עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת דרמל . או משהו דומה .

Featured Replies

פורסם

אני צריך דרמל שיקדח לי חורים של 1MM בפלסטיק דק . עכשיו אני צריך משהו עדין שלא יפגע לי בסביבה מחוץ לחור המבוקש .

איזה דרמל אני צריך לקנות ? וכמה הוא יעלה לי  ?  {אני צריך משהו זול כי זה ל6 חורים . עבודה חד  פעמית } .

- הבעיה שאני לא מבין בזה כלום .

תודה מראש !  :xyxthumbs:

פורסם

אם זה כולה 6 חורים, אתה יכול להשתמש במקדחה...

פורסם

דראמל זה כלי עבודה, עולה בין 300 ל800 ש"ח. לשימוש חד פעמי תשתמש במקדחה כמו שטופ גאן הציע. אתה יכול לקנות מקדח ב10 ש"ח. רק שים לה שהמקדח מיועד למתכת ולא לעץ או בטון...

פורסם

הבעיה עם מקדחה זה שהיא משאירו המון המון סימנים על הפלסטיק. היא אוכלת אותו בצורה גסה מדי.

בשביל עבודה "לא הכי איכותית", גם מברג ידני :xyxthumbs:, וזה ייצא לך הכי זול.

ואם אתה רוצה חורים של אחד מ"מ, אין לך סיכוי, בשום אמצעי ביתי. לפחות לפי מיטב ידיעתי.

פורסם

אם עובדים נכון, מקדחה לא משאירה שום סימנים על הפלסטיק (חוץ מהחור :xyxthumbs:)

לאיזה סימנים אתה מתכוון?

ונדמה לי שיש מקדחים של 1mm, או לפחות 2mm.

פורסם
ונדמה לי שיש מקדחים של 1mm, או לפחות 2mm.

יש כאלו...פותח הת'ארד,תחפש מקדחים כאלו בחנות של טמבור(חנות שכונתית לחומרי בנין..)

פורסם

גם בהום סנטר יש מקדחים כאלה.

אם המקדחה לא תופסת את המקדח, שים עליו סלוטיפ, כמה שכבות, ותהדק טוב.

פורסם

גם בהום סנטר יש מקדחים כאלה.

אם המקדחה לא תופסת את המקדח

לפי מה שאני יודע,מקדחה אמורה להתפוס כל מקדח...לא?!

פורסם

לא... לתופסן של המקדחה יש גודל מינימאלי של מקדח שהיא מסוגלת לתפוס... זה תלוי במקדח... גם אני רציתי לקדוח חורים קטנים במוד שלי, והיתי צריך להשתמש במקדח קטן, המקדלה לא תפסה לי אותו, והייתי צריך לאלתר (להשתמש בדראמל ;)). אבל אם לא הייה לי דראמל, הייתי שם סלוטיפ... אדב, איזוליר באנד רך מידי בשביל התפקיד...

פורסם

עוד לא ראיתי מקדחה שלא נסגרת עד הסוף... :nixweiss:

פורסם

האמת שעדיף מקדחה מדרמל....

כל מה שאתה צריך זה מלחציים שידפסו חזק את מה שאתה צריך לקדוח בו.

ומקדחת עמוד פשוטה ומקדח מותאם...

שתי שניות עבודה.

פורסם

המקדח לדרמל הכי דק שמצאתי בהום סנטר (ביצוע חריטות) היה כמה מילימטרים..

1 זה ממש דק.

סיכות לתפירה מסוגרות לעבור את 1.

ואם הוא הולך לקדוח במשהו עבה של כמה מילימטרים, עם סיכה (ולא ראש מיוחד עם קצה דק מאוד), אסור לו להשתמש בסלוטייפ.

זה יכול בקלות מאוד לעוף, לסרוט דברים, ולהרוס לו את העבודה.

פורסם

:kopfpatsch:

1מ"מ זה העובי של הראש, נראה לך שמישהו ייצר סיכות בתור ראשי קידוח? הבסיס בד"כ לא יותר קטן מ 2 מ"מ, וזה גדול מספיק לדראמלים, שיכבה עבה מספיק והידוק טוב של הסלוטיפ אמור להספיק... הוא לא קודח בבטון, הוא לא צריך ללחוץ חזק או עוצמה עד כדי כך גדולה לקודוח וחריטה בפרספקס!

פורסם

אם תפרט קצת יותר על המטרה אולי נוכל להצביע על אמתעי טוב יותר. מנסיוני - קידוח חורי 1ממ ומטה לשם יצירת ,pcb הדרמל (או תחליפיו עימם אין לי נסיון) הוא כלי מצויין ונוח במיוחד אם יש לך את הציר הגמיש. מקדחים בגדלים מתאימים תוכל למצוא ברוב ה"אייס"/"הום סנטר" במחלקת כלי העבודה שלהם - או מתוצרת dremel או מתוצרת Proxxon (שהם חברה מעולה), אני את שלי קניתי בירושלים, אבל תוכל גם, אם לא תמצא באיזור מגוריך - ליצור קשר עם לדיקו - יבואן דרמל הרשמי.

קיימות גם מקדחות ידניות - משהו בסגנון מנואלה שבקצה שלה מקדח שמיועדות לחובבי אלקטרוניקה (שוב, לייצור pcb) - אך הן גם קשות יותר להשגה - תצטרך לחפש בכמה חנויות באזור התחנה הישנה בת"א ובנוסף איני בטוח שיתאימו למטרתך (שכן אינני יודע מהי?).

אפשרות נוספת היא סט קידוח ל-pcb שאם אינני טועה ראיתי מפורסמת ב-אריהב - גם כן יכול להתאים. הכל תלוי בטווח המחירים שיאה לך (או בהישג ידך) ובצורך - אם תפרט קצת יותר לגבי שניהם, נוכל להמליץ ביתר דיוק...

בהצלחה...

פורסם

אין איזה דרך לאלתר משהו... הוא צריך את רק ל6 חורים ובפלסטיק דק... לא משתלם לו להשקיע בדראמל או בחרישת הארץ בחיפוש אחרי מקדחה ידנית...

עוד רעיון: תקנה בורג בעובי המתאים, לעץ, ותבריג אותו כמה פעמים לפלסטיק... בעדינות ובזהירות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים