עבור לתוכן

איך זה הגיוני שאני מגיע לניצול זיכרון כזה?

Featured Replies

פורסם

התקנתי אתמול everest ועברתי על כל הרכיבים במחשב כדי לבדוק שהכל מתפקד כראוי, ולשמחתי לא היו הפתעות, אבל מה שנראה לי תמוה זה העובדה שהוא מראה שניצול הזיכרון הפיזי שלי הוא בערך 44 אחוז כשאני מריץ דפדפן, אוורסט ו-bit-tornado, ועם הביטורנדו עבד כל הלילה הוא יכול להגיע לניצול זיכרון של 86 אחוז, ואז המחשב נהיה דיי איטי

כשסגרתי את הביטורנדו לאחר שעבד כל הלילה המצב התהפך(קודם היה 86 כשבדקתי אחרי שהתוכנה המשיכה לרוץ מהלילה), פתאום הניצול זיכרון רק על 39 אחוז ומנוצל פחות הזיכרון הוירטואלי

השאלה שלי היא איך יכול להיות שתוכנה שסך הכל מורידה או מעלה גוזלת כל כך הרבה זיכרון מהמחשב, כי אני מסתכל בתהליכים ורואה שזה לוקח לי 13-15 מגה

ואיך יכול להיות שהווינדוס לבדו עם avant browser, אוורסט, ובתהליכים: נורטון אנטיוירוס, התוכנה של ה-adsl, ה-mcafee firewall והכרטיס קול soundmax שמובנה בלוח אם(P4P800) צורכים כ-200 מגה של זיכרון פיזי ועוד 244 מגה זיכרון וירטואלי

יש לי סך הכל 512 מגה זיכרון בשני סטיקים של kingston 256mb pc 3200 ddr 400mhz

להלן תמונות בלי הביטורנדו פועל ברקע:

everestmem.png

task10wo.png

וכשהביטורנדו פועל ברקע:

post-3-1104418349.png

post-3-1104418264.png

בהתחלה אין אומנם הבדלים גדולים במיוחד, אבל אחרי שהתוכנה פתוחה כמה שעות טובות היא גורמת לדליפת זיכרון, ורק אחרי שאני סוגר אותה המצב חוזר לקדמותו

קודם כל האם יש צורך להוסיף זיכרון במצב הרגיל? כי אני רואה שהווינדוס לבדו אוכל דיי הרבה זיכרון כשיש יחסית מעט תהליכים אחרים ברקע

דבר שני, האם למישהו קרתה התופעה הזאת של דליפת זיכרון בשימוש בביטורנדו, והאם יש תוכנה אחרת שיכולה להוות לה תחליף ולא תהיה בעייתית בקטע הזה(לא אזורוס, היו לי נסיונות רעים איתה)כי אני רואה שהתוכנה טוחנת לא את הזיכרון, השאלה אם תהיה איזה פגיעה פיזית בזיכרון לאחר שימוש ממושך או שזאת רק הרגשה זמנית ובפועל זה רק מעמיס אבל לא פוגע פיזית בטווח הארוך?

פורסם

well, donno about the others, but all bittorrent programs use more memory as it downloads

from one reason: it keeps unfinished packets in memory, it only writes to disk finished

packets, so if the program is on for couple of hours, it might download allot of incomplete

packets, usually happens when packet size > 1mb.

פורסם

אם המחשב עושה פעולה אחת הרבה זמן...או אפילו שלא פועלת שום תוכנה

הוא מרשה לעצמו להישתמש בהרבה זיכרון...

כי בעצם הוא לא צריך אותו למשהו אחר...

וגם ידוע שתוכנות כאלה לוקחות הרבה זיכרון!

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה בעצם אומר זה שאם אני אפתח עוד תוכנות הוא יקצה לתוכנות שהיו פועלות קודם פחות זיכרון לטובת עוד כמה תוכנות שפתחתי?

פורסם

במילה אחת, System Caching. אחת... שתיים... רגע, בעצם זה שתי מילים.

המחשב מרשה לעצמו להשתמש בחלק נרחב מאוד מהזיכרון לשימוש הזה. זה מאיץ מאוד ביצוע פעולות שהיו דורשות גישה לדיסק הקשיח. לשם השווה, הדיסק הקשיח איטי פי 100-200 אלף מהזיכרון. המטרה של הדיסק הקשיח היא אחסון מידע וגישה אליו היא איטית מאוד ולכן מטרתה של מע' הפעלה יעילה היא להשתמש בו רק לאחסון - נגיד שמירה וטעינה של קבצים. המערכת צריכה להמנע כמה שיותר מטעינה כפולה של קובץ לזיכרון (כלומר שהוא נטען, נעשה בו שימוש והוא "נמחק" מהזיכרון). לכן המערכת עושה שימוש נרחב בCaching, אז למרות שזה נראה כאילו אתה מבזבז זיכרון, אתה לא. ברגע שתטען משהו גדול לזיכרון (נגיד פתחת תוכנה), המערכת תעשה שימוש מופחת בCaching כי עליה לנצל חלק מהזיכרון לקבצים שהיא טענה מהדיסק.

זאת גם הסיבה שג'יגה זיכרון תמיד יהיה מהיר מחצי ג'יגה; וגם הסיבה שהמערכת תעדיף להשתמש בזיכרון וירטואלי (שנמצא על הדיסק הקשיח) למרות שיש עדיין מקום פנוי בזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים