עבור לתוכן

שאלה בקשר לכרטיס מסך מסוג PCI Express ...

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רציתי לדעת למה כרטיס של PCI-E עולה יותר זול מאותו כרטיס ב-AGP?

ואם אני קונה לוח אם של PCI-E ושם רק כרטיס אחד (שנועד ל AGP) זה אפשרי? וזה יתן אותם הביצועים כמו אם אני יקנה לוח אם עם AGP?

תודה מראש :)

• תגובות 30
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכרטיס היחיד שבאמת קיים בשני הסלוטים הוא ה6600GT, אני מניח שעליו אתה מדבר, כל שאר הכרטיסים זה ליבה נפרדת לכל סלוט

הגרסת AGP של ה6600GT משתמשת בגשר (HSI) שמגשר בין ליבה שמותאמת לPCI-E לאפיק הAGP שעל הלוח. הגשר הזה עולה כסף, ולכן המחיר של הכרטיס יותר גבוה מאשר הכרטיס בPCI-E שלא דורש גשר.

ברגע ששמים את הגשר הכרטיס הופך לכרטיס AGP לכל דבר, ואי אפשר לשים אותו על לוח שיש בו סלוט PCI-E בלבד

פורסם
  • מחבר

הכרטיס היחיד שבאמת קיים בשני הסלוטים הוא ה6600GT, אני מניח שעליו אתה מדבר, כל שאר הכרטיסים זה ליבה נפרדת לכל סלוט

הגרסת AGP של ה6600GT משתמשת בגשר (HSI) שמגשר בין ליבה שמותאמת לPCI-E לאפיק הAGP שעל הלוח. הגשר הזה עולה כסף, ולכן המחיר של הכרטיס יותר גבוה מאשר הכרטיס בPCI-E שלא דורש גשר.

ברגע ששמים את הגשר הכרטיס הופך לכרטיס AGP לכל דבר, ואי אפשר לשים אותו על לוח שיש בו סלוט PCI-E בלבד

לא כל כך הבנתי :< אני אשאל מה שלא הבנתי ותענה כן או לא זה לא יסבך את העניין תודה :>

1. אני יכול לקנות 6600GT של AGP ולשים אותו בלוח כמו MSI NEO2 ?

2. אם התשובה ל-1 היא לא אז האם אני יכול לקנות 6600GT PCI-E, כרטיס אחד ולהשתמש רק בו? (בלוח של PCI-E)

ושוב למה הכרטיס של הAGP עולה יותר

תודה :)

פורסם

1 - כן

2 - רק על לוח PCI-E

כמו שאמרתי,

הגרסת AGP של ה6600GT משתמשת ברכיב שמשמש כגשר (HSI) שמגשר בין הליבה שמותאמת לPCI-E לאפיק הAGP שעל הלוח. הגשר הזה עולה כסף, ולכן המחיר של הכרטיס יותר גבוה מאשר הכרטיס בPCI-E שלא דורש את הגשר

פורסם
  • מחבר

1 - כן

2 - רק על לוח PCI-E

כמו שאמרתי,

תודה רבה

ורק כדאי להיות בטוח כי אני הולך לקנות בימים הקרובים

אני קונה לוח אם עם NVIDIA4 (ציפסט) שיש לו SLI וכל זה, וקונה 6600GT AGP אני מחבר את ה AGP ללוח אם ואני יכול לעבוד איתו בתור כרטיס אחד, בלי להשתמש באופציה של שני הכרטיסים (טכנולוגית PCI-E) נכון? :s05:

ושוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

לא

nforce 4 זה PCI-E בלבד, אתה לא תוכל לשים על לוח עם PCI-E בלבד כרטיס AGP

קנה את הגרסת PCI-E, אני באמת לא מבין למה שתרצה לקנות את הAGP שבכלל לא תעבוד לך עם הלוח שאתה רוצה לקנות, והיא גם יותר יקרה

פורסם

אתה התבלבלת בין SLI לPCIE....

SLI זה אומר שאפשר להכניס שני כרטיסי מסך...

PCIE זה חיבור של הכרטיס מסך ללוח אם...

אתב לא לא יכול להכניס AGP לPCIE פשוט בגלל שהחיבור שונה... הוא לא יכול להיכנס לשם...

MSI NEO2 הוא לא לוח עם PCIE אלה עם AGP הישן והטוב...

פורסם

החריץ שדרכו הכרטיס מתחבר ללוח הוא שונה לחלוטין !

לא תצליח להכניס את הכרטיס פיסית !

פורסם

קודם כל יש עוד כרטיסים שהם יצאו גם לPCIE ו גם לAGP כמו 6800U\GT וגם X800XT רק שהמחירים לא שווים את זה

יכשיו בו נעשה סדר עם אתה קונה לוח עם AGP וקונה כרטיס מסך AGP ואחרי כמה חודשים אתה קונה משהו עם PCIE אתה לא יכול לחבר את זה רק עם תשבור את הלוח תצליח וככה זה אחרת גם

פורסם

6600GT זה היחיד שממש קיים עם אותה הליבה לשני הסלוטים

פורסם

למה יש לו גשר וגם ל6800 יש קשר זה אותה ליבה פשוט עם גשר אני לא צודק

פורסם

ה6800NU יהיה PCI-E רגיל, ללא גשר והGT/U יהיו עם גשר

אבל אף אחד מהכרטיסים האלה עוד לא ממש יצא לשוק

פורסם

ראיתי בכמה מקומות ב600 דולר

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה לכולם

יש לי עוד כמה שאלות :

1.) אז אני יכול לקנות כרטיס אחת של PCI-E ולשים אותו בלוח PCI-E ? (כי הרי ה PCI-E זה טכנולוגיה של 2 כרטיסי מסך)

2.) והאם כרטיס 6600GT של PCI-E מספק אותם הביצועים כמו אותו הכרטיס ב AGP ?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

אתה עושה פה מרק רציני!

ככה

1. pci-ex16 זה סוקט לכרטיסי מסך שיש להם חיבור pci-e.

2. SLI זאת טכנולוגיה של nvidia יש גם ל ATI שעדין עובדים עליה , הSLI זה בלוחות SLI מיוחדים שיש בהם 2 חריצים של pci-ex16

וככה אתה מכניס לשם 2 כרטיסים(לא חובה אפשר גם 1 ויותר מאוחר לשים עוד אחד , חייב להיות מאותו דגם וחברה ,בקשר לחברה אני לא בטוח, אבל אותו דגם כן)

3. לא כל לוח nforce4 חדש הוא SLI , צריך לבדוק את הדגם כדי לדעת שזה SLI בדרך כלל שמים את ה SLI ליד הדגמים לפי מה שראיתי מהדגמים האחרונים שיצאו , רוב הלוחות שיצאו יהיה להם pci-e אחד.

4. AGP לא יכנס ללוח עם pci-e ו כרטיס pci-e לא יכנס ללוח AGP.

מקווה שיותר ברור עכשיו. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים