עבור לתוכן

דפקתי לעצמי את הכרטיס רשת, האם הוא אבוד?

Featured Replies

פורסם

היי :)

יש לי סך הכל שני כרטיסים מחוברים למחשב, כרטיס מסך וכרטיס רשת (אפילו שיש לי אחד מובנה, אני צריך 2).

הכרטיס רשת נמצא שני סלוטים מתחת לכרטיס מסך.

לפני איזה חצי שנה+ הדבקתי מאוורר 80ממ לכרטיס רשת כדי שיעזור בקירור של הכרטיס מסך.

הכרטיס רשת הוא מהסוג הנמוך מאוד, מה שאפשר למאוורר להיות בגובה המושלם לעבודה!

אתמול קיבלתי מחבר עוד מאוורר, אז החלטתי להוסיף אותו.

הוצאתי את הכרטיס רשת, הדבקתי את המאוורר (עכשיו כל הכרטיס מסך מקורר, הטמפ' שלו ירדה בעוד 5 מעלות (זה בנוסף ל5 הקודמים, זה סך הכל 10 מעלות בזכות שני המאווררים).

הכל היה טוב ויפה עד שהדלקתי את המחשב... כלומר ניסיתי...

המסך לא נדלק...

בהתחלה חשבתי שמשום מה הכרטיס מסך נדפק, אבל אחרי קצת משחקים הבנתי שהכרטיס רשת נדפק...

עכשיו הוא חצי מחובר, מספיק כדי שהמאווררים יהיו במקום והוא לא יפול, אבל לא מספיק כדי שהלוח אם יזהה אותו ויתקע!

שהוצאתי את הכרטיס רשת ראיתי שקצת מהדבק שהשתמשתי בו נזל לכרטיס רשת, ממש קצת והוא הכיף כל מיני חתיכות מתכת (משהו כמו 3 עד 4).

אני מניח שזה למה שהוא הפסיק לפעול :(

אני מנחש שהכרטיס אבוד ואני צריך לקנות חדש (ולפעול ביותר זהירות בעתיד), אבל חשבתי על שימוש בממיס דבקים...

אז השאלה שלי זה האם זה יעבוד? (לא יפגע בכרטיס רשת עוד יותר).

ואיפה אפשר להשיג חומר ממיס?

נ.ב. - מזל שיש לי שני כרטיסי רשת!

פורסם

תנסה עם מה שיש בבית. לא שווה אפילו לקנות מסיר דבק כי כרטיס רשת חדש עולה 30 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תנסה עם מה שיש בבית. לא שווה אפילו לקנות מסיר דבק כי כרטיס רשת חדש עולה 30 ש"ח.

אז אני משנה את השאלה, מה מסיר דבק?

ועכשיו שהכרטיס מחובר המחשב פשוט לא עולה, אני מפחד שאם אני יעשה עוד נזק אז הוא יקצר את הלוח אם בטעות או משהו... יש מצב שזה יקרה?

פורסם

חבל להשקיע במסיר דבק ויש מצב שאם תנסה משהו אז יהיה קצר

פורסם

באיזה דבק השתמשת - אני מקווה שבסופרגלו ולא באפוקסי (2 מזרקים). אם בסופרגלו לסוגיו אז אצטון יתאים - הוא מספיק חזק כדי להמיס את ההדבקה אחרי לא מעט שיפשופים (ותהיה עדין עם הכמות), הוא לא מספיק ברוטלי בשביל להמיס לך חלקים בלוח-אם. ואם תשתמש בו בזהירות הוא גם לא יקצר כלום.

חשוב לי להדגיש שכל ממיסי הדבקים הם ממיסים פלסטים ולכן קיים סיכון ללוח-אם בשימוש לא נכון!

פורסם
  • מחבר

באיזה דבק השתמשת - אני מקווה שבסופרגלו ולא באפוקסי (2 מזרקים). אם בסופרגלו לסוגיו אז אצטון יתאים - הוא מספיק חזק כדי להמיס את ההדבקה אחרי לא מעט שיפשופים (ותהיה עדין עם הכמות), הוא לא מספיק ברוטלי בשביל להמיס לך חלקים בלוח-אם. ואם תשתמש בו בזהירות הוא גם לא יקצר כלום.

חשוב לי להדגיש שכל ממיסי הדבקים הם ממיסים פלסטים ולכן קיים סיכון ללוח-אם בשימוש לא נכון!

אני כמובן לא יעשה את זה על הלוח אם, אני יוציא את הכרטיס ויעשה את זה מעל לעיתון!

מה שפחדתי זה שאני ידפוק את הכרטיס רשת עוד יותר ואז שאני יחבר אותו הוא יגרום לזה!

השתמשתי בSuperGlue שנקרה:

Loctite Super Glue-5

אצטון יספיק? אם כן יש לי ואני ינסה (בעדינות, יקח מקל אוזניים עם קצת אצטון ויגרד, זה מה שעשיתי לנקות מדבקה טרמית ממש ממש גרועה ממעבד פעם אחת)

פורסם

חסוך לעצמך את הטירחה ואת הסיכון ותקנה כרטיס חדש ב 30 שח! :nono::s07:

פורסם
  • מחבר

חסוך לעצמך את הטירחה ואת הסיכון ותקנה כרטיס חדש ב 30 שח! :nono::s07:

אני ינסה בכל זאת, סיכון קטן :)

אין לי כוח ללכת לחפש כרטיס רשת מספיק קטן

פורסם

בחירה שלך, אבל אני האיתי חושב פעם נוספת ולוקח מחשבון לראות מספרים..תראה כמה שווה לוח אם וכמה שווה כרטיס רשת וכמה שווה ההליכה עד לחנות!

:nono:

פורסם

לך לחנות ותבחר כרטיס קטן.

הוא לא יעלה יותר מ-50 שקלים וחבל לסכן את כל המערכת שלך בשביל כרטיס מפוקפק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים