עבור לתוכן

Fat32 OR NTFS ?!

Featured Replies

פורסם

התלבטתי בין שני המערכות קבצים האלו.

מי מהם כדאית יותר, מי מהם מתפקדת בצורה טובה יותר ומי מהם עושה כמה שפחות בעיות ?1

אישית פעלתי עד היום עם FAT32 ואף פעם לא היו לי בעיות כמו "תוכנית זו צריכה להיסגר" ודברים מסוג זה.

מה אתם אומרים ?

פורסם

NTFS היא מערכת קבצים יותר טובה ויותר בטוחה מ-FAT32.

*היו על זה המון דיונים , תריץ חיפוש.

פורסם

NTFS.

FAT-32 ישן ופאסה.

פורסם

אישית פעלתי עד היום עם FAT32 ואף פעם לא היו לי בעיות כמו "תוכנית זו צריכה להיסגר" ודברים מסוג זה.

אין בכלל קשר לבעיה הזאת ולסוג מערכת קבצים.
פורסם

לפי מה ששמעתי, בגלל שNTFS עובדת יותר לכיוון אבטחת המידע (הצפנה, משתמשים) היא עובדת יותר לאט, ולכן מי שהינו משתמש יחיד ואין לו בעיית אבטחה יהיה לו יותר פשוט ומהיר לעבוד עם PAT32.

כמובן שיש לה את החסרונות שלה, אבל בד"כ היא עובדת יותר מהר.

פורסם

הבדלי המהירות בין שני מערכות הקבצים היא קטנה , לא משמעותית ולא מורגשת(למשתמש הבייתי)

כאן תוכלו לראות טבלת השוואה מפורטת בין מערכות הקבצים הנ"ל.

בסך הכל עדיף להשתמש ב-NTFS בגלל האמינות והבטיחות.

פורסם

אם אתה מוריד קבצים (שיתוף קבצים) דע לך שלא תוכל להוריד קבצים מעל לגודל של 4 גיגה ב FAT32.

פורסם

הבדלי המהירות בין שני מערכות הקבצים היא קטנה , לא משמעותית ולא מורגשת(למשתמש הבייתי)

כאן תוכלו לראות טבלת השוואה מפורטת בין מערכות הקבצים הנ"ל.

בסך הכל עדיף להשתמש ב-NTFS בגלל האמינות והבטיחות.

אם הגבת על התגובה שלי אז אני חושב שהלינק שהבאת ממש לא משקף יכולת מדידה של מהירות.

כלומר יש שם השוואה ממש מקיפה - אבל שוב, לא על מהירות. הסעיף היחיד שקרוב לזה הוא Performance ושם אין מספרים. יש רק טקסט שכתוב ששניהם זהים.

אני מסכים איתך לגבי אבטחה ואמינות, אבל ציינתי את השיקול הזה (אבטחה) בתגובה שלי.

פורסם

התגובה שלי הייתה מופנת לכולם בעיקרון.

אבל שוב - הבדלי המהירות הם לא כאלו הבדלים שמורגשים(מנסיון) , אם יש לך קצת זמן פנוי , תריץ חיפוש קטן בגוגל(NTFS VS FAT32) ותראה שהבדלי המהירות לא מורגשים(למרות שיש)

פורסם

אם אתה מוריד קבצים (שיתוף קבצים) דע לך שלא תוכל להוריד קבצים מעל לגודל של 4 גיגה ב FAT32.

טוב לדעת.

אני זוכר שפעם נסיתי להוריד קובץ 4.9GB והוא כתב אין מקום בדיסק.

אני אחפש דרך להחליף את מע' הקבצים לNTFS.

פורסם

אם אתה בדוס ואתה רוצה גישה לכונני Ntfs תפעיל את הקובץ שהעלתי.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

תודה רבה לשניכם אבל כבר הסתדרתי.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תלוי, עם זה XP אז הרוב ממליצים על NTFS

תנסה לא תהיה מרוצה תפרמט ותשים FAT32

בהצלחה.

פורסם

זה הפעם האלף ששואלים את השאלה הזאת...אם היית עושה חיפוש היית מוצא עשרות כותרות מאוד דומות לשלך.......

NTFS בטוחה יותר מ-FAT32 (אין LOST CLUSTERS ושאר מיני שטויות)

גודל CLUSTERS גדול יותר בFAT 32 קובץ של 1KB נשמר במקום פיזי הרבה יותר גדול מכיון שזה הבסיסי ובמיוחד אם המחיצה שלך גדולה אז זה מעצים את העניין כי הגודל של הCLUSTER הוא בהתאם למחיצה

NTFS מאפשרת הגדרת אבטחה לקבצים וגם מניעת גישה ממשתמשים מקומיים לספריות.

FAT32 גודל קובץ יכול להגיע רק עד 4GB בNTFS אין הגבלה.

FAT32 טיפה יותר מהירה(אפשר להמהיר את NTFS אם מבטלים כמה אפשרויות אך לא כדאי) ויותר קל לשחזר ממנה.

הסיבה היחידה להתקין כיום FAT32 היא עם המחשב שלך עובד עם עוד מערכות הפעלה(UNIX/LINUX/WIN98)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים