עבור לתוכן

זקוק להמלצה על לוח אם...

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מעבד אינטל פנטיום 4.

הייתי מעוניין בהמלצה על לוח אם מתאים.

תקציב - 400 עד 600 ש"ח בערך.

פורסם

איזה פנטיום 4? סוקט 775 או 478?

פורסם
  • מחבר

478

פורסם
פורסם

ASUS P4P800SE

לוח לא רע בכלל, טוב לאוברקלוק ומסודר יפה. אפשר לשנות בו את המכפלה של מעבדי פרסקוט.

עולה בערך 600 שקלים.

פורסם

אפשר לשנות בו את המכפלה של מעבדי פרסקוט.

אחרי שהוספת איזה זלמן ב 200 שקל.

פורסם

אין קשר לקירור. אפשר לעשות אנדרקלוק עם שינוי המכפלה בלבד (הרצת המעבד במהירות נמוכה יותר).

זה טוב רק אם קונים זיכרון מהיר (466 או 500) בשביל להריץ את הלוח והזכרונות מהר בעוד המעבד נשאר קרוב למהירות המקורית שלו.

אגב, מישהו יכול להגיד מה ההבדל בין P4P800SE לסתם P4P800?

פורסם

לא ממש יודע להצביע על ההבדל אבל כול לוח או כרטיס שמסתים בSE הוא דגם נחות יותר מהמקור

פורסם

האנדרקלוק בפרסקוט בא כמנגנון ביטחון ולא בשביל להריץ זכרונות ולוח יותר מהר בלי להמהיר את המעבד.

ה SE זה הגירסה החדשה של ה P4P. זה לא רדאון 9200SE. לוח מצויין.

פורסם

האנדרקלוק בלוחות אסוס זה פיצ'ר מיוחד שלא קשור להגנת המעבד.

זה נותן אפשרות להריץ את המעבד במכפלה נמוכה.

למשל:

במקום מעבד 3.2 שעובד בתור 200X16, אפשר להריץ אותו ב-229X14

ככה הזיכרונות יפעלו ב-458MHZ במקום 400 בעוד מהירות המעבד לא שונתה כמעט.

פורסם

בוא נעשה סדר. לפי מיטב ידיעתי אינטל פרסקוט באים עם שינוי מכפלה באחד משני מקרים:

ES או ENGINEERING SAMPLE שבכלל לא נועדו לשוק אלא למפתחים למיניהם. אלה בטח לא רלוונטיים למרות שניתן להשיגם בעולם.

775 3.6 ומעלה. שם המכפלה יורדת אוטומטית ל 14 כאשר המערכת מזהה שהלוח לא מזהה את המעבד. אם המעבד ימשוך את מה שהוא צריך באמת, אז הלוח יכול להישרף (ולא רק הוא). לכן, על לוח כזה שאינו מזהה את מעבדי ה HI END של אינטל המעבד ירד אוטומטית ל X14.

אינטל לא עשו את זה בשביל OC. אינט עשו את זה להגנה. יתר על כן, אינטל הגבילה את יכולות ה OC ב 915 ו 925 לסביבות ה 10%. אסוס ואביט עקפו את המגבלה של ה FSB ע"י "תחמון" או יותר נכון חישוב מחדש והנמכת התדר של ה PCIE וה SATA כדי שימשיכו לתפקד כאשר מעלים FSB. ה PCIE הכי בעייתי. אין LOCK בציפסטים האלה. להיפך - אי אפשר לעשות LOCK, רק בתחמונים כמו של אסוס ואביט וגם הם אומרים שהיו שמחים לו אינטל היו עושים פחות בעיות בתחום.

נכון, אם השגת ES או בא לך לקנות איזה 3.6E0 ותקנה אסוס או אביט מתאימים, אז באמת תוכל להעלות את הבאס ולהוריד את המכפלה. אבל, לא נראה לי שמישהו הולך לקנות\להשיג אחד כזה, והמטרה של ה X14 ב 3.6 היא לא ל OC.

כדי לדעת אם המעבד תומך ב X14 מה שצריך לעשות זה להסתכל על ה THERMAL GUIDELINES. אם זה 115W אז הוא מסוגל לתת X14. אם זה 86W אז לא.

אולי אני טועה, אבל זו האינפורמציה שאני מכיר.

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על:

ASUS P4P8X ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים