עבור לתוכן

ספק כוח והמתח המקסימלי שלו

Featured Replies

פורסם

המוח שלי לא מבשל טוב אז חשבתי עכשיו בארוחת הערב בקשר לחיבור מאוורים לספק עכשיו חשבתי לעצמי "הרי יש איזה שהיא נקודת מקסמיום שהספק נותן איזה מתח מקסימלי שהוא יכול לתת לכל הרכיבים המחוברים עליו. הרי אני לא יכול לחבר אין סוף מאוורים מבלי שהספק ישרף או משו כזה"

אז חשבתי איך אני מוצא את המתח המקסימלי שהספק יכול לתת? הרי אין מצב שאני יחבר 10-20 מאוורים בעלי 12V מכולם יעבדו!

פורסם

אמור להיות כתוב על הספק את ההספק שהוא נותן....

פורסם

הספק מוגבל בזרם שהוא יכול לספק. יותר רכיבים צורכים יותר זרם. הרכיבים בספק יכולים ועמוד בזרם כלשהו, יותר מזה והם יישרפו (בספק נורמלי יש הגנות כמובן). כתוב על הספק כמה זרם הוא יכול לספק ב-12V, וכתוב על המאווררים כמה זרם הם צורכים.

פורסם
  • מחבר

זהו מצאתי תודה

פורסם

מאורר 80 מ"מ רגיל לא יצרוך מעל 3W

ספק נורמלי יכול לתת לפחות 20A על ה-12V שזה 240W

כלומר אתה יכול בכיף לחבר 50 מאוררים בלי לדאוג.

פורסם
  • מחבר

מאורר 80 מ"מ רגיל לא יצרוך מעל 3W

ספק נורמלי יכול לתת לפחות 20A על ה-12V שזה 240W

כלומר אתה יכול בכיף לחבר 50 מאוררים בלי לדאוג.

צה תגיד על מאוור 60MM או 40MM לא יודע כמה הוא שצורך 12V? כאלה אני לא אוכל לחבר הרבה!

פורסם

כאלה עושים יותר רעש מאויר, ככל שהמאורר גדול יותר הוא יעיל יותר.

40 ממ זה ממש ביזבוז של חשמל ומקום, מאורר 80 הכי זול שיש עושה פי 10 יותר אויר ממאורר 40.

בכל מקרה גם ה-40 וגם ה-60 צורכים משהו כמו 2W.

פורסם
  • מחבר

הם דווקא שקטים רצח!

אחד מהם לקירור מעבק פנטיום 1 שהוא תותח שקט ועושה הרבה רוח

ושתי האחרים זה לקירור מעבר אינטל פנטיום i486 שהם לא ממש חזקים אבל גם שקטים.

פורסם

כמה דברים:

1. לא כל ספק מוציא 20A על 12V. ה TT410W שהיה לי הוציא 18A. והוא נחשב חזק.

2. על כל מאוורר כתוב כמה מתח הוא צורך(12V בד"כ) וכמה זרם(סביב 0.2A - אמפר). תחשב כמה סה"כ המאווררים צורכים על ה 12V ותבדוק כמה הספק מסוגל לספק על ה 12V.

אם כל מאוורר בערך 0.2A, והספק נותן 20A, אז אתה יכול לחבר 100 מאווררים בהיגיןו פשוט :bash:

כמובן שיש עוד רכיבים במחשב שצריכים חשמל מה 12V ולכן אתה לא יכול לחבר 100 באמת, אבל 10 בהחלט הוא יחזיק בלי להתאמץ.

3. בקשר להספק. P=I*V. הספק=מתח כפול זרם. כלומר אם המתח הוא 12V, והזרם הוא 0.2A, המאוורר צורך 12V*0.2A=2.4W.

כלומר 10 מאווררים יקחו 24W. שולי ביותר לספק 300-400 וואט. אז שזה לא יטריד אותך..

כמובן שמאווררים צורכים זרמים שונים. טורנדויים למיניהם צורכים זרם גבוה במיוחד, והספק של בערך 10 וואט. קח בחשבון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד!

פורסם

יש אצלי מאווררי 40 מ"מ שמסתובבים ב 15,000 סל"ד.

נותן יופי של תפוקה אם לא מפריע הרעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים