עבור לתוכן

ההסתברות שלשלושה אנשים מתוך 48 יהיה באותו יום יומולדת

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה התשובה... רשמתי את החישוב שלי

הסיכוי שלשלשת אנשים יהיה את אותו יומולדת (1ל48627125) כפול מספר השלשות הקיימות ב48 (17296)

יצא לי 1 ל 2811.47

ולמי שתוהה לשלושה אנשים ברשימת האייסיקיו שלי (המכילה 48 אנשים) יש יומולדת עוד יומיים והתווכחתי עם חבר שלי מה הסיכוי שזה יקרה

• תגובות 52
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין מצב שזה הסיכוי הנכון. תחשוב על זה שאם היית בודק ל23 מהרשימה שלך אם יש בו זוג שיש לו יומולדת אז הסיכוי היה 50%. עכשיו אם יש לך רק עוד בן אדם אחד חוץ מכולם ברשימה, אז הסיכוי הוא 1/365 כפול 1/2 שזה 1/730. ותחשוב שיש לך עוד 25, ולא 1.

פורסם

אוקי אני לא והב נוסחאות ארוכות אז אני לא אנסה בכלל... אבל בקשר למה שנאמר בספר...

זה נכון שזו כמות הזוגות האפשריים... אבל זה מתעלם מהעובדה שכל אחד מהאנשים בזוגות מורץ באופן רנדומלי על פני 365 מספרים...

מה שאומר שצריך להכפיל 365 ב23 (8395) ואת זה לחלק במספר הזוגות... מה שאומר שהסיכוי שלשניים (זוג זה שניים אז לא צריך חישוב נוסף)

יהיה יומולדת באותו יום הוא 1 ל33.18 בערך... וזה גם נתמך מבחינת ההיגיון  :smile1:

אם כבר אז תראה משהו יותר מוזר... מה הסיכוי שאדם יפגוש במהלך 15 שנה (אולי פחות... זה היה מזמן...) את 3 האנשים האחרים שהוא נולד לידם בחדר לידה...

וובכן לי זה קרה! ביסודי פגשתי אחד... בתיכון פגשתי את השניה... והשלישית הגיע לתיכון שנה אחרי...  ;D ;D ;D

פורסם

אבל זה לא נכון, הסיכוי שלשניים יהיה את אותו יומולדת מתוך 23 הוא בערך 1 ל2. וזה נתמך מבחינת המתמטיקה.

פורסם
  • מחבר

הרעיון המקורי של הדוגמה הזו הוא להראות כמה ההגיון של אנשים גרוע

פורסם

הדוגמא עם ה23 אנשים בחדר ולשניים יהיה את אותו תאריך? או התרגיל שאתה נתת עם ה48 והשלושה עם אותו תאריך? אם אתה מדבר על הראשון, אז נכון, היא ממש דוגמא יפה. בקשר לשני... כבר אין לי כוח לחשב ואני רק מעריך שהסיכוי נע בין 40% ל60% שיקרה כזה מצב, כלומר זה לא נדיר בכלל. אני כבר מיואש מנוסחאות אז מחר אני אריץ בדיקה אמיתית עם מספרים רנדומליים.

פורסם
  • מחבר

הדוגמא עם ה23

הדוגמא שלי זו סתם סקרנות

פורסם

אין מצב שזה הסיכוי הנכון. תחשוב על זה שאם היית בודק ל23 מהרשימה שלך אם יש בו זוג שיש לו יומולדת אז הסיכוי היה 50%. עכשיו אם יש לך רק עוד בן אדם אחד חוץ מכולם ברשימה, אז הסיכוי הוא 1/365 כפול 1/2 שזה 1/730. ותחשוב שיש לך עוד 25, ולא 1.

דבר בסיסי... 1/365 כפול 1/2 זה 1/182.5

אבל זה לא נכון, הסיכוי שלשניים יהיה את אותו יומולדת מתוך 23 הוא בערך 1 ל2. וזה נתמך מבחינת המתמטיקה.

הסיכוי הוא אכן די גדול... אבל החישוב שאתה מציג (עם ה253 זוגות) הוא בהתחשב בזה שאתה יודע שיש שנים זהים... וזה מראה את מספר הצירופים האפשריים...

זה לא מראה את הסיכוי... כך את הנוסחה ותעשה חישוב ל2 אנשים... במצב כזה הסיכוי שיצא פעמיים את אותו מספר הוא קטן... ועדיין לפי הנוסחה שלך הוא גדול...

תחשבו שאתם לוקחים קוביה של 365 ימים ומטילים אותה 23 פעמים... זה בידיוק ככה

פורסם
  • מחבר

זו הנקודה של התרגיל הזה

להראות שהאינטואיציה המתמ' האנושית טועה-אפילו מאד

פורסם

התשובה היא אם אני לא טועה 365*365*365 או בפשטות, 365^3. יש סיכוי טוב שאני טועה, חכו שיגיע מישהו שלמד סטטיסטיקה שינסה לחשב את זה.

פורסם
  • מחבר

הנוסחא ל2 אנשים מתוך 48היא

1-365nCr48*48!/365^48

אני עכשיו מנסה להרחיב את זה לאדם השלישי

פורסם

ולמה זה???

קח קוביה של 6... תטיל פעם אחת... יצא לך מספר (נניח 5)

עכשיו את מטיל אותה שוב... הסיכוי שיצא לך את המספר 5 הוא 1 ל6 נכון...

ואם תטיל אותה עוד פעם הסיכוי שיופיע המספר 5 באחת מן ההטלות הוא 2 מ6...

וכן הלאה... עכשיו פשוט תחליף את 6 ב365... זו מתמטיקה פשוטה... כמובן שזה פועל רק לשני מספרים זהים... ברגע שאתה רוצה 3 זה מסתבך קצת...

אבל די בזה להבהיר את הנקודה שלי לגבי הדוגמא עם ה23 אנשים...

שאתה רוצה ל3 אנשים אתה לוקח קודם את ה1 (שזה המספר שאנחנו רוצים כיביכול) ומוריד מה48 (כלומר 47) והסיכוי שיצאו 2 שנולדו באותו יום הוא 47/365

עכשיו נניח שהשגנו את השניים עם אותו יום הולדת אז בשביל השלישי נשתמש ב46/365...

כלומר:

(47/365)*(46/365)=2162/133225

שזה אומר בערך 2% (אין לי כוח לעשות את החישוב אבל פשוט מעבירים את המכנה ל100 ואת אותה נוסחה שמים על המכנה... מה שיצא במכנה זה האחוזים...)

פורסם

וזה תומך בתשובה שלי ;D

תנסו עם ה23... חישבתי ואם יש 23 אנשים אז זה אומר שבערך אחד ל15-16 ניסיונות אכן יצא לנו זוג מתאים...

אם כל פעם מנסים 23 זה אמור שיוצא לנו בערך 1 ל3 פעמים שאנחנו מריצים את הבדיקה (בגוגול) שאכן יש התאמה...

(כמובן בשביל שזה יהיה אובייקטיבי צריך להריץ את זה 100 פעמים לפחות...) אבל אפשר לראות שזה לא יותר מ50%

:P :P :P

פורסם
  • מחבר

יש שם אפלט חביב שמריץ 100 פעמים ימי הולדת רנדומליים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים