עבור לתוכן

תזמונים של Vitesta ב- DDR400

Featured Replies

פורסם

שאלה לי אליכם... (רצוי ממישהו שיש לו את הזכרונות הנ"ל וניסה)

האם ה Vitesta DDR500 של A-data מסוגלים לעבוד בתזמונים של 2-2-2-5 במהירות של DDR400?

השאלה היא בעצם מה יותר משתלם, Vitesta 512*2 במחיר של 1060 ש"ח בKSP או PDP Patriot DDR400 שמגיעים בתזמוני סטוק של 2-3-2-5, אבל עולים הרבה יותר - 1470 ש"ח.

אני לא מתכנן אוברקלוק בזמן הקרוב אז רצוי גם להתייחס לזה...

תודה!

פורסם

ADATA Vitesta PC4000 לרוב יורד לתזמונים 2-3-3 במהירות 400MHZ

PDP Patriot PC3200 מגיע בתזמונים 2-2-2-5 במהירות 400MHZ עם הTCCD של סמסונג.

לדעתי שניהם זכרונות טובים, אבל אם אתה מתכוון להישאר ב400MHZ עם תזמונים ממש נמוכים (כלומר גם להפיק את מירב הביצועים במהירות הזו) אז תעשה את השיקול שלך אם שווה לך להוסיף עוד כסף לPDP.

פורסם
  • מחבר

סליחה טעיתי בחישוב (3 יחידות מתמטיקה)... :nixweiss: המחיר של ה Vitesta * 2 הוא כמובן 1160 ש"ח...

ההבדל ביניהם הוא 300 ש"ח.

כרגע יש לי OCZ PC3200 Premier שעובדים ב 2.5-3-3-7... אני די מצטער על זה שקניתי אותם כי הם גם די יקרים - 630 ש"ח

האם ההבדל בין 2.5-3-3-7 לבין 2-3-3-7 של ה Vitesta יהיה משמעותי או לא מורגש? או שכדאי לקנות את ה Vitesta רק בשביל לעשות אוברקלוק בעתיד?

אני מניח שהגענו למסקנה שבשביל מהירות סטוק הכי משתלם לקנות את ה PDP Patriot . . .

ד"א, מישהו יודע כמה אחריות מקבלים על ה Vitesta ב KSP? אני מהמר על שנה

פורסם

תיקח את הזיכרונות הכי זולים שתימצא שקוללים את הצ'יפים TCCD של סאנסונג ! הם גם עובדים בתיזמונים נמוכים מאוד במהירות בינונית וגם מגיעים למהירויות גבוהות מאוד בתיזמונים טובים יחסית...

אם תירצה אני יעלה לך רשימה של הזיכרונות שכוללים את הצ'יפ TCCD של סאמסונג.

פורסם

תיקח את הזיכרונות הכי זולים שתימצא שקוללים את הצ'יפים TCCD של סאנסונג ! הם גם עובדים בתיזמונים נמוכים מאוד במהירות בינונית וגם מגיעים למהירויות גבוהות מאוד בתיזמונים טובים יחסית...

אם תירצה אני יעלה לך רשימה של הזיכרונות שכוללים את הצ'יפ TCCD של סאמסונג.

אשמח אם תעשה זאת לטובת כולם, בבקשה :)

פורסם
  • מחבר

נמוכים אתה מתכוון 2-2-2-5 נמוכים או 2-3-3-7 נמוכים? (אני מדבר על מהירות רגילה של 400)...

וכן, אני אשמח אם תביא את הרשימה... תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

אהם אני עדיין פה . . . :nixweiss:

פורסם

אבי , עשו הרבה השוואות , מהם עולה כי המקסימום הבדל שיכול להיווצר כתוצאה מתזמונים הוא 10אחוז , וזה במקרה המאוד גרוע , לרוב ההבדל הוא 2-5אחוז ובכלל לא מורגש.

פורסם
  • מחבר

10 אחוז זה די משמעותי אבל לא משנה.

אני רוצה זכרון שיעבוד טוב עכשיו (בלי אוברקלוק) וגם שיהיה מסוגל לעמוד בתזמונים נורמליים באוברקלוק עתידי...

בכל אופן, הבחור פה אמר שזכרונות עם TCCD הם הבחירה המתאימה... אני עדיין מחכה לרשימה :-\

אבל אולי אתה צודק והכי משתלם לקנות את הכי זול - A-data הרגילים ב-400 ש"ח לסטיק ב KSP

פורסם

דבר ראשון, הרבה אנשים לא הבינו את הרעיון מאחורי צ'יפים ה-TCCD של סמסונג, כנראה שלא הייתי ברור מספיק בדיון שפתחתי עליהם, ואני אחזור: בשביל תזמונים נמוכים מאוד (2.2.2.5) ומהירויות גבוהות (ככה מוציאים את המירב מהזכרון), צריך הרבה וולטאז', והלוח היחיד כרגע שנותן וולטאז' נורמאלי ל-TCCD הוא ה-DFI LanParty 250GB UT שנותן עד 3.1 לזכרון. בלי מתח, לא תקבלו שיפור בביצועים. לקנות סתם זכרון TCCD ולצפות ממנו שייתן שיפור במהירות Stock זה לא הגיוני. כל הייתרון של ה-TCCD הוא העובדה שהוא עובד בתזמונים נמוכים מאוד במהירויות גבוהות מאוד במתחים גבוהים יחסית.

מקווה שהבהרתי את זה.

דבר שני, לא כדאי להחליף זכרונות בשביל תזמונים נמוכים יותר, השיפור כ"כ מזערי שהוא לא שווה את הכסף.

דבר שלישי, הנה רשימה של זכרונות מבוססי TCCD מתוך XtremeSystems.org:

Confirmed Samsung TCCD

Adata PC4500 Vitesta

Adata PC4800 Vitesta

Apacer PC4000

Centon Advanced DDR

Corsair PC3200XL

Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1 2-3-3-6-1T

Geil UltraX pc3200 ~ Brainpower PCB

Gskill PC4400 (various) ~ Brainpower PCB ~ Not in UK (15/10/04)

Kingston HyperX PC 3200ULK2 ~ Not in UK (15/10/04)

Mushkin PC3200 Rev.2

OCZ PC3200 Rev.2 ~ Brainpower PCB

OCZ PC3700 Platinum

Patriot Extreme Performance PDC5123200+XBLK ~ Brainpower PCB

PQI 3200 Turbo 2-2-2-5 ~ Brainpower PCB

Samsung PC4000 CL3 ~ Not in UK (15/10/04)

Twinmos Twister Pro (ALL BRANDS?)

Possible Samsung TCCD

Corsair XMS PC3200C2 Rev4.2 2-3-3-6-1T

Samsung OEM PC3200

Confirmed Samsung TCCC Memory

Corsair XMSPC3700 Rev1.1

Possible Samsung TCCC Memory

Adata PC4000 (can be Hynix D43, D5)

Kingston HyperX PC4000/K2 (can be Hynix D43, D5)

Kingston Value Ram PC3200 (can be D43, D5, Samsung TCCC, TCC4)

Samsung Original PC3200 (can be TCC4) ~ {Require some input on these}

--- Brainpower PCB

Quote:

Originally Posted by moep

It seems like the TCCDs with Brainpower PCBs overclock aprox 10 Mhz higher than the TCCDs that are sitting on a JEDEC-Reference PCB. 

[\quote]

פורסם
  • מחבר

אני לא מחליף זכרון... אני במילא צריך לקנות 512 למחשב השני של אחותי שהרכבתי היום, ולכן חשבתי על לתת לה את הזכרון שלי ולקחת לעצמי משהו קצת יותר טוב עם חשיבה לאוברקלוק בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים