עבור לתוכן

חלוקת זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני להתקין 512MB של 400MHz DDR על המחשב (AMD 64 ליתר דיוק וזה לא dual channel).

איך עדיף לי להתקין את זה? בסטיק אחד או שניים של 256? או שזה לא משנה?

תודה מראש.

• תגובות 38
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מניח שמדובר בathlon 64 socket 754 סדרת המעבדים הזאת לא תומכת בדואל צאנל בכלל אז לא יהיה שום הבדל בביצועים אם תשים בשני סטיקים או אחד

לדעתי עדיף סטיק אחד כי המעבד לא תומך דואל צאנל ולא יהיה הבדל, אבל קח בחשבון שאם תחליט לעבור לסוקט 939 וddr עדיין יהיה בשטח לא תוכל לעשות דואל צאנל אם 512+256

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תגיד, ה- dual channel באמת משנה? יש ממש הבדלים בביצועים?

פורסם

עם AMD אין ממש הבדל.

פורסם
  • מחבר

עם AMD אין ממש הבדל.

למה? איך זה?

פורסם

עם AMD אין ממש הבדל.

בסוקט 939 יש הבדל...

פורסם
  • מחבר

בסוקט 939 יש הבדל...

כי רק בסוקט 939 יש dual channel.

אבל קראתי גם בעוד מקום של-AMD אין משמעות לדואל כי גם ככה ה-FSB שלו הוא מקסימום 400MHz, שלא כמו באינטל

שם ה-FSB מגיע ל-800 ואז הדואל משמעותי.

מישהו יכול להסביר לי קצת יותר.

תודה.

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני להתקין 512MB של 400MHz DDR על המחשב (AMD 64 ליתר דיוק וזה לא dual channel).

איך עדיף לי להתקין את זה? בסטיק אחד או שניים של 256? או שזה לא משנה?

תודה מראש.

אם זה A64 754 שהוא ללא Dual DDR אז לא משנה 512mb או 256mbx2 מה שיותר זול תקח

אבל אם אתה קונה A64 939 אז 256mbx2 (כי כן יש הבדל על מערכת שתומך DUAL DDR למערכת שתומכת DUAL DDR אבל לא מנצלת את זה)

פורסם

קח את זה בסטיק אחד

זה לא רק עניין של אפשרויות שדרוג, אלא שאם תשים 3 סטיקים בסוקט 754, תיאלץ לרדת ל333Mhz

אבל קראתי גם בעוד מקום של-AMD אין משמעות לדואל כי גם ככה ה-FSB שלו הוא מקסימום 400MHz, שלא כמו באינטל

שם ה-FSB מגיע ל-800 ואז הדואל משמעותי.

מישהו יכול להסביר לי קצת יותר.

תודה.

הבסוקט 754\939 בקר הזכרון מובנה על המעבד, אז הזיכרון לא עובר דרך הFSB. זה נותן ביצועי זכרון טובים בהרבה מאשר כל פלטפורמה של אינטל. למרות זאת, הארכיטקטורה של AMD לא צריכה ביצועי זכרונות טובים בשביל להציג את הביצועים העדיפים שהיא מציגה, בניגוד לP4 שאיתו רוחב פס לזכרון הוא עניין קריטי לביצועים.

פורסם
  • מחבר

קח את זה בסטיק אחד

זה לא רק עניין של אפשרויות שדרוג, אלא שאם תשים 3 סטיקים בסוקט 754, תיאלץ לרדת ל333Mhz

הבסוקט 754\939 בקר הזכרון מובנה על המעבד, אז הזיכרון לא עובר דרך הFSB. זה נותן ביצועי זכרון טובים בהרבה מאשר כל פלטפורמה של אינטל. למרות זאת, הארכיטקטורה של AMD לא צריכה ביצועי זכרונות טובים בשביל להציג את הביצועים העדיפים שהיא מציגה, בניגוד לP4 שאיתו רוחב פס לזכרון הוא עניין קריטי לביצועים.

נשמע מעניין, אתה יכול להסביר לי את זה במספרים. :)

פורסם

למה אתה מתכוון?

פורסם
  • מחבר

איך עושים את החישוב מבחינת הבאס וכו'.

פורסם

אם יש לך זכרון במהירות 400Mhz והוא שולח 64bit בכל מחזור (כמו שDDR\SDRAM עושים) אז הוא נותן לך רוחב פס של

400*64=25,600Mbit/s=3,200MB/s

למעבד יש באס של 800Mhz אז רוחב הפס בינו ובין הגשר הצפוני הוא

64*800=6,400MB/s

אז אתה צריך שני ערוצים של זכרון ב400Mhz בשביל לקבל ניצול של מלוא רוחב הפס שיש למעבד

אבל משיקולי יעילות של הרכיבים השונים - זכרון, בקר זכרון, באופן מעשי אתה לא מקבל 3200MB/s אלא הרבה פחות. גם המעבר לדואל לא ממש מכפיל את ביצועי הזכרון. במעבדי A64 כל העניין הרבה יותר יעיל, יש ניצול של מעל ל90% מרוחב הפס התיאורתי של הזכרונות (כשהתזמונים נמוכים), ודואל מוסיף מעל 95% לרוחב הפס של הזכרון. עם התזמונים של DDR2 אתה צריך לשים סטיק ב533Mhz בשביל לקבל את הרוחב פס שDDR נותן ב400Mhz.

פורסם

דיברתי על אינטל

כמו שאמרתי, במעבדים של AMD הזכרון לא עובר דרך הבאס, הבקר זכרון יושב על המעבד. תחשוב שהבאס בין הזכרון והמעבד אינסופי

מעבר לזה, לבאס האמיתי של הA64 יש מכפלה שהופכת את ה200Mhz שראית שם ל800/1000Mhz

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים