עבור לתוכן

המערכת לא עולה לאחר הפסקת חשמל + ריח של שרוף

Featured Replies

פורסם

אז ככה. היום בערב לקראת השעה 20:00 הייתה אצלי בבית הפסקת חשמל. אני בדיוק עזבתי את הבית לא לפני שניתקתי את המחשב מהחשמל על מנת שאם הפסקת החשמל תשוב כשאני לא נמצא שום דבר לא יקרה למחשב.

בכל מקרה חזרתי עכשיו הביתה, חיברתי את המחשב לחשמל, הפעלתי אותו והוא לא עלה ונהיה בחדר ריח מסריח של החיים. כשאני מפעיל את המחשב הוא לא עולה, כלומר הספק ככל הנראה עובד כי המאווררים והכונן הקשיח מסתובבים אבל חוץ מזה כלום.

מה נראה לכם סביר שנשרף ואיך לבדוק את העניין לעומק ? יהיו סימנים ברורים על המעבד או הלוח אם כאשר אני אפרק אותם ? בנוסף רציתי לציין שלמערכת לא חובר אל פסק.

תודה,

יובל

עדכון:

הבאתי ספק תקין על מנת לבדוק אותו על המחשב וגם עם הספק החדש המחשב לא עובד.

מה שקורה זה שברגע שאני מחבר את הספק לחשמל, בלי להפעיל את המחשב דרך הכפתור שלו, הלוח מקבל חשמל ומאווררים שמחוברים ללוח (חוץ מהמאוורר של המעבד), הכרטיס מסך, הכונן הקשיח, כולם מקבלים חשמל (הסידירום באופן מוזר לא מקבל חשמל), כלומר הם מתחילים לפעול אך כמו שאמרתי המאוורר של המעבד לא פועל ואין לי בכלל פוסט.

פורסם

תפתח את המחשב ותנסה להריח מאיפה בא הריח.

פורסם

לפי דעתי זה הספק שמת... איזה ספק זה ?

פורסם

לדעתי המעבד שרוף

פורסם
  • מחבר

המאווררים במחשב למשל פועלים לכן אני מעריך שזה לא הספק.

עכשיו ההתלבטות שלי היא האם זה הלוח אם הוא המעבד.

האם יכול להיות מצב שהמעבד נשרף והלוח אם תקין ? ולהפך ?

פורסם

כן יכול ליהיות מצב כזה..

אם יש לך רכיבים חלופיים תנסה לשים מעבד במחשב אחר מעבד אחר בלוח שלך וכ'ד.

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי.

פורסם

שאלה, המחשב מצפצף?

לדעתי זה הספק, כלומר, מספיק שיש מתח לריילים של ה-12V המאווררים יסתובבו,

יכול להיות שנשרף רק הרייל של ה-5V או של ה-3.3V (כבר ראיתי מקרים כאלו).

נ.ב

עוד שאלה, הספק ג'נרי?

פורסם
  • מחבר

לא, הספק הוא ספק 410W של ThermalTake

אם אתם אומרים ששווה לבדוק ספק אחר אין לי בעיה לעשות את זה, אני אדבר עם חבר ומחר כבר אני אוכל לבדוק עם ספק חדש.

פורסם

יש לך נורות על הלוח אם?

אם כן תבדוק אם הם דולקות בזמן ההפעלה אם כן זה המעבד אם לא זה הלוח ויכול להיות שגם המעבד.

לגבי הספק..... נראה לי שהוא בסדר אם ההארד דיסק עובד נסה להפעיל ולהוציא את הסידירום אם המגש יוצא אז לדעתי הספק ניצל.

פורסם

אני הייתי מהמר על לוח האם שנשרף. תנסה לחבר מאווררים ישר ללוח אם ותראה אם הם מסתובבים.

פורסם

סביר שג'וק על הלוח נשרף ברגע שנפסק החשמל באופן לא תקין

פורסם
  • מחבר

עידכון אנשים:

הבאתי ספק תקין על מנת לבדוק אותו על המחשב וגם עם הספק החדש המחשב לא עובד.

מה שקורה זה שברגע שאני מחבר את הספק לחשמל, בלי להפעיל את המחשב דרך הכפתור שלו, הלוח מקבל חשמל ומאווררים שמחוברים ללוח (חוץ מהמאוורר של המעבד), הכרטיס מסך, הכונן הקשיח, כולם מקבלים חשמל (הסידירום באופן מוזר לא מקבל חשמל), כלומר הם מתחילים לפעול אך כמו שאמרתי המאוורר של המעבד לא פועל ואין לי בכלל פוסט.

פורסם

יש נורות או אישה מדברת מהלוח כי אם כן אז זה רק המעבד!

פורסם
  • מחבר

יש על הלוח מין צג קטן של שתי אותיות שנותן בדרך כלל צירוף אותיות ובחוברת של הלוח כתוב מה כל צירוף אומר.

הלוח הקטן הזה פועל והוא מציג את האותיות FF שכפי שזכור לי תמיד הציג אותן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים