עבור לתוכן

יחס FSB:DRAM עם מחשב חדש...

Featured Replies

פורסם

שלום

הרכבתי מחשב חדש שכולל Athlon XP 2500 ולוח של Abit NF7-s2.

לפי CPU-Z, היחס עובד על 5:6, כשהיחס הרצוי הוא 1:1 ללא אוברקלוק, נכון?

האם זה בגלל שהמעבד עובד בבאס של 333Mhz?

איך ניתן לשנות את היחס ל 1:1?

ועוד משהו, הזכרונות מוגדרים בביוס לעבוד על 3-3-3-8, והם עובדים בפועל על 2-3-3-8... איך זה הגיוני בכלל שהם יציבים על התזמונים האלה ??? ??? ???

>

פורסם

אכן היחסים 5:6 בגלל שהמעבד עובד ב333 והזכרונות ב400

אם תשים על יחסים סינכרוניים (1:1) הזכרונות יעבדו ב DDR333

באמת נראה מוזר שזכרונות PC3200 פועלים ב 2-3-3-8 ב 200MHZ..

איזה זכרונות אלו?

פורסם

אם הם עובדים ב 400 ב 2-3-3 אז תנסה להוריד אותם למצב סינכרוני 1/1 שזה יוצא 333MHZ לזיכרון ואז תנסה להוריד עוד את התיזמונים לכיוון 11-2-2-2

פורסם

ועם כל המשחקים האלה תריץ גם MEMTEST לראות שאתה לא טוחן אותם.

פורסם
  • מחבר

אז עדיף לי כבר להשאיר אותם על DDR400, ולהשאיר את היחס 5:6, לא?

הזכרון הזה זה Kingston 256mb CL3 עם שבבים של Samsung.. אולי זה TCCD?

:smile1:

חבל שזה רק 256 ולא 512

אבל הקטע המוזר יותר הוא שבביוס הם מוגדרים על 3-3-3-8... ועל דעת עצמם החליטו לעבוד ב 2-3-3

פורסם

עדיף להעלות את המעבד לבאס 200 מאשר להוריד את הזכרונות לבאס 333 :D

(כמובן שאם תחליט לעשות את זה, תיהיה תלוי בטמפרטורה ובמתח למעבד)

פורסם
  • מחבר

הטמפרטורה כרגע היא 30-33 מעלות בערך לא במאמץ.. אז אני לא חושב שתהיה בעיה עם זה.. אבל אני מפחד להעלות מתח כי הספק הזה נראה לי הולך למות

מה אתה חושב על עניין הזכרון, בכל מקרה? TCCD?

ולמה הוא החליט לאמץ לעצמו תזמונים שלא ניתנו לו בביוס

פורסם

אין ל TCCD שום בעיה לעבוד ב 400MHZ ב 5-2-2-2... בכל מיקרה אם אתה לא מעוניין להיכנס ל OC למעבד אבל בכל זאת להוציא את הביצועים בכי גבוהים פשוט תעבוד ב 1/1 שזה 333MHZ ובתיזמונים 11-2-2-2 במידה ואתה כן מעוניין ב OC אז פשוט תרים את הבאס ל 200 שזה 400MHZ ותישאר ב 11-2-2-2 אבל במצב הזה המעבד יזוהה כ 3200+ ( 2200MHZ ) ויתכן שתיצתרך להעלות מאט מתח.

פורסם
  • מחבר

יש דרך לוודא שזה באמת TCCD? אם אני אוריד ל 2-2-2-11, יכול לקרות משהו לזכרונות או שגם אם הם לא יכולים לעמוד בזה הם לא יפגעו?

ניסיתי כבר להעלות לבאס 200, המחשב לא רוצה לפעול ככה... צריך עוד מתח... כמה צריך להוסיף אבל? כרגע הוא על 1.66 לפי Sisoft Sandra.

פורסם

1.65 סטוק

תעלה ל 1.75, תבדוק יציבות ע"י מאמץ (PRIME95 תוכנה מומלצת)

ותתחיל לרדת עד שאתה מאבד יציבות ואז כמובן תחזור לנקודה האחרונה שבה המחשב היה יציב..

הקפיצה מ 1.65 ל 1.75 יעלה קצת את הטמפרטורות, עדיין לגבול הסביר אבל בכל זאת כדאי לשמור על קירור סביר אם עדיין אין לך.

(וסתם שלא היו אי הבנות, מאורר סטוק + מאורר מארז בודד, זה לא קירור סביר לא"ק :))

פורסם
  • מחבר

יש לי ThermalTake TR2 במחשב הזה.. אמור להספיק... ומאווררים למארז אני אצתרך לאלתר משהו עם איזה ספק ישן

בכל אופן, אתם כל הזמן מתעלמים מהשאלה היותר רצינית שלי... איך מוודאים שהזכרון הוא TCCD והאם הוא יפגע מתזמונים שהוא לא יכול לעמוד בהם

פורסם

אמרתי לך כבר קודם שאתה משחק עם התזמונים ובאסים שאתה לא סגור עליהם לגבי הזיכרון תבדוק עם MEMTEST להיות בטוח שהזיכרון עומד בזה.

בקשר לבדיקה אם הזיכרון שלך הוא TCCD אני ממש לא יודע אבל תנסה עם כל מיני תוכנות SANDRA\EVEREST אולי הם יוכלו לעזור לך (:

פורסם
  • מחבר

אוקיי עוד שאלה, כמה מתח מעבד A64 3000 צריך לקבל בסטוק?

פורסם

אם אני לא טועה 1.50V אבל מקרא היה לי בילבול מקודם... חשבתי שיש לך AXP2500 אבל העיקרון אותו עיקרון.

פורסם

המחשב מה CPUZ הוא AXP...

לגבי הצ'יפים, פשוט תסתכל מה כתוב על הצ'יפים עצמם(אם אין לך מפזר חום)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים