עבור לתוכן

שאלות צילום ב olympus c-50

Featured Replies

פורסם

א. אנא שנה את הכותרת לכותרת אינפורמטיבית ע"פ חוקי הפורום.

ב. אין להגיב 2 תגובות אחת אחרי השנייה, תערוך את הראשונה ותוסיף מה שיש לך להוסיף שם.

ג. תקרא את חוקי הפורום שוב.

ועכשיו איך לצלם פאנינג:

במצב ידני מלא קבע - F/8 גדול ככל הניתן ומהירות תריס של 1/20 סביבות, כאמור מצלמים לרוב תמונות כאלה במצלמות DSLR אשר מאפשרות פתיחת צמצם (מספר F גבוהה יותר) כך שיש לנו כאן מגבלה קטנה במצלמות P&S. וכן תדאג לרגישות תמונה נמוכה כיוון שממילא התמונה תהיה בהירה או אם אתה רואה שב-1/20 התמונה כהה מידי או ש"תוריד" במספר ה-F או תעלה רגישות ל-100 (לא מעבר).

חשוב שהתמונה תהיה מוארת כראוי, לא שרופה ולא חשוכה מידי (קשור למזג אוויר וזמן צילום במהלך היום).

אם מישהו רוכב על אופניים ואתה רוצה לצלם אותו ב"פאנינג", תביט בעינית ותעקוב אחר האובייקט בעינית ותקבע לך נקודה מסויימת במסך כך שגבולות האופניים ומיקום האופניים יישאר באותו מקום, לאחר שבחרת את המיקום הדימיוני תצלם ובזמן הצילום תמשיך את תנועת העקיבה שלך.

אולי ייקח לך 2-3 תמונות כדי להגיע לתוצאה טובה אך זה בהחלט אפשרי :)

כמו כן הסברתי זאת בעבר כאן - לחץ כאן

דוגמא נוספת שלי ניתן לראות בגלרייה בחתימה שלי.

פורסם
  • מחבר

ועכשיו איך לצלם פאנינג:

במצב ידני מלא קבע - F/8 גדול ככל הניתן ומהירות תריס של 1/20 סביבות, כאמור מצלמים לרוב תמונות כאלה במצלמות DSLR אשר מאפשרות פתיחת צמצם (מספר F גבוהה יותר) כך שיש לנו כאן מגבלה קטנה במצלמות P&S. וכן תדאג לרגישות תמונה נמוכה כיוון שממילא התמונה תהיה בהירה או אם אתה רואה שב-1/20 התמונה כהה מידי או ש"תוריד" במספר ה-F או תעלה רגישות ל-100 (לא מעבר).

:)

מזאת אומרת איך אני מגדיר את זה במצלמה??

וסליחה על השתי הודעות ביחד...

עריכה:ומה זה ISO??

פורסם

אתה עובר ל- Manual Mode ושם מגדיר את הפרמטרים, אצלך ה-ISO הכי נמוך הוא 80.

לגבי איך.... בשביל זה יש לך מדריך שקיבלת עם המצלמה.

אם אינך יודע מושגים נוספים, תפנה למילון של YNET בנושא זה... אמנם לא הכי מקיף אבל בסיסי - לחץ כאן

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אחי הבנתי אחרי ששחיקתי קצת עם המצלמה הבנתי בערך איפה כל ההגדרות שלה...

ויש לי עוד שאלה איך אני עושה את הצילום הזה(לא זוכר מישהו צילם צילום ליד עזריאלי ורואים שם את הכביש ואת האורות של המכוניות נמרחות ככה אז איך אני מגדיר איזה מצבים לשים תודה...

פורסם

חשיפה ארוכה,

חשיפה של מספר שניות בלילה, ולא של 1/20 לדוגמא....5 שניות לדוגמא.

פורסם

התמונה של המכוניות בעזריאלי זה 15 שניות חשיפה לא?

פורסם
  • מחבר

ואיך אני מגדיר את השניות איך זה נקרא??

פורסם

אין לזה בדיוק שם, תראה משהו 1/200

שזה מאיות שניה או 2"3 שזה 3.2 שניות חשיפה או 5 שזה חמש שניות חשיפה ואני חושב שהבנת את הרעיון... :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים