פורסם 2004 בדצמבר 2820 שנים שלום. אבא שלי מעוניין לעשות בבית רשת אלחוטית, לשימוש ביתי ועיסקי, בין שלושה לחמישה מחשבים.השאלה שלי, מה היתרונות/חסרונות ברשת אלחוטית, האם זה "שווה" והאם יש לכם המלצות לספקית זו או אחרת (ספקית שתאפשר לי להנות ממשחקי מולטיפלייר ברמה גבוהה אך עדיין תאפשר להוריי גלישה מהירה למטרות עיסקיות).
פורסם 2004 בדצמבר 2920 שנים רשת אלחוטית -יקרה יותר (הרבה יותר)איטית יותר (בטווח ההגיוני של המחירים)פחות אמינהבעייתית עם קירות\רצפות, אי אפשר להכניס נקודות לממ"דנוחה יותר להתקנה פיזית + אלגנטית יותר
פורסם 2005 בינואר 220 שנים רשת אלחוטית - יקרה יותר (הרבה יותר) איטית יותר (בטווח ההגיוני של המחירים) פחות אמינה בעייתית עם קירות\רצפות, אי אפשר להכניס נקודות לממ"ד נוחה יותר להתקנה פיזית + אלגנטית יותר שלום. אבא שלי מעוניין לעשות בבית רשת אלחוטית, לשימוש ביתי ועיסקי, בין שלושה לחמישה מחשבים. השאלה שלי, מה היתרונות/חסרונות ברשת אלחוטית, האם זה "שווה" והאם יש לכם המלצות לספקית זו או אחרת (ספקית שתאפשר לי להנות ממשחקי מולטיפלייר ברמה גבוהה אך עדיין תאפשר להוריי גלישה מהירה למטרות עיסקיות). תלוי במהירות חבילת הגלישה.. אם זה עסקי ואתם צריכים מהירות download/upload רציני אפשר לקחת חבילה עסקית - למשל של 2MBIT הורדה ו150KBIT העלאה. בקשר לאיכות הספק- הרבה אנשים אומרים נטוויז'ן, לי אישית יש ADSL של ברק והם לא עושים בעיות מיוחדות. *למולטיפלייר, בהנחה שיש שימוש באינטרנט למטרות אחרות כאשר משחקים, עדיף אפלואד גבוה (עדיף בכלל אפלואד גבוה...)
פורסם 2005 בינואר 220 שנים אם זה עיסקי אל תעשה אלחוטי מטעמים של אבטחה ברשת....ברמה העקרונית בכלל לא רצוי לשים אינטרנט למחשב עיסקי אלא אם כן הוא חייב לעבוד עם האינטרנט שוטף ומי שאומר שהאינטרנט האלחוטי איטיאז אני עוד לא מכיר מישהו בארץ שהאינטרנט שלו בבית מוגבל על ידי הרשת האלחוטית מבחינת מהירויותחוץ מזה שתמיד כדאי לקנות ראוטר אלחוטי בגלל שהאלחוט בו הוא אופציה תמיד תוכל להשתמש בחיבור קווי
פורסם 2005 בינואר 220 שנים רשת אלחוטית איטית יותר מרשת קוויתזה לא קשור לאינטרנט. תנסה להעביר קבצים גדולים ב11Mb/s ואז תגיד לי שרשת אלחוטית זה דבר מהיר
פורסם 2005 בינואר 220 שנים בטח תשתמשו בשיתופי קבצים אם לא עכשיו אז יכול להיות בעתיד לגיבוי מרכזי וכו',ואז מהירות של 11MBITS שברשת אלחוטית יוצא מקסימום 1 מגה בשניה יכול להיות מעיק.שלא לדבר על בעיות אבטחה,ועניין האמינות של רשתות אלחוטיות(רשת קווית ברגע שהיא מותקנת ועובדת תמשיך לעבוד בלי בעיות, אי אפשר להגיד אותו הדבר ב100% על רשת אלחוטית, שבה עדכון של איזה DRIVER יגרום לכאב ראש של הגדרות מחדש)
פורסם 2005 בינואר 220 שנים רשתות אלחוטיות הן צעצוע נחמד. יום אחד, מישהו עוד יעשה מזה טכנולוגיה אמיתית.תקן IEEE 802.11b נותן שידור ב-11mbps בתיאוריה, שזה 4-6mbps בפרקטיקה. כמו כן טווח תיאורטי של 300 רגל... טווח פרקטי של... נו... עד למוצק הגדול הקרוב ביותר. תקן 802.11g נותן שידור ב-54mbps בתיאוריה, שזה עד 25-30mbps בתנאי שטח מעולים... בכמויות מידע גדולות עדיף כבר לצרוב על דיסק ולהעביר וזהו.בנוסף, תדר 2.4Ghz בו עובדות רשתות אלחוטיות (חוץ מ-802.11a) עמוס לעייפה במכשירים אלחוטיים, ומבחר הערוצים הדל (11 ערוצים) לא נותן כלים מספיקים להתגברות על בעיות בקשר. בעיות סינכרון נפוצות מאוד ("שוב התנתק לי האינטרנט! אמא אמרתי לך לא ללכת ליד הראוטר כשאני באמצע המשחק!"), ויש כאלה שאי אפשר להתגבר עליהן באמצעים פשוטים (כמו שתי קומות\מפלסים, ממ"ד, ולפעמים אפילו דלת סגורה מספיקה בשביל להפריע לקשר). לרשת האלחוטית אמנם יותר רוחב פס מאשר לחבילות האינטרנט שניתן לקבל בימינו, אבל איטיות מורגשת פשוט בגלל ההפרעות בקשר הגורמות לאובדן packets. בעיות אבטחה? לא חסרות. כלכך קל להיכנס לרשת שלא מאובטחת כראוי, ועם קצת מאמץ כמעט לכל רשת ניתן לפרוץ. ההצפנה הנפוצה היא של 40 ביט, שאפשר לפרוץ עם מחשבון מדעי וקצת סבלנות. לפעמים יש הצפנה של 104 ביט, אבל זה עוד לא סטנדרט. יש רשתות התומכות ב-WPA, מה שנותן אבטחה יחסית רצינית אבל עדיין לא ממוסדת.רשתות אלחוטיות הן נחמדות לשיתוף אינטרנט בין מספר מצומצם של מחשבים, אבל לא יותר מזה. הן לא תחליף בשום אופן לרשת בכבילה, הטובה והמוכרת. אני גם לא חושב שרשת אלחוטית היא "אלגנטית" יותר מאשר רשת בכבילה שהוקמה כמו שצריך (כבלים בתוך הקיר או צמודים לו, נקודות חיבור במקומות נחוצים, וזהו). אל תשכחו שמדובר בטכנולוגיה בחיתוליה, ולמרות ה-hype העצום סביבה - אין לה כלכך הרבה מה להציע.
פורסם 2005 בינואר 320 שנים רשת אלחוטית איטית יותר מרשת קוויתזה לא קשור לאינטרנט. תנסה להעביר קבצים גדולים ב11Mb/s ואז תגיד לי שרשת אלחוטית זה דבר מהירברור....אבל בינתיים אני עוד לא מכיר מישהו שהחיבור שלו באינטרנט מהיר יותר מ 11mbs ככה שבאינטרנט אלחוטי הגבלת המהירות לא תהיה החיבור האלחוטיאם תנסה להעביר קבצים גדולים אכן תהיה ירידה במהירות אבל מנסיון אצלי החיבור האלחוטי מספיק מהיר בשביל שתוכל לראות במחשב אחד סרט שנמצא על המחשב השני או לצרוב במחשב אחד קובץ שנמצא על המחשב השניברור שעדיף רשת קווית אבל כשבא לך לצאת עם הנייד לחצר או לשבת בשרותים ולקרוא חדשות אתה לא תגרור איתך כבל cat5 נכון?אה וגם אני בברק ואני דיי מרוצה מהמהירויות....(אבל אל תירשם אליהם כי כל מי שמצטרף גונב לי רוחב פס)
פורסם 2005 בינואר 320 שנים ברור שאם יש לך LAPTOP אז רשת אלחוטית זה יתרון גדול, אבול הוא רוצה רשת בין 5 מחשבים(שאני מניח נייחים) ולמי שיש רשת של 3+ מחשבים במיוחד עם מידע עסקי שאם יאבד , גם יאבד זמן וכסף. נהוג לעבוד כך שכל המסמכים נמצאים על שרת אחד בשביל גיבוי מרוכז(וUPS וכו') גם עם השרת זה סתם מחשב מסכן שמגבים פעם בשבוע אז עבודה אם אלחוטית תהיה איטית! כל פתיחה של קובץ EXCEL בן 2 מגה תקח פי שלוש יותר זמן. שלא לדבר על כל עניין האמינות שהוזכר כאן כבר 5 פעמים. ואם הסרט הוא לדוגמה DVD , רשת במהירות 11MBPS אינה מספיק מהירה לצפיה דרך הרשת. סיכום של רשתות אלחוטיות מול קוויות(לפי דעתי האישית, כמובן) ברשת ביתית עם מחשבים נייחים עדיף רשת קווית, אבל עם מסובך , יוצא יקר יותר, או סתם אין רצון לקדוח אין בעיה להשתמש ברשת אלחוטית כל עוד השיתוף של הקבצים בין המחשבים הוא נמוך יחסית(אין העברה קבועה של קבצים מעל למגה) ברשת ביתית עם נייד אחד או יותר, כמובן שאם אתה לא מתכוון לשבת עם הנייד רק במקום אחד ישנה העדפה לרשת אלחוטית שתתן לך נוחות של שימוש בכל מקום שתחפוץ בו(כמובן שאפשר לשלב רשת קווית לנייחים ו אלחוטית ל ניידים) ברשת משרדית קטנה, אלה עם כן ממש אין ברירה עדיף רשת קווית לאמינות, מהירות ואבטחה! זה לא נחמד לגלות שמישהו עוקב אחרי ההכנסות או עיסקאות שלך דרך הרשת האלחוטית. ברשתות יותר גדולות העניין כמובן הרבה יותר מסובך אבל הן לרוב מבוססות על רשתות קוויות, ולפעמים מוסיפות רשתות אלחוטיות לניידות של LAPTOPS ו HANDHELDS שגם לרוב מאובטחים ע" VPN וכו'
פורסם 2005 בינואר 320 שנים לגבי ממ"דים - בתאוריה בהחלט הרשת לא אמורה "להקלט" בתוך הממ"ד, בגלל אפקט כלוב פאראדיי, אבל בפועל אצלי בממ"ד יש מחשב שמחובר לאינטרנט בלי בעיות... האות שלו לא על המצב האופטימלי אבל אין לו בעיה לגלוש באינטרנט/להעביר קבצים וכו'. הווינדוס רושם לי שהוא מחובר ב22Mbps (במקום ה54 הרגילים של רשת מסוג G)
פורסם 2005 בינואר 320 שנים אפשר ללכת על רשת היברידית - גם בכבילה וגם באלחוט. יש ראוטרים עם מספר שקעים לחיבור בכבילה וגם אלחוט. שהמחשב הנייד יתנייד לו, והמחשבים שלא צריכים לזוז - ינצלו את ייתרונות הרשת בכבילה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.