכשל אם אני אגלה בעוד חודשיים שהראש הלוגי שלי פחות לוגי ממה שחשבתי שהוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים