עבור לתוכן

שימוש ב-Ratio שאינו 1:1 לזכרונות A-DATA DDR500

Featured Replies

פורסם

יש לי את ה-Vitesta, של A-DATA, כלומר DDR500.

הבעיה שהמערכת שלי עומדת כרגע על FSB227 בלבד, ולא 250 למשל, שאני צריך כדי להריץ את הזכרונות על מהירות אפקטיבית של 500, וכרגע אני נאלץ להריץ אותו על 454 מה"צ בלבד.

הבעיה שהמחשב לא רוצה לעשות פוסט בכל פעם שאני מגדיר שימוש ב-Ratio לזכרונות שיתן להם יותר מ-1:1 ובכך יגדיל את המהירות שלהם.

יש לציין שאם אני שם Ratio שלילי (כלומר כזה שמאט אותם יחסית לבאס הכללי) אז הוא כן עושה פוסט.

ניסיתי לתת לזכרון יותר מתח, (אפילו שזה לא ממש עניין של יציבות) 2.9 וולט לא שינה כלום למשל.

גם העליתי תזמונים לגבוהים במיוחד. זה עדיין לא עשה פוסט.

יש למישהו רעיון בקשר למה אני יכול לעשות כדי בכ"ז להעלות את המהירות של הזכרונות ל-500 ואף ליותר? (בביקורת על זכרונות DDR500 באתר הזה הכותב הצליח להביא את ה-ADATA עד 548 מה"צ)

תודה.

פורסם

חבל שלא רשמת איזה לוח יש לך,מה היחס שאתה שהוא לא נותן לך בוט ובכלל מה המפרט שלך.

בעיה בזיכרון לא.

יתכן שהלוח לא רוצה לעבוד ביחס הפוך, או שבכלל אתה לא מחשב נכון ונותן לו באסים גבוהים מאוד מבלי לדעת ואפילו יש מצב שללוח שלך יש בעיה להגיע לבאסים גבוהים (בדגמים של sis לדוגמא).

קודם באמת תבדוק שאין ללוח בעיה לעבוד ביחסים הפוכים, תן לו fsb נמוך ויחס הכי קרוב ל fsb רק לבדוק שהמערכת נותנת פוסט.

אם הוא מביא לא פוסט אז יש בעיה ביחסים - נסה לצרוב ביוס.

אם הוא מביא פוסט אז סביר להניח שהחישוב שלך לא נכון, ביחסים קשה מאוד ל"שחק" בתדירות של המעבד והזיכרון ולקבל בדיוק את מה שצריך.

בדוק שאתה מוגדר טוב כלומר אם אתה ביחס של 5:4 והמעבד על 227 אז הזיכרונות יהיו משהו כמו 280  ובטח שלא תקבל פוסט, אתה תיהיה חייב לשחק אחרת עם היחסים וה fsb.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התגובה.

יש לי לוח Abit NF7-SL Nforce2.

מעבד מובייל 2600+, שכרגע על 227x11, כלומר 3900+.

אין טעויות חישוב, מכיוון שהביוס שלי מציג לי את כל האפשריות את היחסים ואת הבאס המדוייק שמקבל הזכרון כתוצאה מכך (ב-DDR).

יש הרבה אפשרויות של יחסים, וכל מה שניסיתי לא רצה לתת פוסט, אלא אם זה יחס שלילי, שמוריד מהבאס..

יש לך איזו הצעה? תודה.

עריכה:

טוב לאחר עוד כל מיני ניסיונות אני נאלץ לתקן את מה שאמרתי קודם לכן: גם על מחלקים שליליים זה לא עובד, מלבד מקרה יוצא דופן אחד, 5:4. על המחלק הזה (שבמקרה של הבאס שלי, 227, מביא אותי לבאס לזכרון של כ-360 מה"צ בלבד), המחשב עושה פוסט ועובד טוב.

אולם, מלבדו ומלבד 1:1 המחשב לא עושה פוסט בשום אופן. ניסיתי אפילו להוריד את הבאס ל-200 ואח"כ ל-166 ולהשתמש במחלקים שיביאו אותי קרוב ל-500 מה"צ לזכרון, אבל שוב לא היה שום פוסט.

בקיצור, מה אני עושה? יש איך לפתור את זה? תודה.

פורסם

ניסית לשים את הזכרון על BY SPD?

פורסם

יש לי לוח Abit NF7-SL Nforce2.

מעבד מובייל 2600+, שכרגע על 227x11, כלומר 3900+.

הלוח בטח לא "סוחב" מחלקים במהירות באס גבוהה כמו 227Mhz

מחלק 5:6 שיתן לזכרון תדר גבוה יותר יפסיק לפעול אחרי באס 181MHZ ~

כפי שאתה אמור להבין, 1:1 (יחס סינכרוני, שים על 6:6 בביוס) אחרי הכל יניב תמיד את הביצועים האופטימלים.

פורסם
  • מחבר

כן. זה נותן 1:1.

הלוח בטח לא "סוחב" מחלקים במהירות באס גבוהה כמו 227Mhz

מחלק 5:6 שיתן לזכרון תדר גבוה יותר יפסיק לפעול אחרי באס 181MHZ ~

כפי שאתה אמור להבין, 1:1 (יחס סינכרוני, שים על 6:6 בביוס) אחרי הכל יניב תמיד את הביצועים האופטימלים.

כתבתי על כך בעריכה של הפוסט הקודם שלי... ניסיתי להריץ אפילו על 166 באס - עדיין המחלקים לא עבדו... אם אני זוכר נכון, המחלק 4:6 בבאס 166 היה אמור להביא את הזכרונות קרוב מאוד ל-500... אבל שוב לא היה פוסט :-\

יש עוד משהו שאני יכול לעשות?

פורסם

פורסם
  • מחבר

עניתי כבר שכן, בהודעה הקודמת שלי.

שוב, זה נותן 1:1.

מה מקור הבעיה?

מה עוד ניתן לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים