עבור לתוכן

שחזור מחיצה של XP PRO מאימאג' של גוסט. שתי שאלות.

Featured Replies

פורסם

יש לי קובץ גיבוי של מערכת ההפעלה XP PRO שהיתה במחיצה \:E בדיסק אחד ואני רוצה לשפוך אותה למחיצה ראשית \:C בדיסק אחר. שתי שאלות:

1. האם משנה שהמערכת היתה ב-E ועכשיו היא אמורה לפעול ב-C?

2. האם יש חשיבות להבדל בגודל המחיצות? מחיצה E בדיסק הראשון היא 5 ג"ב ומחיצה C בדיסק השני היא 40 ג"ב.

בתודה מראש.

פורסם

1. כן משנה תצטרך לערוך את קובץ ה boot.ini בהתאמה כידי שהמערכת תדע עכשיו לעלות מ C

2. אין חשיבות לגודל המחיצה ,פשוט עכשיו מע' ההפעלה תהיה 40 ג"ב ( ניתן כבר בגוסט לקבוע את גודל המחיצה שאלייה רוצים לשפוך את האימג').

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

1. כן משנה תצטרך לערוך את קובץ ה  boot.ini בהתאמה כידי שהמערכת תדע עכשיו לעלות מ  C

2. אין חשיבות לגודל המחיצה ,פשוט עכשיו מע' ההפעלה תהיה 40 ג"ב ( ניתן כבר בגוסט לקבוע את גודל המחיצה שאלייה רוצים לשפוך את האימג').

תודה. כמה הבהרות:

מה לגבי שאר קובצי המערכת כמו הרג'יסטרי ונוספים? לא צריך להחליף בהם את מופעי E ב-C? אולי בתוכנת טקסט פשוטה זה אפשרי, צריך לבדוק.

מה הכוונה שמערכת ההפעלה תהיה 40 ג"ב? אולי התכוונת שהמחיצה תישאר 40 ג"ב?

עדכון: בדקתי עכשיו ואין boot.ini במחיצה E. יש ב-C שם מותקנת חלונות 98 אבל זה מה שמופיע שם:

"[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

C:\="Previous Operating System on C:"

שום אזכור של E כי כנראה זה מתייחס רק לחלונות 98 שב-C. אם כך היכן קיימת ההפניה להרצת XP PRO במחיצה E?

ד"א, איפשרתי לראות את כל קובצי המערכת על הדיסק.

פורסם

1. לגבי הרגיסטרי ,שאלה מעניינת תצטרך לנסות . כן התכוונתי כמובן למחיצה.

2. כמובן ה Boot.ini נמצא ב c ולא ב E ( שם נמצאת מע' ההפעלה ) וההפנייה נמצאת בשורה : multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

וההתיחסות לכונן E נמצאת ב "Partition2 " כלומר כונן E שלך תצטרך לשנות ל "1" במידה ותרצה שהמע' תעלה מ C .

לגבי השאלה עם הרג'סטרי אודה לך אם תוכל לעדכן האם צריך גם לשנות פרמטרים והפניות ל- C ( נראה לי שכן ).

פורסם
  • מחבר

תודה על ההבהרה. אם זה יקרה בקרוב, אשמח לעדכן אותך בקשר לרג'יסטרי.

פורסם

כמו שנאמר, אתה תצטרך לשנות את האות של הכונן, אבל לא דרך הBOOT.INI. הBOOT.INI מתייחס למיקום הלוגי של הכונן במחשב ולא לאות שהBIOS מקצה. תתקין כרגיל, ואז תשתמש בPARTITION MAGIC כדי לשנות את האות (יש שם פונקציה כזאת).

פורסם
  • מחבר

כמו שנאמר, אתה תצטרך לשנות את האות של הכונן, אבל לא דרך הBOOT.INI. הBOOT.INI מתייחס למיקום הלוגי של הכונן במחשב ולא לאות שהBIOS מקצה. תתקין כרגיל, ואז תשתמש בPARTITION MAGIC כדי לשנות את האות (יש שם פונקציה כזאת).

אחרי שאשפוך את האימג' של מחיצה E למחיצה C לא בטוח כלל שאוכל לעבוד עם מערכת ההפעלה במחיצה הזו. בהנחה שאוכל להפעיל את PM מממערכת הפעלה בדיסק אחר יהיה אפשר לבצע את מה שהצעת?

מה בקשר לרג'יסטרי? לא נראה לי ש-PM תטפל גם בו, או שכן?

פורסם

להגיד לך את האמת, אני לא בטוח... ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים