עבור לתוכן

בניית מארז אקרילי?

Featured Replies

פורסם

שלום אני חדש במודינג אבל יש לי ידע בסיסי באלקטרוניק הכלומר יש לי נסיון טוב באלקטרוניקה עכשיו אני ראיתי מארזים אקריליים שעולים בסביבות ה450-500

ש"ח אני הייתי רוצה לדעת כמה יעלה לי בניית מארז שכזה בעצמי כולל איזה חומרים אני צריך ואיפה לקנות אותם?ראיתי משתמש מהפורום שבנה בעצמו מארז אקרילי.

דרך אגב אני קיבלתי את הדרמל שלי אתמול (חדש ומקורי מחו"ל)

פורסם

מה שאתה צריך זה הרבה פרספקס בעיקרון...

וזה הרבה קדיחות ליכלוך בלאגנים אבל שוווה...

זה קשה

אתה צריך להכין כלובים ל סי די הארד דיסק ללוח אם אתה צריך להכין מין פלטה.....

מדף כזה לספק קדיחות לברגים... וכו"

פורסם

זה עבודה ממש מקצועית ממש מסובכת וממש מדוייקת אם אתה רוצה לעבוד כמו שצריך (עם הכנת חיבורים להרדיסק וסידי, ולא סתם מדפים להניח אותם..)

בכללי המארזים המוכנים שקונים ב400 שקל הם נחמדים אבל יש להם יותר מידי חסרונות

המארז לא מספיק קשיח, אם אתה מרים אותו שהוא מלא בחומרה המארז קצת מתעקם

אתה חייב לחבר את ההרדיסקים משני הצדדים (עוד מעט תראה למה זה חיסרון)

הלוח אם מוברג ישירות על הדלת הפסיבית, זאת אומרת שברגע שתרצה להבריג את ההרדיסק תצטרך להזיז את הלוח אם החוצה! :\

בקיצור זה מארז מאוד נחמד מאוד יפה אבל אני לא יודע עד כמה הוא נוח לשימוש יומיומי לבן אדם שמתעסק הרבה עם המארז.

פורסם

באמת אתה צודק...

מי שתמיד פותח את המארז כדאי לתקן או לסדר משהו אז זה לא הכי שווה למרות שזה מאוד יפה!

פורסם

PsYcHoPaT שלום.

גם אני נתפסתי לרעיון, ואני כרגע בשלבי בניה של מארז כזה. בוא אספר לך מה למדתי בדרך.

תחילה, התחלתי להתעניין בנושא ולקרוא קצת עד שהגעתי להחלטה שאני מעוניין לבנות כזה מארז. לאחר מכן ישבתי במשך שבועיים ופשוט תכננתי כל ערב איך המארז יהיה בנוי, ולאן כל חלק ייכנס. דבר ראשון בכלל בדקתי עם עצמי האם הפרוייקט בר ביצוע - האם יש לי את הכלים המתאימים (דרמל בלבד לא יספיק, הוא לא מסוגל לחתוך פרספקס כראוי, בגלל העובי, יותר קל להשתמש ב-Jigsaw. ותצטרך כנראה מקדחה וכוס לחור עבור מאוורר, ופצירות ומברגים וברגים מתאימים וכו'), האם יש לי את הידע המספיק, והאם אני יכול בתיאוריה להרכיב מארז כזה ולהתגבר על כל המכשולים (לדוגמא, כלוב לכוננים, או תליית לוח האם).

בינתיים עברתי גם על פרוייקטים דומים ברחבי הרשת ושאבתי רעיונות ושיטות עבודה.

לאחר שהחלטתי שהרעיון בר ביצוע המשכתי בתכנון יותר מעמיק, מדדתי כל חלק במחשב בצורה כמה שיותר מדויקת וניסיתי לחשוב איך מסדרים הכל (תכננתי מארז קומפקטי עד כמה שאפשר, והשתדלתי גם להתחשב בזרימת האוויר במארז).

כל זה לקח בסביבות השבועיים-שלושה, שבסופם גיבשתי תוכנית סופית שממנה אפשר להתחיל לעבוד.

השלב הבא היה קניית פרספקס. רציתי פרספקס בעובי 6 מ"מ שיתמודד עם העומס הפיזי. לאחר כמה טלפונים לחנויות פלסטיק הסתבר שפרספקס שיספיק למארז + שאריות עולה כ-150-200 ש"ח (בעובי 6 מ"מ...).

כל זה היה לפני מעל לחודשיים.

ואז התחלתי לעבוד. בגלל שאני סטודנט אני ממעט לעבוד על הפרוייקט ולכן אני אפילו לא קרוב לסיום עד כה. אבל גיליתי שהעבודה קשה הרבה יותר ממה שחשבתי, ושדרושה סבלנות רבה מאוד, ודיוק מירבי, וגם אז לא מקבלים תוצאות יפות. התמונות שאתה רואה באינטרנט של מודרים שהכינו מארזים כאלה יפהפיים - זה לא מה שתקבל. האנשים האלה בעלי ניסיון רב, או שהשתמשו בציוד מתאים בשביל החיתוך וכו' (לדוגמא מכונת CNC).

העבודה קשה וארוכה מאוד, קל מאוד לפספס, לחתוך עקום, לקדוח חור מילימטר אחד ימינה - מספיק בשביל לדפוק את העבודה.

בכל פעם שאני מתקדם קצת אני רואה לפני עוד מכשול שלא שמתי לב אליו קודם.

בשביל לקבל עבודה מקצועית בגימור גבוה תצטרך להשקיע הרבה מאוד אנרגיה והרבה סבלנות.

אז אוקיי, אחרי כל הדברים האלה - אני לא מנסה להפחיד אותך, רק לגרום לך להבין במה הדבר כרוך. תחשוב שוב האם אתה מעוניין להיכנס לפרוייקט, ותזכור שלמרות הכל זה מסב הנאה ותורם לניסיון שלך כמודר.

אם אתה מוכן להשקיע ומאמין שתתגבר על הקשיים אני מייעץ לך לתכנן בקפידה ולאורך זמן את הפרוייקט. לחשוב על מכשולים אפשריים, על מיקום החלקים, על נוחות גישה לחלקים, ועל אופן הבניה.

בהצלחה, ותעדכן אותנו!

פורסם

אפשר להכין מסילות בשביל הדלתות הצדדיות... זה חוסך הרבה בעיות...

פורסם
  • מחבר

צביקה תודה על התגובה השאלה שלי זה האם אני יוכל להסתדר בלי דרמל ומאיפה קנית את הפרספקס?

אני שוקל ברצינות אם לקחת את הפרויקט על עצמי או לא

פורסם

אתה יכול ל ראות אם יש ליד הבית שלך מפעל לפלסטיק.....

ואם דרמל אפשר גם .....

אם גיגסו גם......

פורסם
  • מחבר

ליד הבית שלי אין מפעל פלסטיק מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול לקנות פרספקס באזור תל אביב???

פורסם

תחפש ב דפי זהב או משהו...

לא רק ליד הבית תחפש......

פורסם

או שתחפש תשובות בפורום...

הנושא נטחן די הרבה

ובהצלחה עם הפרוייקט!

תעדכן....

פורסם

זיפו מזה התגובות המפגרות האלה :kopfpatsch::screwy::s07:

פרספקס אפשר להשיג אצל רוב הזגגים. אם היתה עושה חיפוש היתה מוצא את התשובה בקלות...

אפשר להסתדר בלי דראמל, אבל בפרוירט כזה גדול, דראמל יכול להיות מעוד שימושי ולחסוך הרבה זמן ומאמץ... במקום אתה יכול להשתמש בג'יגסו, דיסק... הכי טוב דראמל...

אם אתה הולך על הפרוייקט, קנה פרספקס בעובי 5מ"מ (לפחות...), ובמדידות תתחשב בעובי שלו, כי לפעמים לא לוקחים את העובי בחשבון וזה עושה בעיות...

פורסם
  • מחבר

זיפו מזה התגובות המפגרות האלה  :kopfpatsch:  :screwy:  :s07:

פרספקס אפשר להשיג אצל רוב הזגגים. אם היתה עושה חיפוש היתה מוצא את התשובה בקלות...

אפשר להסתדר בלי דראמל, אבל בפרוירט כזה גדול, דראמל יכול להיות מעוד שימושי ולחסוך הרבה זמן ומאמץ... במקום אתה יכול להשתמש בג'יגסו, דיסק... הכי טוב דראמל...

אם אתה הולך על הפרוייקט, קנה פרספקס בעובי 5מ"מ (לפחות...), ובמדידות תתחשב בעובי שלו, כי לפעמים לא לוקחים את העובי בחשבון וזה עושה בעיות...

אחי לא הבנת יש לי דרמל חדש קיבלתי אותו אתמול השאלה שלי הייתה האם אני יכול להסתדר בלי ג'יגסו?

פורסם

אאא, :kopfpatsch:

אם יש לך דראמל, אתה יכול בהחלט להסתדר בלי הג'יגסו... רק שאת החלקים הגדולים יקח לך קצת יותר זמן לחתוך... לא קריטי... תצתייד בהרבה דיסקיות ;)

פורסם

אני ממש לא רואה איך אפשר לחתוך קו ישר בפרספקס 6 מ"מ עם דרמל.

ג'יגסו או מסורית פשוטה יתאימו יותר לעבודה שכזו.

אני ממש לא הצלחתי לעבוד עם דרמל על הפרוייקט, בינתיים אני נעזר בו לשיופים קטנים שאני צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים