עבור לתוכן

התלבטויות לגבי קניית LCD ענק

Featured Replies

פורסם

שלום,

עכשיו אני מסיים לעבוד ויש לי בבנק באיזור ה13 אלף ושקלתי להשקיע (יעני לבזבז) חלק על טלויזיה/מסך (הגבול כבר מיטשטש) LCD 1080i/p. בחור בחנות אלקטרוניקה בעזריאלי אמר שזה מתחיל באיזור ה10 אלפים בשביל 30" שזה נשמע לי סביר.

השימוש יהיה בעיקר לצפייה בריפים של תוכניות שהיו בHDTV (חוקי לגמרי, דרך אגב). יש לי עם זה בעייה בגלל שלתוכניות האלה עושים Down-sample מ720i/p או 1080i ל480i, אבל יש לי הרגשה שבקרוב, עם התפשטותו של הפס הרחב באמת, יתחילו לצאת ריפים ב720i בגודל CD לפרק של 42 דקות (כבר היום יוצאים פרקים של 21 דקות בגודל של שליש דיסק, במקום רבע שהיה פעם).

עוד התלבטות היא איך לחבר את המסך, בDVI, כמסך שני, או בComponent (ידוע גם כ Y Pb Pr).

לצערי המודעות לאיכות הטלויזיה בארץ היא די נמוכה, בגלל שאין מה לטרוח אם יוצא לך חרא מהממיר (תעשו לי טובה, בננה?). אפילו פלסמות שנהיו פופלאריות כאן בזמן האחרון לא יראו משהו שיותר טוב מDVD. אז אם מישהו מכיר פורום ישראלי שמתעסק בזה, שיגיד... אני כבר רואה את הת'רד הזה נעלם אל תהום הנשייה עם 0 תגובות.

למי שמתעניין מה זה בדיוק HDTV ברזולוציות השונות, כדאי ללכת ללינק הזה, שם יש "סאמפלים" ב1080p ו720p (סאמפלים במרכאות כי ב60 מגה לדקה זה ממש לא דוגמית):

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provider/film/contentshowcase.aspx#drmnote

פורסם

זה יעלה לך הרבה יותר מ-13 אלף למסך 30 איכותי

סתם שתהיה לך הערכה של מחיר

לחץ כאן

לחץ כאן

פורסם

RIP של HDTV זה לא HDTV, לצפיה בHD video של 1080i אתה צריך מעבד של 3.0ghz ותוכניות HD תופסות כ5GB לפרק של 40 דק', וכ13-12GB לסרט HD.

פורסם
  • מחבר

אני מסרב להאמין ש480i זה הכי טוב שאני אקבל במחשב שלי. לדעתי 720i ממש מעבר לפינה וזה לא צריך לקחת כל כך הרבה מקום עם הDivx הנכון ועם הורדת איכות מסויימת ומורגשת.

יש לי 3 ג'יגה הרץ (2.4 עם באס 250) וכל הסרטים בלינק עבדו לי חלק חוץ מאלכסנדר שקצת קרטע משום מה.

ובקשר למחיר, אז כנראה שהבחור טעה, אבל אני מוכן לוותר על כמה אינצ'ים ולרדת במחיר, אחרי הכל, בגדלים האלה כל אינץ' עולה הרבה וההבדל בין 27" ל30 משמעותי...

פורסם

אני מוריד ריפי HD וזה הגודל שלהם, זה לא DIVX, זה WMV9 HD, אין ריפים של 720i, ולמסך HDTV של 20" אתה תצתרך להכפיל את הסכום שלך לפחות, מסכי ה"HDTV" שיש בארץ הם רק מותאמים לסיגנל של HDTV והרזולוציה שלהם היא בדרך כלל 1024*768, מסכי HDTV אמיתיים הם מסכים עם רזולוציה של 1920*1440 ואין כאלה בארץ, ואם יש זה רק הגדלים הגדולים, שעולים מעל ל100 אלף שקל.

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר...

אבל זה מוזר מה שאתה אומר על המסכים - גם אפשר לומר על הטלויזיה שלי בסלון שהיא מותאמת לHDTV בגלל שיש לה כניסת Component אז ככה זה גם עם המסכים ההם? אין שום 1920 על 1080 בLCD קטן ובמחיר של 13 אלף?

פורסם

קומפטננט זה רק אומר שזה יכול לקבל סיגנל ממקור HDTV פוטנציאלי, טלוויזיות משתמשות בו כיוון שהוא איכותי, ולהרבה DVDים יש את החיבור הזה למרות שהם לא מציגים תוכן HD.

רק לאחרונה התחילו לצאת נגני HD ביתיים(תצתרך גם אחד זה/כרטיס מסך שמוציא אות HDTV, כמו x800/6800), וסרטי DVD HD כמעט ואין. הרשימה שיש באתר www.wmvhd.com מכילה את כולם.

ולא אין מסכי HDTV אמיתיים, של 1080i או 1920x1440 ב13K, אין אפילו במחיר שמתקרב לזה, אני לא חושב שיש אותם בכלל בגדלים של פחות מ40" זה לא ישנה הרבה.

אין מה לקנות HD עכשיו יקח לזה משהו כמו 5 שנים לתפוס, כרגע לא מצליחים להסדיר פורמט DVD HD, ואין כמעט נגנים, אם תקנה היום, לא תדע מה יהיה מחר.

פורסם
  • מחבר

נו נו...

הקרנה אחורית HD יספק יותר איכות/מחיר?

פורסם

אם תמצא אחת בארץ כן, אבל גם היא תיהיה יקרה מהתקציב שלך. וההקרנה אחרית הם 720i לא 1080i שיש רק בLCD/פלזמות, 720=1024*768 1080=1920*1440.

פורסם

ב"MAXIMUM PC" אהבו מאוד את HP f2304 23" High-Definition LCD . בערך 2100$

פורסם

התחילו אגב לצאת פרקים בריפים של HRHDTV מה שאומר 700 מגה לפרק של 45 דקות, ברור שזה לא HD אמיתי, אבל זה יותר טוב מהריפים הנוחכים וזה גם עם AC3 6.1 בדרך כלל.

פורסם

זה לא HD, זה HDTV-RIP, עם דולבי 5.1 ולא 6.1 כזכור לי.

והHP f2304 הוא מסך מחשב, לא TV, והרזולוציה הטבעית שלו היא 1920*1200 לשימוש בתור מסך מחשב, במשחקים זאת תיהיה יותר מבעיה.

על 1024*768 המסך הזה מוציא תמונה איומה. בנוסף לזה שמעט מאוד משחקים תומכים ב16:9 בצורה טבעית, וזה יוצר תמונה מתוחה דיי מוזרה.

פורסם

נראה לי שכדאי לך לוותר ... עד שתוכל באמת לנצל את הפוטנציאל של זה יקח עוד הרבה זמן והמחירים ירדו משמעותית עד אז

13k זה הרבה כסף ... למה שלא תלך אולי על איזה רמקולים טובים ? אפשר להשיג משהוא מכובד בסכום הזה

פורסם
  • מחבר

כן כן, כבר ויתרתי מקודם.

אבל גיליתי דברים!

ובקשר להשקעה של הכסף... עכשיו אני מתחיל צבא, כבר לא תלוי בהורים, אני חושב שאני אשקיע אותו במשהו לבינתיים ואשאיר קצת להוצאות "שוטפות" (יעני שק"מ ויציאות).

פורסם

תאמין לי שאני מכיר את השגעונות האלה  :s07: ... גם לי קורה הרבה פעמים שאני "קופץ מעל הפופיק" וחושב שאבא שלי הוא ביל גייטס  ::)  נו טוב גם ככה ההורים שלי אומרים לי תמיד שנולדתי למשפחה הלא נכונה

השיגעון האחרון שלי הוא אוזניות מיפן ב200$+ שאני עדיין חושב שזה השקעה טובה ...אבל אבא שלי חושב שכל אוזניות מעל 50 שקל זה ביזבוז מוחלט  :-\ ומאחר ואני צריך את הכרטיס אשראי שלו אני בבעיה  :pissed:

לך לאיזה טיול לפני צבא(tם עדיין לא התגייסת) עם חברים יעלה לך כמה אלפים אבל יהיה מאוד שווה את זה... חוץ מזה אם אתה הולך להיות גו'בניק הולכת להיות לך בעיית מזומנים קשה כניראה ככה

שקצת מזומנים בצד תמיד יכולים לעזור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים