עבור לתוכן

משהו מוזר קורה לזכרון שלי.... יש לו משבר זהות?

Featured Replies

פורסם

למחשב שלי שקניתי מזמן קניתי בנוסף (מן עסקת חבילה שכזו) זכרון 256mb ram, וכפי שלוח האם דורש DDR.

הכל היה טוב ויפה.

התקנתי בזמנו WIN98se והכל היה בסדר... :)

ואז מתישהו התקנתי WINXP, ולאחר זמן מה שמתי לב שהמחשב אומר לי (ControlPanel -> System) שיש לי 224 זכרון, ולא 256.

מוזר, לא?

לפני איזה חודש קניתי עוד זכרון של 256 והוספתי אותו, ועכשיו במקום שהמחשב יציין 512mb = 512*2, הוא מציין 224+256 = 480mb.

אני כמעט בטוח שאין בעיה עם הכרטיס הישן, כי מעולם לא הוצאתי אותו ממקומו ובמערכת ההפעלה WIN98se לא היתה את הבעיה הזו.

מה לעזאזל קורה פה?? למה Winxp חושב שיש לי 224 כאשר Win98se אמר לי שיש 256? האם זה ישפיע על הביצועים או משהו כזה?

לא שמתי את זה באגף של בעיות חומרה מאחר וזה נחשב בעיה ב-Windows וזה מתייחס לנושא זכרונות...

שמתי כאן! ;D

פורסם

אולי יש לך כרטיס מסך On Board שמנצל 32 מגה מתוך כל הזיכרון שלך? כדי לוודא, תסתכל אם החיבור של המסך מתחבר לכרטיס נפרד, או שהוא נמצא ליד כל החיבורים של הלוח אם (מקלדת, עכבר, סאונד...)

פורסם
  • מחבר

באמת נכון

יש לי כרטיס OnBoard SiS 740 (ישן אני יודע) שבאמת אמור להיות לו 32mb זכרון... ועם חישוב קטן 512-32 =480 זה באמת נכון :)

וואי תודה סופסוף אני יודע למה לעזאזל זה ככה

לפחות הזכרון לא הרוס או משהו כזה

אבל עדיין חסר לי: האם זה ישפיע בצורה כלשהי על ביצועי המחשב?

פורסם

32 מגה פחות כשיש לך חצי ג'יגה זה ממש לא סוף העולם, אבל שתדע שכרטיסי מסך און בורד הם נוראים בכל מה שקשור לעבודה תלת ממדית - משחקים, עיצוב וכו'. אם יש לך חריץ הרחבה AGP אתה יכול לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך, אבל אם המחשב הוא רק לעבודה משרדית דו ממדית (אופיס, אינטרנט, אימייל וכו'...) אין ממש טעם, אולי מחשב הבא.

פורסם

גם לי האמת יש בעיה כזאת וגם אני חסר תשובה

יש לי 1024, אבל הוא מראה לי 1023

oO

פורסם
  • מחבר

32 מגה פחות כשיש לך חצי ג'יגה זה ממש לא סוף העולם, אבל שתדע שכרטיסי מסך און בורד הם נוראים בכל מה שקשור לעבודה תלת ממדית - משחקים, עיצוב וכו'. אם יש לך חריץ הרחבה AGP אתה יכול לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך, אבל אם המחשב הוא רק לעבודה משרדית דו ממדית (אופיס, אינטרנט, אימייל וכו'...) אין ממש טעם, אולי מחשב הבא.

לוח האם שלי תומך רק ב-PCI, אז יותר קשה לי לקנות כרטיס מסך שיתאים.

חשבתי על לקנותRadeon 9250 http://www.club-3d.com/productshow_vga.php?gpu_brand=&ordercode=CGA-9258PTVD&show=AGP&p=&filter=

אבל אני לא יודע מאיפה.

אופס.. זה לא לפורום הזה. אם בא לך בכל זאת להשיב בנושא הזה אז סבבה ;)

פורסם

זה לא משנה אם דיונים גולשים נושא, אם עדיין מדברים על אותה מערכת... אם כואב לאיזה מנהל, הוא יעביר את הדיון.

עזוב את השידרוג של הכרטיס מסך, זה לא יעזור לך עכשיו... אתה נראה לי מרוצה ממה שיש לך, אחרת היית משדרג. הדורון היה קנייה טובה מאוד, בשביל מחשב תקציבי, ותראה, הוא הביא אותך עד הלום. אם אתה רוצה לשדרג תחשוב יותר בכיוון את'לון XP 2400+ או סמפרון לסוקט A (שהם זהים ב100%, דרך אגב), אבל אני בספק שתראה שיפור במה שאתה עושה. אם הזיכרון שלך הוא DDR333 ומעלה תוכל לקחת אותו איתך ללוח החדש וככה אתה מקבל שדרוג באיזור ה1000 שקל. הפעם אתה תיקח לוח עם יציאת VGA (כרטיס מסך On Board) וגם עם חריץ AGP, או לוח בלי VGA עם כרטיס מסך זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים