עבור לתוכן

P4 2.4c שכנראה החזיר את נשמתו. עדכון: המעבד חי.

Featured Replies

פורסם

במהלך היום התחילו לי "בוטים" לא מוסברים במחשב.

ה"בוטים" לא היו רגילים אלא ברגע שזה קרה  המנורות של הPOWER וההרדיסק דלקו, כל המאווררים עבדו אבל המסך היה חשוך.

אחרי  ריסט המחשב עלה.

יותר מאוחר המחשב עשה אותו דבר ולא הסכים לעלות יותר בגלל "system failed CPU test".

אחרי מלחמות הוא הסכים לעלות וכעבור מספר שניות שוב נתקע.

הכל מחובר כמו שצריך ונראה לי שהמעבד פשוט מת.

יש דרך לוודא שזה באמת המעבד חוץ מלהביא מעבד אחר? (אין לי כלכך מאיפה להביא מעבד לבדיקה בלבד)

הלוח הוא ASUS P4P800 DELUX.

תודה.

פורסם

למרות שזה כמעט בטוח המעבד,יש גם סיכוי קטן שזה הכרטיס מסך,נסה לשים כרטיס חלופי ולבדוק,אם עובד....נו טוב,אם לא אז זה המעבד.

פורסם

יש לך איזשהם ציפצופים בזמן הבוט?

פורסם
  • מחבר

למרות שזה כמעט בטוח המעבד,יש גם סיכוי קטן שזה הכרטיס מסך,נסה לשים כרטיס חלופי ולבדוק,אם עובד....נו טוב,אם לא אז זה המעבד.

אם זה היה הכרטיס מסך הוא לא היה אומר שזה הוא?

יש לך איזשהם ציפצופים בזמן הבוט?

אין ציפצופים. בלוח הזה של אסוס יש אישה שמדברת אליך אם יש איזו תקלה.

את הארור שאמרתי שהלוח נותן האישה אומרת ללא הפסקה.

פורסם

זה בטוח המעבד אם זה ככה

פורסם

אני לא כל כך בטוח לדעתי זה הספק כוח או הכרטיס מסך

תבדוק מתחים בביוס או אםsandra לחץ כאן כנס לmainboard information המתחים באמצע בערך מתחת ל voltage sensors ,רשום אותם בהודעה ונראה איך הם ,תבדוק יציבות ותראה עד כמה המתחים יורדים לחץ כאן ,בתראד הזה הסברתי איך

לכרטיס מסך יש כניסת מולקס? אם כן תחליף מולקס אולי החוטים שלו רופפים

תסתכל על הקבלים שלו ,ראה אם הם נוזלים או נפוחים ,וקבל תקין אמור להיות שטוח כלפי מעלה

תהדק אותו

יש לך ספק כוח/כרטיס מסך אחרים ?

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לבדוק את המתחים בביוס או בתוכנה כלשהיא כי המחשב בכלל לא עולה.

מה שכן אני יכול לבדוק עם מולטימטר או אפילו לנסות להחליף את הספק והכרטיס מסך (כרטיס PCI גם יהיה טוב?)  אבל רק ביום ראשון.

הכרטיס מסך זה 9200 ואין לו כניסת מתח חיצונית. כל הקבלים שלו נראים בסדר ואין שם אף אחד שאני חודש בו.

מה שכן, עכשיו כשאני חושב על זה ברגע שאני מדליק אותו והוא לא רוצה לעלות כל המאווררים עובדים בחצי מהירות

כאילו שיש להם פחות מתח. ברגע שהמחשב היה מצליח להדלק עם היו עוברים למהירות מלאה.

יכול להיות שזה מרמז על זה שהספק דפוק או שזה פשוט איזושהי הגנה של הלוח?

פורסם

חשבתי שלפעמים עולה ולפעמים לא (ככה זה נשמע לפחות)

מולטימטר גם טוב, אם אתה לא ממש מתמצא בבדיקת ספק כוח אם מולטימטר אז קרא את זה ואת זה

עדיף agp כי יכול להיות שנשרף איזה מוספט בלוח ליד החריץ agp וזה גורם לו לא לעבוד ,לא ממש תדע אם תשים pci ,כמובן כדאי לבדוק קודם מתחים

יכול להיות שזה מרמז על זה שהספק דפוק או שזה פשוט איזושהי הגנה של הלוח?

אממ זה תלוי ,המאוררים של המארז מחוברים רגיל למולקס או מחוברים ישר ללוח?

יש סיכוי שאיפוס ביוס יעזור

פורסם

לא ראיתי יותר מדי מעבדים גוססים בזמן אמת אבל לפי דעתי המעבד - או שהוא פועל או שבכלל לא.

אם הוא היה דפוק לפי דעתי המחשב היה קופא ויותר לא היה נדלק.

אולי בעיית חום גורמת למעבד להפסיק לעבוד ? ואז הוא מגיע לנקודת שבר שהוא עושה BOOT ואז הוא מתקרר ובעבודה בWINDOWS הוא שוב מתחמם ?

אתה באיזה אוברקלוק מטורף אולי ?

פורסם
  • מחבר

אממ זה תלוי ,המאוררים של המארז מחוברים רגיל למולקס או מחוברים ישר ללוח?

המאווררים מחוברים ישירות לספק אבל המאוורר של המעבד שמחובר ישירות ללוח מתנהג אותו דבר.

יש סיכוי שאיפוס ביוס יעזור

עברתי איפוס ביוס ובמצב הנוכחי הוא לא נדלק יותר.

אולי בעיית חום גורמת למעבד להפסיק לעבוד ? ואז הוא מגיע לנקודת שבר שהוא עושה BOOT ואז הוא מתקרר ובעבודה בWINDOWS הוא שוב מתחמם ?

אתה באיזה אוברקלוק מטורף אולי ?

זאת לא בעיית חום כי הוא בכלל לא עולה ואני לא נמצא באוברקלוק.

פורסם

לי קרה דבר כזה לפני כמה חודשים בגלל לוח אם דפוק - כנראה התקצר בגלל חשמל סטטי... אל תשלול

בכל מקרה, פשוט תנסה מעבד/כ.מסך/ספק אחרים, ואם זה עדיין ככה נסה לוח אם אחר.

פורסם
  • מחבר

המעבד נבדק והוא חי, קניתי ספק חדש והוא עדיין נותן את הארור "system faild CPU test" גם כשרק המעבד מחובר ללוח (ללא זיכרון, כ. מסך ודיסקים).

האם אפשר להאשים את הלוח או שיש למישהו עוד רעיונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים