עבור לתוכן

התקנת וינדוס XP ו DOS על מחשב אחד... כיצד??

Featured Replies

פורסם

שלום ברשותי מחשב שיש עליו XP SP1

ברצוני להתקין DOS שיפעל לבד (לא אימולאטור) ובאופן עצמאי.

ושאוכל לבחור עם הדלקת המחשב באיזה מערכת הפעלה לעבוד.

תודה לכל במגיבים בנושא.

פורסם

קודם כל האם כונן C אצלך הוא FAT32 או NTFS? (אם NTFS אז אי אפשר).

אם FAT32, אז יש 2 אפשרויות:

הראשונה, זה לבדוק אם יש לך קובץ בשם bootsect.dos ב-\:C. אם כן, אז הפרוצדורה היא פשוטה (אבל סביר להניח שאין לך ת'קובץ הזה).

השנייה, אתה מעלה את המחשב מדיסקט אתחול של Win98, ומתוך ה-DOS כותב :Sys C. זה ימחק את ה-boot loader של ה-XP ויכתוב במקומו אחד של DOS. לאחר מכן, אתה מעלה את המחשב מה-CD של ה-XP, שם אתה בוחר ב-Repair Console, וכותב את הפקודה :Fixboot C (עם או בלי הנקודותיים, לא זוכר). אח"כ אתה כותב את הפקודה bootcfg והיא כבר תכניס את השורה של ה-DOS לתפריט (אם לא, אז תגיד. זה לא מסובך להכניס את השורה הזו ידנית).

פורסם
  • מחבר

השנייה, אתה מעלה את המחשב מדיסקט אתחול של Win98, ומתוך ה-DOS כותב :Sys C. זה ימחק את ה-boot loader של ה-XP ויכתוב במקומו אחד של DOS. לאחר מכן, אתה מעלה את המחשב מה-CD של ה-XP, שם אתה בוחר ב-Repair Console, וכותב את הפקודה :Fixboot C (עם או בלי הנקודותיים, לא זוכר). אח"כ אתה כותב את הפקודה bootcfg והיא כבר תכניס את השורה של ה-DOS לתפריט (אם לא, אז תגיד. זה לא מסובך להכניס את השורה הזו ידנית).

עשיתי זאת אך הדוס לא מזהה את הCDROM ולא את העכבר... אני יכול להטעין את העכבר ידנית. אך לא את הCDROM...

אני רוצה שהדוס יעלה באופן מלא ושיעלה גם את מנהלי הזיכרון... בתכלס שיפעל כמו DOS כמערכת נפרדת לכל דבר ושיוכל להריץ באופן מלא את התוכנות של הDOS... כי בדרך שלי הוא לא יכול להטעין את כל התוכנות ועושה בעיות!

תודה על התגובה מראש...

פורסם

למה לך DOS בתור מערכת הפעלה נפרדת?

פורסם

מן הסתם הוא רוצה להפעיל דברים שעובדים תחת דוס אך לא תחת XP

למשל משחקים ישנים או תוכנות מסויימות

מלבד זאת, מה זה משנה לך?

אם אתה לא יכול לעזור, או שאין לך משהו בונה להגיד, אל תגיד את זה

פורסם

שאלתי מסיבה אחת פשוטה והיא להבין למה הוא רוצה DOS בתור מערכת נפרדת כדי שאולי אני יוכל להביא פיתרון אחר כמו

לנסות תאימות תחת WinXP(לפעמיים עוזר במשחקים ישנים)

או להריץ Emulator תחת WinXP וכו'...

אז אל תנסה להגיד לי מה לעשות תודה

פורסם

עשיתי זאת אך הדוס לא מזהה את הCDROM ולא את העכבר... אני יכול להטעין את העכבר ידנית. אך לא את הCDROM...

אני רוצה שהדוס יעלה באופן מלא ושיעלה גם את מנהלי הזיכרון... בתכלס שיפעל כמו DOS כמערכת נפרדת לכל דבר ושיוכל להריץ באופן מלא את התוכנות של הDOS... כי בדרך שלי הוא לא יכול להטעין את כל התוכנות ועושה בעיות!

קודם כל, האם סיימת בהצלחה את כל השלבים שציינתי וה-DOS מופיע אצלך בתפריט של ה-boot.ini?

תראה, בשביל מערכת DOS שלמה (עם כל הקבצים והתוכנות), אתה בעצם צריך את כל ה-DOS6.22 שהיה ואת העידכונים שבאו לו עם ה-Win98. אם זה מה שאתה רוצה, עדיף לעשות את זה ב-Messenger.

פורסם

קודם כל האם כונן C אצלך הוא FAT32 או NTFS? (אם NTFS אז אי אפשר).

בעזרת הקובץ שהעלתי אפשר לגשת למחיצות NTFS בדוס

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

שאלתי מסיבה אחת פשוטה והיא להבין למה הוא רוצה DOS בתור מערכת נפרדת כדי שאולי אני יוכל להביא פיתרון אחר כמו

לנסות תאימות תחת WinXP(לפעמיים עוזר במשחקים ישנים)

או להריץ Emulator תחת WinXP וכו'...

תקרא עוד הפעם את מה שביקשתי בהודעה הראשונה! אני רוצה מערכת הפעלה נפרדת. מסיבותי שלי!

תראה, בשביל מערכת DOS שלמה (עם כל הקבצים והתוכנות), אתה בעצם צריך את כל ה-DOS6.22 שהיה ואת העידכונים שבאו לו עם ה-Win98. אם זה מה שאתה רוצה, עדיף לעשות את זה ב-Messenger.

לצערי אין לי חיבור לאינטרנט במעונות. כך שמסינג'ר לא יוכל לעזור לא לי ולא לך... אם תוכל בבקשה להדריך אותי בכתב כאן אני אודה לך מאד.

או שאני גם יכול לתת לך את האי מייל שלי בפרטי.

בעזרת הקובץ שהעלתי אפשר לגשת למחיצות NTFS בדוס

תודה אבל במערכת רצה אצלי תחת FAT32.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים