עבור לתוכן

התלבטות אחרונה בין כמה דגמי LCD 17

Featured Replies

פורסם

תגידו איך בכלל בודקים פיקסלים שרופים..??????????סליחה שאני נדחף

ואגב יש לי את ה-q17 מסך מצויין!!למרות שב-1740 זה נראה לי קצת בעייתי המחיר הזה אני קניתי ב-2600

• תגובות 50
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תגידו איך בכלל בודקים פיקסלים שרופים..??????????סליחה שאני נדחף

ואגב יש לי את ה-q17 מסך מצויין!!למרות שב-1740 זה נראה לי קצת בעייתי המחיר הזה אני קניתי ב-2600

תעשה את בצייר צבע לבן ושחור על כל המסך וחפש נקודות חשודות [קרדיט לVocos Locos או איך שכותבים את זה].

לגבי המחיר כיום המסך מתומכר ב-2200 בערך, ב1740 זה בגלל שזה מכרז.

ובזמן האחרון יש ירידת מחירים בLCD, עובדה שהיום מסך עם DVI ו12MS נמכר ב2200-2300 [710TM, 1730B], יונדאי לא יכולה להשאיר את המחירים גבוהים.

פורסם

ואיך נקודה שחורה נראית לדוגמא:?

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש יודע, כי עוד לא התעסקתי עם LCD, אחרי שאתה שם שחור ולבן, תחפש נקודות במסך שהן לא בצבע ששמת, אם אתה מוצא זה כנראה פיקסלים שרופים.

פורסם

ישנן תוכנות כגון LCD TEST אשר מציגות צבעים על המסך כולו וכך כאשר רקע המסך שחור או לבן תחפש נק' קטנות ביותר אשר לא מציגות את הצבע המתאים. שים לב כי הנך עלול להתקל בלכלוך ולכן תנסה לנקותן - במידה ואינך מצליח לעשות זאת אזי זו נק' שרופה. תנסה זאת במס' צבעי רקע ולא בצע יחיד שכן פיקסל שרוף מציג צבע אחד בלבד ובבדיקה עם צבע בודד הנך יכול ליפול דווקא על הצבע של הפיקסל ולפספסו.

פורסם

קודם כל תתחדש :) דבר שני, אם אמרת שמבחינת איכות יהיה לך קשה לגבש דעה, זה אומר  שהמסכים בערך באותה רמה?

מי יותר טוב במשחקים?

התמונה אמורה להיות דומה אם מדובר באותו פאנל, או של אותה חברה.

תודה.

קשה לי לגבש דעה בינתיים כי

1. המסך הגיע רק היום ועבדתי עליו 5 דקות

2. אין לי כרטיס מסך עם 2DVI ככה שקשה לי לראות אותם אחד מול השני ראש בראש

3. נסיתי לחבר את האחד ב-VGA והשני ב-DVI אבל זה עם ה-VGA נראה רע מאד בגלל ה-clone (או בגלל שלא כיוונתו אותו עם תוכנה כמו שצריך)

מבחינת נוחות אין שום ספק, ה-710TM הרבה יותר נוח.

יש הרבה יותר חופש לכוון את המסך (פיזית) לכל כיוון שרק תרצה, הוא נראה הרבה יותר טוב בגלל המסגרת הדקה שלו, והתפריטים שלו וה-4 פרופלים למצבים שונים שלו פשוט עושים את ההבדל. בנוסף ה-710TM תומך ב-VESA שזה סטנדרט של כיוון התמונה בתוכנה מתוך הוינדוס.

מבחינת ביצועים כרגע הם נראים לי אותו דבר (אחרי 30 דקות של עבודה), האופצייה בסמסונג של הפרופילים חסרה לי ב-Q17, אבל חוץ מזה אני לא רואה הבדל באיכות בתמונה בינתיים.

פורסם
  • מחבר

טוב תראה, מבחינת עיצוב מי לוקח? ה710TM נראה לי בתמונה יותר יפה מה-Q17..

הוא באמת נראה כך[הQ17]?

Q17-angle_red.jpg

כי בתמונה לדעתי הוא נראה המסך LCD הכי ספורטיבי שיש.

אוף איזה התלבטות :[

מצד אחד סמסונג שזה שם אבל אחריות דפוקה, מצד שני היונדאי, שאולי נחשב שם אבל לא יודע אני חושש לקנות אותו.

דרך אגב גם היום יש על הQ17 מכרז באולסייל.

פורסם

אחי אתה מתכנן להיות עם ה LCD הזה מעל 3 שנים?

אם כן אני ממליץ לך לקחת את היונדאי כי האחריות מאד חשובה לדעתי מעל 3 שנים.

בדרך כלל מסכים מתחילים לעשות בעיות מעל 3 שנים. :hat:

פורסם
  • מחבר

אחי אתה מתכנן להיות עם ה LCD הזה מעל 3 שנים?

אם כן אני ממליץ לך לקחת את היונדאי כי האחריות מאד חשובה לדעתי מעל 3 שנים.

בדרך כלל מסכים מתחילים לעשות בעיות מעל 3 שנים. :hat:

אני מקווה להיות איתו לטווח ארוך יחסית, יש לי CRT AOC7F שנה וחצי והוא לא ממש חד, ואני רוצה לעבור לLCD.

כנראה שלבסוף אני אלך על הQ17+. העיצוב שלו נחמד, אני לא ממש אהבתי את ההרמקול התחתון בסמסונג, למרות שהוא מסך יפהפה.

ולא כ"כ הבנתי אותך, האחריות של יונדאי היא בדיוק שלוש שנים, לא? אז איך זה מתקשר למה שאתה אומר?

פורסם

q17+?מה ההבדל בין q17? ואגב הסתכלתי בצייר כמו שאמרת ויש מן פיקסלים שמציגים אחרת אבל זה ממש ממש ממש קטןן ויהיה קשה להראות את זה באחריות חוץ מזה נראה לי שזה לכלולך מכיוון שקשה למצוא אותם שוב...אך כואבות לי העיניים עכשיו מרוב הבהירות

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהQ17+ זה המסך עם ה12MS של סמסונג.

והQ17 הוא עם ה20MS של הידס או של סמסונג. אבל לא בטוח.

פורסם

זה גיבוב של שטויות לא מייצרים מסכים עם פאנל היידיס יותר ואם כן תאמין לי שהרבה היו מעדיפים אותו על גבי ה-12ms .....הידיס זה איכות מליגה אחרת כבר...

לגבי זה גם אני לא הייתי בטוח איזו פאנל יש לי ויצרתי קשר עם היונדאי והם אמרו לי שהמסך שלי הוא מהפס ייצור של 12ms..של סאמסונג

פורסם

זה ממש לא גיבוב של שטויות. מסכי ה-Q17 לא נמכרים כבר זמן רב וכל המסכים בארץ עם שם זה הינם בעצם Q17+. פאנל ה-HYDIS היה טוב יותר מכל הפאנל עד לתקופה האחרונה אך מביקורות נראה כי איכותו של פאנל ה-12MS הינה גבוהה יותר מה-HYDIS וזמן התגובה נמוך יותר.

הפיקסלים השרופים הינם אכן קטנים מאד וקשה לראותם אך אם הם מופיעים היבואן מחוייב להתייחס אליהם.

פורסם

חחח אז אם נגיד (ואני לא יעשה את זה) באופן היפוטתי אני יתלונן על הפיקסלים השרופים יחליפו לי למסך q17+?מאחר והעלות שאני קנית את המסך שלי היא גבוהה יותר או אפילו בתוספת תשלום?

פורסם

אם יש להם עדיין עודפים של Q17 (בלי פלוס) יתנו לך אותו כמובן. בנוסף הם יכולים גם לתת לך מסך עם פיקסל שרוף אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים