עבור לתוכן

שאלה בקשר לצילומי ברקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני גר ליד הים והיתה אתמול סופת ברקים מהממת של ברקים בים ורציתי נורא לתפוס איזה ברק אחד לצלם

אבל זאות הבעיה אני לא יודע איך להגדיר את המצלמה שלי לצלם במהירות גבוהה או כמה תמונות במכה אחת

שיתאים לתפוס ברק

המצלמה שלי זה canon a80 תודה מראש לכול העוזרים אם יהו כאלה!!

פורסם

להפך, אני הייתי מעדיף להגדיר חשיפה ארוכה ו"לתפוס" כמה מכות ברק בתמונה אחת.

אתה יכול לעשות את זה ע"י בחירת מצב צילום ידני "M" ולשנות את זמן החשיפה ל15 שניות.

פורסם
  • מחבר

כן אבל במקרא הזה אני חייב חצובהההה?? נכון

והאם ישנה אפשרות לצם כמה תמונות במכה אחת יענו ברציף?

פורסם

מה שאני עשיתי זה להעמיד את המצלמה במקום כלשהו,

ולהגדיר חשיפה של 3-5 שניות, עם F/4, ובמצב של צילום מהיר (תמונה אחר תמונה ללא הצגתה על המסך), וככה צילמתי כמה עשרות תמונות.

וככה יש לך סיכוי גבוהה לתפוס ברק, לעומת זאת אם תעשה חשיפה של 15 שניות ובה לא ייתפס ברק תצטרך להמתין עוד 15 שניות שייקח לעבד את התמונה, אז אתה מפסיד פה הרבה זמן, לכן גם מומלץ לקבוע זמן חשיפה ארוך אבל קצר יחסית.

הרי אנחנו רוצים לתפוס את הברק כמו שצריך לא לחשוף יותר מידי.

מה שכן אפשר לעשות זה להעמיד את המצלמה על חצובה ולצלם מספר תמונות ככה באותו מיקום ואז אפשר עם תוכנה לחבר את התמונות יחד וככה יהיה לך באותה תמונה מספר ברקים (במידה ותפסת מספר טובים :) ).

just my 2 cents :xyxthumbs:

וכן, רק ב-M

4 שניות

F/4

ISO 50/100

Manual Focus - Infinity

AWB

:)

פורסם

כן יש, תבחר במצב צילום נוף (ציור של הר) בבורר, לאחר מכן תלחץ על התפריט אתה יודע, שמכוונים איזון לובן והכל .... יש לך שם סוג צילום (איפה שניתן לבחור טיימר של 10 שניות) ושם יש לך מן ציור של 3 מלבנים (3 תמונות) זה מצב צילום רציף. קצת קשה להסביר מילולית מקווה שהבנת.

אגב אין לך חצובה קטנה ? או מקום יציב להניח עליו את המצלמה ??

פורסם

Chevy, למה שלא תראה לכולנו את התוצאה המרשימה של תפיסת הברק שלך, שלקחה POTD ב Digicamplus.com? :)

פורסם

כן יש, תבחר במצב צילום נוף (ציור של הר) בבורר

:s05:

כמובן: :smile1:

פורסם
  • מחבר

סבבבהה תודה לכולם על העזרה אני ינסה את

וכן יש לי חצובה ברגע שיהיה סופת ברקים אצלי אני יצלם ויעלה רק תתמונות המובחרות שלי

אבל Chevy אמרת לי חשיפה ארוכה של 4 שניות

זה נראה לי מתאים רק לילה ולא ליום כי ביום יש הרבה אור ונראה לי זה ממש ישרוף תתמונה או שאני יראה הכול לבן אני צודק?

פורסם

מה שאמרתי תקף רק בלילה.

ביום הרבה יותר קשה לצלם, אם בכלל אפשרי...לא ניסיתי.

פורסם

אחי אם ממש לחוץ לך תמורת סכום זעיר תוכל לצלם אותי כמה שתרצה

;)

פורסם

בלי הערות בבקשה,

נא לא לסטות מן הנושא.

פורסם
  • מחבר

טוב סבבבה אני יבדוק את זה רק צריך סופה קטנה ואני יבדוק אם המצלמה שלי כזאות איכותית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים