עבור לתוכן

בעיה עם הוספת מודול זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי לוח של אינטל דגם 815EEA לפנטיום 3.

השגתי מודול נוסף של 128 מגה זכרון SDRAM, ויש לי כרגע במחשב שניים שבאו איתו, כ"א 128.

ללוח יש שלושה סלוטים לזכרונות.

כל הנסיונות להוסיף ולהעלות את המודול הנוסף שהוספתי עלו בתוהו, כמו כן כל נסיון להשתמש בחריץ הספציפי שבו התקנתי את המודול. המחשב נדלק, והמסך לא. מבחינת המסך והכרטיס מסך הכל תקין, כי ברגע שהזכרון יוצא - הפלא ופלא המחשב עולה נורמלי והכל רגיל.

יכול להיות שהחריץ הספציפי שרוף או תקול? כל המודולים עובדים כי החלפתי ביניהם כמה פעמים וניסיתי את שלושתם.

אני קצת מבואס מהקטע הזה כי לא כל יום אתה משיג זכרון SDRAM טוב וחדש כדי לשפר את הביצועים של המחשב העמוס שלך...

יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה ו/או הפתרון שלה? מבחינת תמיכה של הלוח בשלושה סלוטים נראה לי שאין בעיה, הלוח אמור לקבל את זה.

מפרט בקצרה:

pIII 933MHz

Intel D815 EEA

256MB SDRAM PC133

פורסם

ממש השערה אבל אולי יש משהו בביוס שניתן לשנות ?

פורסם
  • מחבר

לצערי הביוס הוא מהדור הישן, אין שום אפשרות לטוויקים או שינויים למעט קונפיגורציית בוטינג ופריפריאלים. חוץ מלהציג את כמות וסוג הזכרון, הביוס לא עושה כלום.

אגב חשבתי בעבר שאולי החריץ הספציפי שרוף ולכן אי אפשר להתקין בו מודול נוסף, אבל אתמול העלתי את המחשב כשיש על החריץ הזה מודול יחיד והכל עבד כשורה.

אגב, המודול היה PC100, ומודול PC133 לא עולה על החריץ הזה. יש לי 3 מודולים של 133 ומודול אחד של 100. כנראה שהלוח לא תומך בשלושה מודולים על 133.

אין איזה דרך להערים על המחשב בקטע הזה?

***עריכה*** לאחר התחכמויות עם הביוס שלא עידכן את כמות הזכרון כמו שצריך משום מה, הצלחתי להפעיל את המחשב עם שלושה מודולים. העסק עובד טוב מאוד והביצועים של המחשב השתפרו. תודה רבה על העזרה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים