עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

סוף סוף - עוד מעט החזר כספי על מוצר שהוחזר

Featured Replies

פורסם

זה מזכיר לי שניסו לחקות את איזה מדינה...שמו עשרות זוגות אופניים באיזה עיר וציפו שאנשים יתנידו בעזרתם ואז יחזירו אותם לאחת מנקודות האיסוף ... :screwy: כאילו מה לעזאזל חשבתם ?!@?#!?#? :kopfpatsch:

תוך דקות ספורות נעלמו כל זוגות האופניים וניידות משטרה התחילו לאסוף אותם מחצרות הבתים

אחד הדברים היותר הזויים שקרו

אמ.................הולנד?

חח סתם לא אבל הולנד קרובים לזה

אגב תראו את ההמשך של הכתבה

הצעת החוק כי המוצר יוחזר במידה ולא נעשה בו שימוש ובתנאי שלא נפגם. על פי ההצעה פתיחת אריזה לא תחשב לפגימה במוצר.

אבל יש שם כמה דברים מגבילים שאם יעשו אותם כמו שצריך זה יכול להיות אחלה חוק לצרכן וחוק סביר ביותר (ופיייר ) למוכר

• תגובות 42
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מזכיר לי שניסו לחקות איזה מדינה...שמו עשרות זוגות אופניים באיזה עיר וציפו שאנשים יתנידו בעזרתם ואז יחזירו אותם לאחת מנקודות האיסוף ... :screwy: כאילו מה לעזאזל חשבתם ?!@?#!?#? :kopfpatsch:

תוך דקות ספורות נעלמו כל זוגות האופניים וניידות משטרה התחילו לאסוף אותם מחצרות הבתים ומתוך מכונייות

אחד הדברים היותר הזויים שקרו

יש כזה גם בארץ

באוניברסיטאת ת"א יש אופניים ציבוריות שכמובן אי אפשר להוציא מהשערים של האוניברסיטה כי יש שומרים וכדי שלא יזרקו אותם סתם אלא יחזירו למתקנים שלהם עשו מנגנון כמו של עגלת סופר על 5 שקל

פורסם

תשמעו בארה"ב זה כבר שנים ככה.

נגיד קנית PS 2 שיחקת חודש נמאס לך, אתה הולך לחנות אומר אני לא מרוצה רוצה את הכסף, הם מחזירים את הכסף שלך, ואת המכשיר פשוט זורקים

לא יודע עם הם מפסידים הרבה אבל נראה לפחות ככה. אבל לפחות הצרכן לא נדפק.

כן רק שכחת דבר אחד - למשוואה יש שני צדדים , ובצד השני יושב ה"צרכן הישראלי" , אתה צריך גם להשוות את הצרכן הישראלי לצרכן האמריקאי ואז לדבר. אם האמריקאים כצרכנים היו מתנהגים כמו ישראלים אז כל העסק לא היה קיים בארה"ב נקודה. וצרכן זה אומר הרבה דברים - למשל האמריקאים לרוב באים קונים יוצאים וזהו , כמו סרט נע, הישראלי זה דבר הרבה יותר איטי ומסורבל , שתמיד גם ינסה שעה בעזרת כל התירוצים בעולם להוריד עוד קצת כסף מהמחיר. ובאמת הרשימה עוד ארוכה - אין בכלל מה להשוות כאן , ביום שבו תרבות ההתנהגות תגיע לרמה כמו שיש בארה"ב ובאירופה - זה יהיה הזמן לדרוש חוקים כאלו. אני כבר רואה בקצב הזה איך אני קונה מהחנות בגדים שכבר לבשו לפני תודות לחוק הזה ..... ::)

ועשה לעצמך מבחן קטן לגבי איזה סוג צרכן אתה - נגיד קנית מכשיר אלקטרוני יקר , הגעת שמח הביתה , חיברת אותו לחשמל לראות איך עובד , ומרוב התלהבות , בטעות ובשיא התמימות משכת אותו כשהו דלוק ומחובר לחשמל ובדרך גם קיצרת משהו , למרות שלרוב אתה סופר זהיר. האם ,במקרה וקיים חוק כזה, המחשבה הראשונה שתעלה לך לראש היא לחזור לחנות לעשות פרצוף תמים , להגיד שקיבלת את המוצר פגום ולבקש את הכסף חזרה? אני יכול לנחש שרוב הישראלים ינהגו כך. "הגינות" זה לא הצד החזק פה.

פורסם

אך שלי קנה טימברליק באר"הב אחרי חודשים של טיולים בגרנד קניון והסביבה הוא החזיר אותם וקיבל זוג חדש לגמרי, בלי שאלות בלי כלום.

נראה לי טוב מדי בשביל שזה יהיה אמיתי... למה שאני אלך גם לחנות בגדים , אנגב עם איזה סריג את התחת בשירותים ואני אחזיר להם את ואקבל כסף ?

מה החוכמה להחזיר מוצר משומש?

פורסם

באמת לא נשמע הגיוני, ואם כן זה ממש מפחיד לחשוב שמוצר חדש שקניתי כבר היה משומש אצל מישהו ::)

פורסם

נראה לי טוב מדי בשביל שזה יהיה אמיתי... למה שאני אלך גם לחנות בגדים , אנגב עם איזה סריג את התחת בשירותים ואני אחזיר להם את ואקבל כסף ?

מה החוכמה להחזיר מוצר משומש?

לא יודע מה איתך, אבל כבר היום כשאני קונה בגד בחנות והוא לא מוצא חן בעיני או לא מתאים (אחרי שחזרתי הביתה כמובן), אני הולך ומחליף באחר... (כמובן לא אחרי שלבשתי אותו 100 פעם).

פורסם

למה שלא תמדוד בחנות?

פורסם

כולם מודדים בחנויות, אבל קורה גם הרבה שבאים הבייתה, ועם תאורה אחרת ובסביבה אחרת עם מכנסיים אחרים פתאום החולצה נראית מעפנה, אז מחליפים. אין כל רע בזה.

ומה לעשות כזה עם אנחנו.. מנסים להתחכם, למרות שממש לא כולם! אבל אם למשל באמת בטעות קיצרת איזה מכשיר וידאו, תאמין לי שגם בארה"ב הם היו מחזירים אותו ואומרים שהוא היה ככה (חוץ מזה מכשיר אלקטורני לא אמור להתקצר בגלל שאתה מוציא אותו מהחשמל במהלך פעולה בכלל..).

לדעתי זה חוק טוב, אם ישימו עליו הגבלות (ברור שאף אחד לא יתן לכם להחזיר משחקי מחשב עם סידיקי).

פורסם

זה חוק מצויין במוצרי מודינג ואוברקלוקינג, הרבה פעמים מבטיחים מאורר שקט, או קירור מצויין.. ובתחלס הביצועים נבולים

ברוב המקרים, יותר נכון בכל מקרים, החנות תגיד לך "בעיה שלך", במקרים בודדים חנויות מצויינות יסכימו להחזיר את המוצר באריזה המקורית, אבל אם זה היה ככה ברוב החנויות זה היה מצויין..

זאת רק דוגמה אחת מרבים, דווקא בעניין הבגדים זה נשמע לי מזעזע אבל יש לכל חוק צד חיובי וצד שלילי :D

פורסם

בארה"ב זה לא היה ככה

סיפרתי את זה כבר פעם:

חבר שלי חזר מארה"ב וסיפר ששם יש ריפיל לכוסות שתייה במקדונלד

אז כששאלו אותו איזה גודל שתייה הוא רוצה הוא אוטומטית אמר קטנה כי הוא תחמן ויידע שהוא גם ככה יוכל למלא אז למה בעצם לקחת כוס גדולה

האמריקאים לעומת זאת לקחו כוסות גדולות/בינוניות כי זאת הכמות שהם רצו לשתות

הוא אמר שהאמריקאים פראיירים אבל אז אמרתי לו שדווקא בגלל שאנחנו חמנים אז לא נותנים לנו ריפיל כי יודעים שישראלים ינצלו את זה לרעה.

בקיצור בארה"ב לא היו מתחמנים ככה את החנות כי יש יחסיי אמון בין החנות ובין הצרכן מה שאין פה בארץ

פורסם

אני גם מכיר סיפור על ישראלי שהיה במקדונלדס בארה"ב, קנה כוס גדולה, בסיום הארוחה הוא לקח את הכוס לאוטו שלו, וככה בסניף הבא, הוא השתמש באותה כוס... כמה טוב לטייל בארה"ב :) :) :)

כשהייתי לפני שנה בבאר שבע, בסניף המקומי של בורגר ראנץ בקניון הראשי שם, היה REFEEL לשתייה חינם (אם אני לא טועה...).

פורסם

וזו אחת הסיבות העיקריות למה הישראלים תמיד מרגישים נדפקים, שזה רק תורם למצב...

מעין מעגל קסמים כזה, אנחנו מרגישים נדפקים (לדוגמה כי אין לנו ריפייל), אז אנחנו עוד יותר לא רוצים לצאת פראיירים, וזה רק גורם שלעולם לא יהיה לנו ריפייל!

:(

כל מי ששונא את המדינה שירים את היד:

:hi: :ylsuper: :coolman: :yelclap:

^^^ 4 הדוגמאות הכי טובות שמצאתי :)

פורסם

(כמובן לא אחרי שלבשתי אותו 100 פעם).

וכמובן שלזה התכוונתי...

אתה קונה נעלי הרים, עושים איתם טראק בגראנד קניון חודשיים ואז מחזיר ? אפילו כצרכן זה לא נראה לי פייר לחברה  :nixweiss:

ואכן באמריקה יש RE FILL חופשי... פעם גם עצרתי באיזה בחור בDEATH VALLEY והיה שם קפה חינם, סתם בא לך קפה אתה מקבל חינם, איפה יש דברים כאלה בארץ ?

ואתה אוכל ארוחת בוקר באיזה מקום, בא לך 10 פעם לשתות עוד כוסות שוקו/קפה/תה אתה תקבל את זה ולא בתשלום.

אבל ת'אמת בארצות הברית יש שפע שאין בכמעט אף מקום בעולם וגם התעשיינים עשירים שם, כל אפס עשיר שם אז אנשים מצד אחד נדיבים יותר ומצד שני אנשים מכבדים את הכסף שלהם אז הם לא פראיירים וזה יוצר לך שילוב כזה של נדיבות אבל לא מהסוג שמנצלים לרעה.

פורסם

:coolman:

פורסם

זה לא שכל אפס שם עשיר אלא פשוט יוקר המחייה הרבה יותר נמוך שם

זה המון עניין של תרבות

אצלנו למשל כל אחד מתפאר באיך הוא קימבן את כל העולם ואיך הוא סידר את ההוא

בארה"ב מעריכים מאד "Self made man" בן אדם שעבד קשה בשביל מה שיש לו ולא איזה אחד שירש הכל או קימבן את הכל

מה לעשות שאמריקה נבנתה על אנשים שעבדו קשה וככה זה נשאר שם

גם ישראל נבנתה על אנשים שעבדו קשה אבל משום מה לא הצלחנו להעביר את זה הלאה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.