עבור לתוכן

SLI כדאי?

Featured Replies

פורסם

אני  מתכוון להחליף את הפנטיום 3 הזקן שלי בAMD64/939  בערך בפברואר.מחשב שמיועד למשחקים בעיקר ושישרוד שנה-שנתיים מבלי להחליף MB .

השאלה שלי האם כדאי להשקיע ב-SLI,מבחינת עלות מול תועלת.כלומר האם צריך שתי כרטיסי מסך בשביל משחקים שיצאו לשוק בשנה-שנתיים הקרובות או שאפשר להסתפק באחד וליהנות מביצועים טובים(בהנחה ששאר הרכיבים בשילוש הם איכותיים).

איזה כרטיסים גרפיים אפשר להרכיב עליו-האם צריך שתיים מאותו סוג;או כרטיסים שתומכים אך ורק  ב-PCI X.

כרגע יש לי  PNY FX5200ULTRA 128 האם אני יכול להשתמש בו במפרט החדש או שצריך לקנות כרטיס חדש.או שאולי אפשר להשתמש בו כמאיץ גרפי שני בSLI.

תודה מראש על העזרה.

פורסם

עם זה agp

אז אתה לא יכול להישץמש בו

עם זה pci-e אז כן אבל אתה לא תוכל להישתמש ב sli

sli עובד רק עם כרטיסי מסך מסוג ה 6X00

פורסם

כל עוד אתה לא לוקח שני 6800GT ומעלה ומעלה את המעבד שלך לאוברקלוק משמעותי, אין מה לדבר על SLI, זה לא יעזור בכלל

5200 זה כרטיס בדיחה אם לא אמרו לך את זה, הוא שווה לתחת, ואני לא רואה שום סיבה להשאיר אותו בקנייה של מחשב משחקים

SLI דורש שני כרטיסים זהים - אותו הדגם וככל הנראה גם אותו היצרן

פורסם

כרגע, העלות של ה-SLI לא שווה את הקניה שלו - אם תקנה מעבד A64 3200+ S939 עם לוח אם איכותי MSI K8N Neo2 PLat וגיגה של זכרון איכותי ביחד עם X800XL או 6800GT, המחשב יריץ כל אפליקציה כיום שתדרוש ממנו בצורה נהדרת - ללא צורך ב-SLI.

פורסם

קודם כל כרטיס שתומך בpci e ולא pci x דבר שני אז כך אני כבר הזמנתי לוח sli מה שאני הולך לעשות זה לקנו עכשיו 6600gt ובעוד שנה עוד 6600gt במקום להשקיע 2500 עכשיו אני ישקיע 1400 עעשיו ובטח 1000 עוד שנה שזה יתרון בשבילי כי אם אני מגדיל את המפרט מ5200 ל6200 ההורים שלי יסכימו לקנות. אבל אם אין לך בעיה לקנות היום ב2500 אז תקנה כי זה כדי יותר כי משחקים כבדים כמו שיצאו בשנים הבאות ירוצו יותר טוב על ה 6800gt אז ההחלטה שלך.

פורסם

לכל אלה שאומרים שכדי לקנות לא sli לא חשבתם שכולם יכולים לקנות ב2500 שקל כרטיס מסך! זה כמו שתתחילו להגיד תקנה giga זכרון במקום עכשיו 512 ועוד שנה 512 תחשבו לתווח הארוך

פורסם

זה גם לא נכון

היום אתה לוקח 6600GT במחיר מסויים

עוד שנה תוכל למצוא במחיר שלו כרטיסים הרבה יותר חזקים, כבר לא יהיה משתלם לקנות עוד כרטיס זהה, כי באותו מחיר יהיה אפשר לקנות כרטיס יותר מפי 2 יותר חזק (וזה קרה כבר הרבה פעמים). אתה לוקח הימור ענקי כשאתה לוקח היום את ה6600GT במחשבה על הוספת אחד נוסף

פורסם
  • מחבר

קודם כל קצת כבוד ל-PNY TECHNOLOGIES  VERTO.הכרטיס הזה נקנה לפני שנה וחצי בחו"ל באריזת RETAIL ושימש אותי נאמנה.אולי לארץ מביאים OEM של PNY שמזיקים לשם שלהם אבל בארה"ב המוניטין של PNY טוב מאוד במאיצים גרפיים.

לפי מה שהבנתי סוקט 939 תומך רק ב-PCI-X .כלומר ביי ,ביי לכרטיס.

עכשיו השאלה היא האם באמת כדאי SLI עם שתי כרטיסים או שאפשר להסתפק ב-MB זול יותר עם כרטיס אחד.

כלומר האם ההבדלים בביצועים הם עד כדי כך משמעותיים שמצדיקים את התוספת במחיר?

שוב שאלת המפתח היא עלות מול תועלת.האם אפשר לחסוך בקניית שתי כרטיסים ובמקומם לקנות כרטיס אחד ולהשקיע את הכסף שנחסך ברכיבים אחרים.או שמא אני אתחרט בעוד שנה שלא קניתי SLI כי המשחקים לא ירוצו טוב.

אני שואל בעיקר כי אין לי מושג מה המגמה בשוק המשחקים כיום ואיזו טכנולוגייה אצטרך בעוד שנה .ולפי מה שהבנתי יש פה גיימרים כבדים..

פורסם

זה גם לא נכון

היום אתה לוקח 6600GT במחיר מסויים

עוד שנה תוכל למצוא במחיר שלו כרטיסים הרבה יותר חזקים, כבר לא יהיה משתלם לקנות עוד כרטיס זהה, כי באותו מחיר יהיה אפשר לקנות כרטיס יותר מפי 2 יותר חזק (וזה קרה כבר הרבה פעמים). אתה לוקח הימור ענקי כשאתה לוקח היום את ה6600GT במחשבה על הוספת אחד נוסף

קודם כל תראה לי קפיצה של פי שנתיים מהביצועים ואתו מחירים אין כזה דבר אולי 70% דבר שני מה אני יעשה אם 6800gt אני לא מכיר הרבה אנשים שיקנו ממני במחיר נורמלי את הכרטיס במיוחד אם הא לא יהיה אם אחריות

פורסם

על 6800U/X800XT מול 9800XT שמעת?

לפי מה שהבנתי סוקט 939 תומך רק ב-PCI-X .כלומר ביי ,ביי לכרטיס.

הבנת לא נכון.

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה MSI K8N Neo2 Platinum אני יכול להשתמש ב-5200.

ואם אני קונה ASUS A8N-SLI אז כבר צריך כרטיס חדש.

עכשיו הבנתי נכון?

פורסם

כן

אבל במחיר של הNeo2 אפשר להכניס K8NS-939+9600

פורסם

זו גם תהיה טעות ענקית לקחת מחשב כזה חזק ו 5200, עדיף לקחת איזה AXP וכרטיס מסך יותר חזק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים