עבור לתוכן

שאלה בקשר לחיבור מסך ובקשר לקצב ריענון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

יש ברשותי מסך של IBM דגם P260 ויש מאחורה שני חיבורים, אחד רגילה ואחד DVI, ורציתי לשאול אם אני נגיד יחבר את המסך דרך כניסת ה DVI יהיה הבדל באיכות התמונה ? אם כן ההבדל רציני ? כמה אמור לעלות כזה כבל ?

והשאלה השניה שלי היא, יש לי הפשרות שהווינדוס יראה רק את הקצב ריענון ש " בטוח " למסך שלמשל ב 1600X1200 זה 72HZ למרות שאם אני שם אותו על 85 הוא גם עובד בלי שום בעיה... עכשיו השאלה אם זה שאני שם 85 יגרום נזק למסך ? רואים בכלל יותר טוב שאני מושך אותו מעל למה שהוא "מסוגל" ?

תודה מראש ::)

פורסם

ב-LCD הקצב ריענון לא משנה כלום, יש בקר שממיר מאנלוגי לדיגטלי שבעצם מבטל את הקטע ש ל הקצב ריענון.

במסכי 17 בדרך כלל מומלץ להפעיל על 75Hz כי הבקר שלהם יודע לקרוא את התדר ריענון הזה, תבדוק באתר הייצרן מה הקצב ריענון המומלץ ע"י הייצרן שלך.

וכן ב-DVI יראו טוב יותר.

פורסם

שלום

לIBM P260 יש 2 חיבורים.  אחד D-SUB רגיל (אנלוגי)  ואחד  DVI-A  -  גם אנלוגי (!)  כך שאין הבדל ביניהם  - לפחות לא לטובה. 

במסך הזה   1200   על  1600 ירוץ  בריא ביותר על RR של 85HZ.   

HOLY - זה לא LCD.

תהנה.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר 85, אתה יודע שהמסך הזה הוא 21" ( רק מוודה שאנחנו מדברים על אותו הגודל... ) ?

פורסם

אני מדבר על IBM P260 - ואני משתדל, בדרך כלל, לא לדבר סתם. :xyxthumbs:

איך הוא דרך אגב (קנית משומש נכון?)

פורסם
  • מחבר

כן, קניתי משומש... מסך פצצה ביותר !!! עוד לא ראיתי מסך שמציג תמונה כל כך יפה !! ( וראיתי המון מסכים ) אבל המחיר שלו בשמיים... לפי מה שראיתי הוא עולה בחול 1050$ !

אז למה בעצם יש שני כניסות במסך אם שניהם אנלוגיות ?

פורסם

לחבר שני מחשבים ולעבור ביניהם בקלות (בלי לקנות KVM יקר שמוריד איכות)

פורסם

לא מדוייק HOLY

יש מסכים אם שתי כניסות D - SUB רגילות שמטרתם היחידה לאפשר חיבור שני מחשבים .

פה המטרה היתה ליצור תאימות עם חיבור DVI-A שהוא מאוד נדיר אבל בIBM החליטו  שצריך את זה.

פורסם

גם ל APPLE 30" יש שתי חיבורי DVI מאחורה (ולא בגלל שהוא מאפשר לעבור בין מחשבים :) :) :))

http://www.apple.com/displays/

הוא גם צריך 6800 ULTRA DDL כדי להפעיל אותו (ו2 כבלים).

פורסם
  • מחבר

המחירים האלו זה מחרזים ?? כי ראיתי בכמה אתרים שהמחירים מעל 1000$ !! ( וגם לא הגיוני שמסך 21" יעלה 1000 שקל ::) )

פורסם

DEAR LANZAR,

סתאם.

תראה זה צריך להיות מסך מצוין - כשהוא יצא בסביבות 99 הוא עלה אלף ומשהו דולר. נכון להיום כבר מזמן לא מייצרים אותו (גם לא את הדגם שבא אחריו).

אם מצאת פרסום בחו"ל לקניית המסך הזה עבור 1000 דולר אזי או שזה אתר עתיק שלא עודכן או שזה מישהו שחושב שהוא יימצא "פראייר". לפי מה שאני רואה אפשר להשיג את המסך הזה רק "מחודש" בין 200 ל 400 דולר - גם באירופה (לינק קודם). בנוסף אתה מקבל שנת אחריות לדוגמא:

http://windowsmarketplace.com/prices.aspx?itemId=61601&stext=

כרגע ניתן לקנות בארץ את הדגם החדש יותר של המסך הנ"ל (יצא בתחילת 2004) בקצת פחות מ3K (שקל). אני לא יודע איך הוא לאומת הדגם הישן בפועל אבל לפי הנתונים וביקורות הוא עולה עליו + שלוש שנות אחריות מIBM. אז אני מקווה שלא שילמת יותר מידי בהתחשב בכך שזה מסך ישן משומש ואין לך שום אחריות.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא, שילמתי 800 שקל... הוא אוליי יצא ב 99 אבל הוא מציג תמונה יותר יפה מכל המסכים החדשים שיצא לי ליראות !! באמת מסך מעולה !

פורסם

800 שקל = אחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים