עבור לתוכן

המערכת לא עולה לאחר הפסקת חשמל + ריח של שרוף

Featured Replies

פורסם

תחפש על הלוח אם דברים מרובעים כאלה עם צבע שחור בערך חצי סמ' על חצי סמ', ונראה לי שיש עליהם 3 רגליים. עכשיו חפש עליהם אותם מרובעים רק עם כסף באמצע. במידה ומצאת כאלה עם כסף באמצע אז הלוח הלך, וצריך להחליף אותו, פעם זה קרה לי.

מצטער אבל אין לי תמונה.

פורסם

תבדוק שהקבלים של הלוח לא נפוחים

פורסם

קודם כל תוציא את כל ההתקנים מהלוח, זה כולל את דיסקים הקשיחים סידי-רומים, צורבים וכו', כמו-כן תוציא את כל הכרטיסים (כולל את כ.המסך)הזכרונות ואת

המעבד תשאיר ותחבר רמקול ללוח-אם.

תנסה ככה להפעיל, אם לוח האם בסדר הוא אמור להשמיע סידרה של ציפצופים (שדומה לציפצופים של משאית שנוסעת רוורס[שבעצם אומרים שהלוח מחפש את הזכרונות ולא מוצא]), אם זה קורה אז סביר שלוח האם בסדר והבעיה היא באחד הרכיבים האחרים.

פורסם

shuy

רמקול ללוח אם? מזה קשור ישנו internal speaker שתפקידו להוציא את סדרת הצפצופים עלייה אתה מדבר

אני הייתי ממליץ לקחת כול רכיב בנפרד ולהתחיל לבדוק אותם על מחשב של חבר או מישהו שאתה מכיר

פורסם

לא לכל לוח-אם ישנו INTERNAL SPEAKER, כך היתי ממליץ לחבר רמקול.

לא לכל אחד יש חברים שיהיו מוכנים לתת לך לפרק לגורמים את המחשב שלהם ע"מ לבדוק פריט חומרה שרוף(או חשוד כשרוף[או אפילו תקין]) זה או אחר,

ולכן השיטה שהצעתי היא גם (לדעתי) הטובה ביותר ולא כולל הצעות כמו:

"לך לחבר שלך תפרק למחשב שלו את הצורה ותבדוק את לוח האם/מעבד/זכרונות/דיסקים/כרטיסים".

פורסם
  • מחבר

מכיוון שאין לי אף חבר עם מערכת דומה לשלי מבחינת סוקט אין לי את האפשרות לעשות זאת. אני מניח שאני אלך לזיגזג השבוע שמהם קניתי את הלוח אם ואבקש מהם לבדוק אותו.

המעבד אגב נקנה מפנדס. נראה לכם שאם אני אביא את המחשב בשלמותו לזיגזג בלי לפרק את הלוח הם יהיו מוכנים לבדוק עליו מעבד משלהם על מנת לבדוק שזה לא הלוח או להפך, כלומר לבדוק לוח אחר עם המעבד מפנדס ?

פורסם

סביר להניח שספק כח הלך היה לי זה שבוע שעבר הספק עבד 12 vלכן מאוררים עבדו אחרי החלפה חזר למצבו הקודם

פורסם
  • מחבר

כמו שציינתי ... החלפתי את הספק (כלומר בדקתי את המערכת עם ספק תקין) והמצב לא השתנה.

עדכון נוסף:

כרגע גיליתי שהספק אכן נהרס ועם הספק הישן הלוח עושה בלאגן אבל עם הלוח החדש הכל נראה כאילו הוא עובד פרפקט רק שאין פוסט. כלומר הנורות על הלוח נדלקות הכל טוב אבל אין פוסט וזה נראה לי יותר כמו בעיה עם המעבד.

מה אתם אומרים ? בצג הקטן על הלוח אם כתוב FF וכפי שזכור לי זה מה שתמיד היה כתוב כשהמחשב עבד. כלומר כנראה שזו לא בעיה של הלוח ?

פורסם

זה גם אומר שתקין אבל בנוסף יכול לציין עוד בעיה נוספת..

לא זוכר בידיוק איזה בעיה אבל בטוח יש לזה עוד משמעות יש לי לוח גם עם הצג הזה..

פורסם

כמו שציינתי ... החלפתי את הספק (כלומר בדקתי את המערכת עם ספק תקין) והמצב לא השתנה.

כרגע גיליתי שהספק אכן נהרס ועם הספק הישן הלוח עושה בלאגן אבל עם הלוח החדש הכל נראה כאילו הוא עובד פרפקט רק שאין פוסט. כלומר הנורות על הלוח נדלקות הכל טוב אבל אין פוסט וזה נראה לי יותר כמו בעיה עם המעבד.

רואים גם ספק לא גנרי נהרס... אז אנא שבו בצד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים