עבור לתוכן

שאלה לגבי דיני עבודה

Featured Replies

פורסם

במקום שאני עובד, נכנס שותף חדש והוא החליט לשנות את כככללל הסדרי השעות וכל הסדרי התשלומים.

בהתחלה הייתיי עובד מ 10 בבוקר עד 8 בערב ועכשיו אני עובד מ8 עד 8 (12 שעות!!!) ובזמן האחרון קשה לי להתעורר מוקדם כי אני לא רגיל (אני לפני צבא) לקום מוקדם אז יוצא שאני מאחר רבע שעה ביום או חצי שעה ולעיתים רחוקות שעה...

עכשיו ככה, לפני שהשותף החדש הזה הגיע היה לבוס הקודם שלי 1925 שקל לשלם לי, וכשהשותף של הבוס שלי הגיע הוא שילם לי 1000 שקל ואמר לי שזה בינתיים ושהוא ימשיך לשלם לי על זה בעוד שבועיים או בעשירי לחודש (תאריך קבלת המשכורת)בינתיים הזמן עבר והגיע העשירי לחודש והשותף החדש שהוא אחראי על הכספים מהיום, וחשוב להזכיר שהכל אצלו "לפי הספר" שילם לי רק על החודש הראשון שעבדתי איתו ולא שילם לי את השאר החוב שהיה, וכששאלתי אותו מה עם החוב הקודם הוא אמר לי "אל תדאג אני ישלם לך אותו" סבבה... עבר עוד חודש ועוד חודש, שאלתי אותו לגבי התשלום של החוב הקודם וממש התעצבני ושאלתי אותו שוב פעם מה עם החוב הקודם ופיתאום הוא אומר לי ככה:"שמע... אתה לא מגיע בזמן ובגלל זה אני לא משלם לך, אני רוצה שתגיע לפה בשעה שמונה, לא תגיע בזמן לא תקבל ת'כסף שלך, תגיע בזמן תקבל הכל!" :pissed:

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, מותר לו לעשות דבר כזה?!?! אני ממש משתדל לקום בבוקר אבל אני לא מצליח לשנות את ההרגלים שלי!!! הייתי רגיל לקום בתישע עירני ולהיות בעבודה בעשר ואני לא מצליח להגיע בזמן!!

עוד שאלה, לקחתי גם שיעורי נהיגה בזמן העבודה והוא אמר לי שהוא יוריד לי את השעות שלא הייתי מהמשכורת שלי, זה גם מותר?! כי לפי מה שאני יודע על כל 6 שעות עבודה מגיעות 45 דקות הפסקה ושיעור הוא 35 דקות, אבל אני לא בטוח לגבי ה 45 דקות... מישהו יודע אולי איפה אפשר לימצוא לינק לענייני עבודה?

ועוד דבר, אני יודע כמה שהוא בן ז**ה אז בלי תגובות כאלה בבקשה רק תגובות ענייניות

פורסם

א. ברור שהוא לא יכול להגיד לך "תגיע בזמן תקבל את הכסף". זה תשלום על עבודה שכבר ביצעת. הוא חייב לשלם לך אותו (ואם ממש תתעקש [אני לא יודע למה זה הגיע למצב שיש לו חוב עבורך], אז גם עם ריבית). אם האיחורים שלך מפריעים לו, הוא יכול לפטר אותך, וזה כבר דבר אחר. אבל בכל מקרה את הכסף הזה הוא חייב לשלם לך.

ב. הוא שינה לך את שעות העבודה מ-8 שעות ביום ל-12 שעות ביום בלי לשנות את השכר ? מן הסתם זה לא תקין.

ג. אני לא יודע בקשר ל-45 דקות כל 6 שעות, אבל אם הוא רוצה ללכת "לפי החוקים" (על כל שעה שאתה לא בעבודה אני לא אשלם לך, שאגב באופן עקרוני זה נראה לי הגיוני) - אז שיסביר את העובדה שהוא הוסיף לך 4 שעות עבודה ביום (וזה עוד מעבר ל-8 שעות ביום) ללא תשלום...

פורסם

1) תשלום על עבודה שבוצעה חייב להיות משולם, במיוחד אם מדובר בחוב ישן.

עם זאת בנוגע למשכורות שתקבל מעתה ישנה פרצה קטנה בחוק - למעביד יש את היכולת "לקנוס" אותך במשכורת על נזקים או הפסדים שגרמת לו במהלך עבודתך כתוצאה מרשלנותך - ייתכן וניתן לשייך זאת גם לאיחורים.

2) אכן מגיע לך הפסקה באורך מסויים על כל מספר מסוים של שעות עבודה, אך למיטב זכרוני דובר בהפסקה ללא תשלום.

3) בנוגע לאיחורים- עם כל הכבוד, אני ממליץ לך להתאמץ קצת יותר ולהפסיק אם זה, אם אני מסוגל להתעורר ב 6:00 בבוקר, גם אתה מסוגל.

פורסם

קודם כל קישור שיעזור לך:

http://www.kavlaoved.org.il/default.asp

המעסיק פשוט מנצל אותך. הוא לא משלם לך שעות נוספות שמגיעות לך (מעבר ל-8 שעות עבודה ביום) ואמורות להיות 125-150 אחוז מהשכר הרגיל. דבר שני, הלנת שכר היא עבירה לכל דבר ועלייך לפנות לבית דין עבודה שם אמורים גם לפצות אותך (קנס ופיצוי שהמעביד ישלם) על הלנת השכר. השיעורי נהיגה הם מאוד בעייתים והייתי מציע לך לוותר עליהם בזמן העבודה.

דבר נוסף, האם אתה חתום על חוזה עם המעביד?

פורסם

http://www.minimom.co.il/indexlight.html

(אתה קטין, לא?)

כמה טוב שיש תנועת נוער שדואגת לנוער אפילו מבחינה משפטית...

פה אני בטוח שתמצא את המידע שאתה מבקש, ואם לא, אתה יכול להתקשר למספר שם.

לדעתי השותף החדש מנצל אותך, כדאי מאוד לבדוק את העיניין.

פורסם

הוא אמר שהוא בצבא

אז הוא לא קטין

פורסם

פנה בבקשה לבית הדין לעבודה.

אתה תקבל את מה שמגיע לך כולל ריבית כזאת שהמעסיק שלך יחשוב פעמיים לפני שיעכב משכורת.

פורסם

שמע, אחרי שתובעים את המעסיק, מן הסתם ממש לא נעים לעבוד אצלו אח"כ... משני הצדדים, אם הוא לא יפטר אותו (ודוגרי בצדק, גם אם זה לא "לפי הספר", לא הייתי רוצה לעבוד עם מי שתבע אותי)

פורסם
  • מחבר

א. ברור שהוא לא יכול להגיד לך "תגיע בזמן תקבל את הכסף". זה תשלום על עבודה שכבר ביצעת. הוא חייב לשלם לך אותו (ואם ממש תתעקש [אני לא יודע למה זה הגיע למצב שיש לו חוב עבורך], אז גם עם ריבית). אם האיחורים שלך מפריעים לו, הוא יכול לפטר אותך, וזה כבר דבר אחר. אבל בכל מקרה את הכסף הזה הוא חייב לשלם לך.

זה הגיע למצב שיש לו חוב אצלי ביגלל הבוס הראשון, הוא נכנס קצת לחובות לפי מה שראיתי והוא ניסה לשלם לי כמה שהוא יכל אבל הוא נקלע לחובות ובגלל זה הוא הביא את השותף הזה.

ב. הוא שינה לך את שעות העבודה מ-8 שעות ביום ל-12 שעות ביום בלי לשנות את השכר ? מן הסתם זה לא תקין.

הוא כן שינה לי את השכר, ז"א זה לא שאני מקבל שכר גלובלי אני מקבל לפי שעות שאני עובד

קודם כל קישור שיעזור לך:

http://www.kavlaoved.org.il/default.asp

המעסיק פשוט מנצל אותך. הוא לא משלם לך שעות נוספות שמגיעות לך (מעבר ל-8 שעות עבודה ביום) ואמורות להיות 125-150 אחוז מהשכר הרגיל. דבר שני, הלנת שכר היא עבירה לכל דבר ועלייך לפנות לבית דין עבודה שם אמורים גם לפצות אותך (קנס ופיצוי שהמעביד ישלם) על הלנת השכר. השיעורי נהיגה הם מאוד בעייתים והייתי מציע לך לוותר עליהם בזמן העבודה.

דבר נוסף, האם אתה חתום על חוזה עם המעביד?

תודה על הקישור הוא עזר לי

תיראה, בעיקרון הוא משלם לי לפי שעות לא משנה כמה שעות אלה, ולא ידעתי בכלל שמעבר לשמונה שעות המשכורת עולה ל125 150 אחוז מהרגיל... אבל אני לא ילך לתבוע אותו על זה כי אי אפשר לעבוד עם בן אדם שתבעת אותו זה פשוט לא מתקבל אצלי... ובקשר לשיעורי נהיגה אני כבר סיימתי אותם ולא יכלתי לוותר עליהם כי לא היה לי איזו הפסקה לצאת

כן אני חתום על חוזה כלשהו עם המעביד אבל כרגע שכחתי על מה

הוא אמר שהוא בצבא

אז הוא לא קטין

אני אחרי צבא

פורסם

...קשה לי להתעורר מוקדם כי אני לא רגיל (אני לפני צבא) לקום מוקדם...

בגלל זה חשבתי שאתה קטין...

אני לא מבין למה אתה כ"כ לחוץ על העבודה הזאת למרות שאתה מנוצל...

במקומך אני הייתי פונה לעורך-דין (או לגוף כלשהו שעוסק בהליכים כאלו) ולראות מה אפשר לעשות, ומתפטר.

אני ממש לא מבין למה אתה נותן לו להמשיך עם זה.

פורסם

כל עוד אתה עובד אצלו זה יהיה מוזר עם תתבע אותו.

כשתחליט לעזוב תתבע אותו כי הוא מבצע הלנת שכר.

והוא לא ירצה להגיע לבית משפט מפני שהוא יודע שהוא עובר על החוק.

ותתחיל לחפש עבודה אחרת.... למה אתה נותן ש"ידרכו" עלך ככה?

פורסם

באמת תתחיל לחפש עבודה אחרת. ההבדל בין עבודה עם מעסיק חרא לעבודה עם מעסיק בן אדם זה הבדל של שמיים וארץ.

חוץ מזה...

העיתון היומי בשביל הלוח דרושים - 7 ש"ח

הטלפונים למעסיקים פוטנציאליים - 40 ש"ח

הפעלת קשרים ופרוטקציות - 0 ש"ח

העונג להגיד לבוס הקודם את מה שאתה באמת חושב עליו - PRICELESS :beerchug:

פורסם
  • מחבר

אני לא יתחיל לחפש עבודה כי אני רואה מה המצב היום למרות שלא חסרות עבודות אבל אני מעדיף שתהיה לי עבודה שאני אוהב לעשות אותה וגם לא נעים ממש לעבוד עם מישהו שאתה איתו בכסאח של משפטים ותביעות

אה ועוד דבר ששכחתי לציין, הוא גם אמר לי היום על החוב הקודם שהוא לא אמור לשלם לי אותו בכלל כי מהרגע שהוא נכנס למקום עבודה שלי הוא שינה את השם של הבעלים ואת השם של המקום עבודה על השם שלו כביכול, אז בגלל זה הוא אומר שהוא לא חייב לי שקל כי החוב הזה היה לפני שהוא נכנס (למרות שהוא שילם לי חלק) ושהוא צריך לשלם לי על ממתי שאני עובד אצלו... זה גם הגיוני?  ???

פורסם

תסלח לי, אבל אתה מטומטם או פשוט נולדת רק אתמול?

הבנאדם מספר לך מעשיות סבתא, ואתה בולע כל מה שהוא אומר ומבקש עוד.

למה אתה מוכן לעבוד אצל בן ז*נה כזה?

הוא חייב לשלם לך כל מה שלא שולם לך בעבר, כולל ריבית מסויימת על כל יום שהוא איחר בתשלום.

בנוסף, הוא חייב לך תשלום על שעות נוספות בשיעור של 125% על השעתיים הנוספות הראשונות, ובנוסף לכך 150% על השעה הנוספת השלישית. בנוסף אתה זכאי גם להחזר נסיעות.

מלבד זאת, אם אתה עובד אצלו מעל שנה, אתה רשאי גם להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין כתוצאה מהרעת תנאי עבודה. ייתכן ואתה זכאי לכך גם אם עבדת פחות משנה, אבל אני בספק.

אני מקווה שאתה מקפיד לתעד את שעות עבודתך ומקבל תלוש משכורת מסודר.

תפסיק לתת לו לרמוס אותך.

פורסם
  • מחבר

שמע אני לא ממש מבין במה שקשור לעינייני עבודה... אה, ואני מקבל אחוזים על שעות נוספות ול משנה אם אני יושב על כיסא כל היום?

כן אני מקפיד לשמור את כל התלושי משכורת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים