פורסם 2005 בינואר 420 שנים אני צריך לבנות מעגל שחלק מהרכיבים בו הם 4 טרנזיסטורים כאשר 2 PNP וה2 האחרים NPN אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לפי התרשים שלהם בזוג הראשון אחת הרגליים מכוון עם חץ פנימה והזוג השני באחת הרגליים עם חץ החוצה השאלה שלי היא איך בעצם אני יכול להבדיל מבין שניי הזוגות כי הם נראים בדיוק אותו הדבר רק המספר הסידורי עליהם שונים ולפי הסרטוט שאני מרכיב אני חייב לחבר את מקור המתח קודם כל לזוג אחד ורק אחר כד לזוג השני זה מאוד חשוב חברה אני יודע שיש בעיה בניסוח השאלה אבל אני מקווה שאתם מבינים תודה מראש על העזרה ( שאלה מנחה : האם אני יכול לזהות את רגל הבייס של הטרנזיסטור רק על ידי מבט ?)
פורסם 2005 בינואר 420 שנים מחבר לפי הסרטוט אני יודע אבל הסרטוט הוא של המעגל כשהוא לא בנוי כלומר אני צריך להרכיב אותו ואני לא יודע לזהות איזה רגל זה הבייס ואיזה רגל זה ה-E
פורסם 2005 בינואר 420 שנים להבדיל בין PNP ל-NPN: לפי מספר הרכיבלדעת איזו רגל: רגל ה-B אם אני לא טועה בד"כ מסומנת בעיגול שחור על תחתית הטרנז'.אני אבדוק את זה ואחזור עם תשובה.עריכה:אוקי, הוספתי תמונה של איך נראית תחתית הטרנז'.שים לב שהצ'ופצ'יק על המעטפת מסמן את רגל E, ושאר הרגלים מופיעות לפי הסדר שבתמונה.יש טרנז' שבהם הבסיס של רגל E ורגל B (האזור שבו הרגל נוגעת בטרנז') צבוע בשחור, והבסיס של רגל C הוא בצבע המעטפת. (-> כמו בתמונה)[attachment deleted by admin - 90 dayss]
פורסם 2005 בינואר 420 שנים מחבר זאת בדיוק התשובה שרציתי מעולה פשוט מעולה אין לך מושג עד כמה אי אפשר לתאר זאת אחרת . באמת המון תודות
פורסם 2005 בינואר 420 שנים מחבר דרך אגב .......... שני הדגמים הם : 1) 2N2905A 2) 2N2219A במידה וישנה אפשרות לתת לינק לאתר מנחה אשר ייתן לי אפשרות לזיהוי אז יהיה סבבה בכל אופן אם לא ציינתי מיקודם אז שוב תודה לטופ גאן
פורסם 2005 בינואר 520 שנים google is your friend...||/\2N2905A -> PNP2N2219A -> NPNד"א, מהלינקים האלה (ומגוגל בכלל) אתה יכול להוציא דפי נתונים [data sheets] על כל רכיב שקיים כמעט, ולפיהם לדעת איזה רגל משמשת באיזה תפקיד. במקרה שלנו, אתה יכול להעזר בזה כדי לדעת מי הבסיס, מי הקולקטור ומי האמיטור, וגם מה הזרם/מתח מקסימליים וכו'.
פורסם 2005 בינואר 520 שנים מחבר אני יודע אך כשחיפשתי כל מה שמצאתי זה אידקסים וקטלוגים של חברות שהדגמים האלו מוצעים אצליהם למכירה וללא קישורים למה בעצם מתייחס כל רכיב .
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.