עבור לתוכן

גם זמנם של מעבדים מגיע..

Featured Replies

פורסם

עם כרטיסי קול ומסך שמתאימים לדרישות שלי ועם 768 זכרון DDR

שאני מרוצה ממנו הגעתי למסקנה שהדבר היחידי שאני צריך להחליף עכשיו

בשביל לשפר את ביצועי המערכת שלי זה את מעבד ה AMD Athlon XP 2000 1.67GHz

שלי

שידרוג המעבד מתקשר כמובן ישירות ללוח לכן

השאלה הנשאלת היא מה המעבד הטוב ביותר שניתמך

על ידי לוח האם שלי או האם גם הלוח אם ישן מידי

ועלי להחליפו עבור מעבד סביר (בלא יותר מידי כסף..

כידוע ב2333 קונים היום מחשב חדש)

פרטי לוח האם:

(מתוך SiSoftware Sandra)

Mainboard

.Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd

(MP Support : 1 CPU(s

MPS Version : 1.40

Model : GA-7VAX

Version : 1.x

System Memory Controller

Error Correction Capability : None

Number of Memory Slots : 3

Maximum Installable Memory : 768MB

Bank0/1 - A0 : Empty

Bank2/3 - A1 : None None None None DIMM 512MB

Bank4/5 - A2 : None None None None DIMM 256MB

Chipset 1

Model : Giga-Byte Technology VT8377 Apollo KT400 CPU to PCI Bridge

Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus

(Front Side Bus Speed : 2x 134MHz (268MHz data rate

Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 2x 166MHz / 2x 200MHz

Width : 64-bit

(IO Queue Depth : 4 request(s

Chipset 1 Hub Interface

Type : V-Link

Width : 8-bit

Full Duplex : Yes

Multiplier : 1/1x

(Speed : 8x 66MHz (528MHz data rate

(IO Queue Depth : 9 request(s

עד כה לא ממש הצלחתי למצוא איפה אפשר לברר

איזה מעבד הכי מתקדם אפשר "להלביש" על לוח האם

שלי או איפה בודקים את זה.

מה דעתכם

פורסם

הלוח אם שלך עובד עם KT400 שזה נותן לו תמיכה בDDR 400. אז זה אומר שהלוח אם שלך תומך בכל המעבדים בSocket A

המעבד הכי חזק בתושבת הזאת הוא ה3200.

המעבד הכי חזק בOC לתושבת הזאת הוא הMobile. בגלל שהלוח שלך תומך בDDR 400 זה אומר שהלוח אם שלך לא יגביל אותך עד200FSB .

אני הייתי הולך על הMobile ועושה לו OC. אבל תצטרך זיכרונות חזקים וספק לא גינרי.

אני לא זוכר אם הלוח שלך תומך בנעילת Apg\Pci תבדוק את זה לפני שאתה משקיע על הMobile

פורסם
  • מחבר

תסלח לי על הבורות כן, אבל כשאתה אומר שהלוח אם שלי תומך בעד 400DDR אתה מתכוון שאם יש לי במחשב 768 DDR

אז 368 DDR לא מנוצלים? מדובר בזכרון DDR או משהו שמתקשר למעבד?

וגם בשאלה הבאה תסלח לי על הבורות .. (לא התעסקתי עם קניית חומרה הרבה מאד זמן)

איזה מעבד בעצם כדאי לי לקנות? אם אני מבין נכון מדבריך Mobile הוא סוג של מעבד (?) שאתה

ממליץ לרכוש ולעשות לו OVER CLOCKING ?  או במילים אחרות: כשאני מגיע לחנות, איזה

מעבד לבקש מהמוכר? (אינטל \ AMD ? איזה סוג ? כמה MHZ ?) (ומה כוונתך בזכרונות חזקים

וספק לא גינרי? שוב תודה, וסליחה על הבורות  אוצר המילים והמושגים שלי בנושא מזמן גסס ומת

פורסם

לא. אני מתכוון שהבאס שהלוח תומך בו הוא עד 200Fsb. בגלל שהלוח הוא DDR זה אומר X2 שזה יוצא 400.

באס זה מהירות העברת הנתונים ביו הלוח אם לזיכרון ולמעבד.

יש שתי סוגים של מעבדים.

1. זה מעבד שולחני רגיל שמגיע במהירויות שונות. הכי חזק ללוח האם הזה הוא הAmd 3200

2.המעבד השני הוא הMobile. הMobile הוא מעבד שנועד למחשבים ניידים. אבל גילו שאפשר לחבר אותו ללוח אם של מחשב שולחני . ההיתרון הענק שלו על המעבד השולחני הרגיל זה שהמכפלה שלו פרוצה שבמעבד השולחני היא נעולה. המהירות של המעבד נקבעת על ידי באס כפול מכפלה. ניקח את המעבד שלך לדוגמא 133X12.5 יוצא 1.67. בגלל שהאפשרות שהמכפלה פתוחה ואפשר לשנות אותה אפשר להאיץ את המעבד הזה בעשרות אחוזים יותר ולקבל מעבד חזק יותר במחיר נמוך בהרבה.

הלוח אם שלך הוא לAMD בלבד. אתה לא יכול להרכיב שום מעבד INTEL על הלוח הזה.

מה לבקש מהמוכר זאת החלטה שלך. או את הAthlon 3200 שהוא הכי חזק ללוח הזה. או לקנות את הMobile ולהאיץ אותו (איך להאיץ מעבד זה כבר תשאל בפורום אוברקלוקינג).

שאני אומר זיכרונות חזקים אני מתכוון זיכרונות שיכולים לעבוד בבאס גבוהה. שאתה מאיץ את המעבד זה אומר שאתה מעלה את הבאס. ואם הזיכרון לא עומד בבאס אז הוא יקרוס. ספק לא גינרי זה אומר ספק שבא מחברה מוכרת כמו Enermax או TT שנותן מתחים יציבים. ספקים גינרים ידועים בנתינת מתחים לא יציבים. ושאתה מאיץ את המעבד אתה צריך לעלות מתחים. הסיכוי שספקים גינרים יכשלו בנתינת מתחים יציבים ולא יעמדו בעומס הם גבוהיים יותר מאשר ספק שבא מחברה עם שם.

איזה מעבד לקנות זאת שאלה שתצטרך לשאול את עצמך. כמה אתה מוכן להשקיע. במעבד הMobile אתה יכול להשיג ביצועים טובים יותר מה3200 אבל שום דבר לא מובטח. וכניראה תצטרך להשקיע על זיכרון חדש.

אם תלך על מעבד שולחני רגיל ללוח אם שלך שזה ה3200 תצטרך לדאוג שהזיכרון שלך תומך בבאס של 200 (400DDR).

מצטער על ההסבר הקצר פשוט תראה את השעה :sleep:

פורסם

KT400 לא תומך ב FSB 200

פורסם

הלוח אכן אמור להשתמש ב KT400 ולא KT400A ולא תומך בזכרונות DDR במהירות 200 מה"ז.

פורסם

[ltr]the board doesn't support DDR 400Mhz (PC3200). you can buy any socket A (462) AMD CPU with an FSB of 333Mhz. you can buy a mobile CPU, but it's a bit point less since the board isn't very overclockable and you'll need a better memory and HSF, all of which can be expansive.[/ltr]

פורסם

KT400 תומך עד 333 אם אני לא טועה... מה שאומר שהלוח שלך תומך עד מעבד 3000+ או מובייל... עדיף לקחת את המובייל להשאיר על באס 166 ולעשות OC דרך המיכפלה.

פורסם

7VAX ידוע כלוח ביינוני לOC

קנה BATRON 2500-

ותעשה OC קטן של 20%

(2500-3200)

תמשיך לעבוד

פורסם

לוח שהוא OCER לא טוב זה לוח שלא יכול להגיע ל FSB גבוהה... אבל לשום לוח אין בעיה להעלות מהירות דרך המיכפלה ! ככה שאם יצא לו מעבד מוצלח השמיים הם הגבול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים