עבור לתוכן

כרטיס קול realtek שרוף על לוח 865pe של MSI

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי מחשב בין כמה חודשים עם לוח של חברת msi -865pe משולב עם כרטיס קול realtek 5.1 OB לפני כשבוע וחצי שמתי לראשונה כי חיבורי הקול בפאנל הקידמי של המארז אינם מגיבים.... מאחר שזכרתי שכאשר התקנתי את כונן DVD שרכשתי בנפרד היו כמה חוטים לא מחוברים שיוצאים מהפאנל החלטתי לבדוק ואכן החיבורים היו מנותקים. ניסיתי לפי מיטב הבנתי לחברם ללוח האם לפי ההוראות בחוברת לוח האם (אגב לא היו שם אזהרות מיוחדות) אך כאשר הדלקתי את המחשב משהו נשרף (הרגשה מאוד לא נעימה...). לצערי גיליתי כי כרטיס הקול המובנה חדל לתפקד למרות שהמערכת מזהה אותו. הלכתי לחברה בה רכשתי את המחשב אך הם טענו כי אין מה לעשות והאחריות אינה תקיפה (ואף האחריות על הלוח בוטלה עקב כך) ושהחברה לא מתקנת נזקים כאלה והמליצו לי לקנות כרטיס קול חדש ולהתקינו.

האם יש למישהו עצות האם אפשר לתקן לוח אם שכזה זו הרגשה מעצבנת שיש לך לוח עם חלק שרוף שישאר שם עד שאחליף מחשב....ובנוסף אין לי עודף מזומנים לקנות כרטיס חדש.....

תודה מראש לכל המגיבים ::)

פורסם

אם אמרת להם שאתה זה ששרפת,ממש חבל,היית אומר שאתה לא יודע מה קרה וזה נשרף...יש אחריות היו מחליפים לך...לא נראה לי שאפשר לתקן כזה דבר.

פורסם

תשמע.

עקרונית יש סיכוי סביר שניתן לתקן את זה. צריך לזהות את הרכיב שנשרף ולהחליף אותו.

אבל זה פשוט לא שווה את ההתעסקות.

להשיג את הרכיב, בהנחה שהקודק נשרף, זה עניין של כמה דולרים. להלחים אותו מצד שני זה כבר סיפור מהתחת, ולא הרבה מקומות בארץ יכולים לעשות את זה.

קנה כרטיס קול פשוט לדעתי וחסוך מעצמך את כל הסיפור.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לזהות את הרכיב השרוף?

סליחה על הבורות אבל מה איזו בעיתיות יש בהלחמת רכיבים ללוח אם?

והאם אני יכול לעשות זאת לבד כאשר יש לי נסיון כלשהו בהלחמה או שזה ממש יכול לגרום נזקים כבדים אם לא עושים זאת נכון?

פורסם

תסתכל ברכיבים באזור הקודק של Realtek ותנסה לזהות משהו שרוף. סיכוי סביר שהקודק עצמו שרוף (קצת מפוחם - נפוח).

הבעיה בהלחמת רכיבים שיש להם הרבה רגליים שצריך להלחים בבת אחת.

פורסם

אתה יכול לתת תמונה של הכבל שניסית לחבר ולאן חיברת אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים