עבור לתוכן

הבדלים בין סוקט 939 ל-754, K8T800 PRO ל-nForce 4

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות מחשב חדש, ותהיתי לגבי ההבדלים בין 939 ו-754 מבחינת ביצועים אם יש הבדל כזה בכלל.

אם אין הבדל, אני עומד לקנות את A64 3000+ על 754, עם לוח אם KV8 של אביט (מבוסס K8T800 פרו), ואם יש הבדל, ו-939 הוא עדיף בביצועים (וגם לשידרוגים), אני מתלבט בין הצ'יפסט של VIA לnForce 4. בביקורות שקראתי ראיתי שאין הבדל ביצועים משמעותי בין השניים, כלומר חלק מהמבחנים נטו לכיוון אחד והשאר לכיוון אחר... http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1677&page=18. שימו לב לביצועים במשחקים, שהיו הרבה יותר טובים במערכת עם .Pci-e. לעומת זאת, בביקורת בtom's hardware, הם אמרו בפירוש שחוץ מהבאת קידמה טכנולוגית למשתמשי AMD, אין ב-nforce 4 בשורת ביצועים חדשה:

While this is definitely one of the most important steps in bringing the Athlon64 architecture forward, it does not have a direct impact on performance today. The simple reason is that AGP 8X bandwidth is currently fast enough for the volume of textures copied from today's graphics accelerators to main memory. Also, there was nothing to expect with respect to memory performance, since this device is part of the CPU and works at maximum possible performance anyways.

http://www20.tomshardware.com/motherboard/20041020/nforce4-16.html

האם PCI-e הוא השקעה משתלמת? כלומר, הפרש המחיר הוא כ-500 שקל בין לוח+מעבד 754 על Via לבין לוח+מעבד 939 עם nForce 4. זה בערך 10 אחוז משווי המערכת.

אשמח לקבל תשובות.

פורסם

sli pci-e preformance

פורסם

יש כאן כמה נושאים

1 - K8T800 מתחרה בnforce 3 ולא 4. לk8t890 יש pci-e

2 - סוקט 754 ייתן לך יותר ביצועים היום, כי בכל דירוג מעבד שתיקח, לסוקט 754 יהיו 200Mhz יותר. אבל סוקט 754 מת. אין לו אפשרויות שדרוג.

אם אתה לוקח מערכת עם סוקט 754 וAGP, אתה לוקח מערכת שבעצם לא תוכל לשדרג בעתיד. הסוקט ישמש בעתיד רק לסמפרונים, ולא לA64. לעומת זאת סוקט 939 הולך להישאר הסוקט של מעבדי הA64 במשך כמה שנים ככל הנראה. מעבר לזה גם הPCI-E יישאר עוד הרבה מאוד שנים, לעומת הAGP שליבות הNative האחרונות שלו כבר יצאו מזמן.

אם אתה בונה מערכת משחקים, לך על לוח nforce 4 הכי זול שאתה יכול למצוא. אם זו מערכת לכל שימוש אחר, יכולות השדרוג לא יועילו לך, לך על סוקט 754.

בביצועים אין הבדל, הPCI-E ייתן אותו דבר כמו הAGP.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. סוף סוף קצת סדר :)

כן היו כמה נושאים שרציתי לשאול ודחסתי אותם לת'רד אחד, סורי.

בקיצור, לא ידעתי על קיום ה- K8T890. כל יום לומדים משהו חדש... אני משער שהוא עדיין בפיתוח או לקראת יציאה, כי לא ראיתי עליו שום דבר בשום מקום.. יש לך לינק לכתבה אולי? nforce 3 היה צ'יפסט בעייתי. לא הייתה תחרות בינו לבין K8T800. בין nforce 4 ל-K8T890, מה היית לוקח? שווה לחכות?

אז אם אני מבין מה אתה אומר, מערכת של AGP ו-754 תהיה שווה אם לא מהירה יותר ממערכת של 939 עם PCI-E, אבל זאת קניה שלא אוכל לשדרג לעולם?

המממ. בהתחשב שזה המחשב האחרון שההורים שלי קונים לי עד סוף התואר, זאת שאלת השאלות :P

המערכת שאני בונה תהיה באופן עקרוני לעבודה שוטפת אבל כן הייתי רוצה תמיכה במשחקים. אני לא גיימר, והשנה שיחקתי ב-4 משחקים בלבד, אבל הייתי שמח לראות קצב פריימים הגון במנועים חדשים.

פורסם

איך בדיוק nforce 3 היה צ'יפסט בעייתי? הוא לקח את הk8t800 בקלות

הk8t890 יביא בעיקר מחיר נמוך, לוחות איתו אמורים כבר לצאת, אני לא יודע למה זה מתעכב (AX8 של Abit למשל, שהופיע כבר לפני כמה חודשים באתר שלהם)

אז אם אני מבין מה אתה אומר, מערכת של AGP ו-754 תהיה שווה אם לא מהירה יותר ממערכת של 939 עם PCI-E, אבל זאת קניה שלא אוכל לשדרג לעולם?

המממ. בהתחשב שזה המחשב האחרון שההורים שלי קונים לי עד סוף התואר, זאת שאלת השאלות :P

כן, ה754 ייתן לך 200Mhz יותר, וזה נותן יתרון יותר מדואל. אבל גם ה754 וגם הAGP נמצאים בסוף ימיהם.

פורסם

אבל גם ה754 וגם הAGP נמצאים בסוף ימיהם.

מה הכוונה בסוף ימיהם?

למה לא יצאו עוד כרטיסי מסך עם AGP? נראה לך?,

לי זה לא ישמע הגיוני אם יוותרו על כל קהל הלקוחות שמשתמשים בAGP כרגע,שהוא עולה במספרם במיליונים (אם לא יותר) מאשר אלו עם PCI-E,לא?!

אבל לכיוון המעבדים והטכנולוגיה של דואל אז כן,אין ספק בזה...,אבל מבחינת ביצועים ומחיר ה754 שווה קנייה.

פורסם

ה3700+ זה הA64 הכי חזק שאי פעם יהיה ב754. מעבר לזה הכל סמפרונים.

ליבות הAGP האחרונות כבר יצאו ממזמן. מעכשיו הכל PCI-E Native. לAGP יהיו רק כרטיסים מגושרים ומוחלשים (ע"ע 6600GT)

פורסם

אז אני מבין שכנראה לא יצאו לאור כ.מסך של תושבת AGP?!

אם זה כך אז חבל מאוד..

פורסם

יצאו כרטיסים, אבל ליבות AGP לא הולכות לצאת, ולכן כל מה שתראה זה ליבות PCI-E עם גשר לAGP, ויכול להיות שגם זכרונות מוחלשים כדי לחסוך בעלות בגלל הגשר (ועדיין זה יוצא יותר יקר, ע"ע 6600GT)

פורסם

חבל מאוד שזה יהיה כך...

:'( :'( :'(

טוב,אני שמתי לב שזוהי ההודעה ה-101 שלי..סבבי :yelclap: :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים