עבור לתוכן

שלום לכולם וערב טוב, בעיות עם האורגנית החשמלית והחיבור שלה למחשב

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם, מה שלומכם?

טוב, אולי זה בעצם לילה, ורובכם בלאווהכי יקרא את ההודעה בבוקר, אז בוקר טוב לכולכם.

יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי, במשך שנים ניגנתי בפסנתר ואורגנית חשמלית(של Technics), ובחיים לא חשבתי על אפשרות לעבוד איתה דרך המחשב.   :D

למה עכשיו? כי התחלתי ליצור מוזיקה דרך המחשב, והייתי רוצה לשלב מנגינות משלי בשיר, כלומר, ממש שאני ניגנתי.

מאחורי האורגנית(Technics sx kn701) יש לי המון חורים, אבל הכי גדולים שנראים לי שבאמת יתאימו לחיבור מחשב הם החורים של ה- MIDI IN ו-MIDI OUT.

אז קודם כל השאלה הראשונה שלי היא, האם אני אוכל לחבר את זה למחשב בכלל?האורגנית די ישנה, והשאלה השנייה היא, אם כן, איך, הרי שאין לי אף כבל שמתאים למחשב(אף פעם לא קיבלתי כבל כזה עם האורגנית)-אז אני מניח שאני אצטרך לקנות, אבל אני לא בטוח שמוכרים, ואם כן, מה המחיר. אני לא רוצה להשקיע המון כסף בכבל.

לסיכום : יש לי אורגנית ואני רוצה לחבר אותה למחשב, מה אני צריך בשביל זה? כבלים מיוחדים, כרטיסים מיוחדים, אודה לכם אם תגידו לי.

תודה מראש  :xyxthumbs:

פורסם

אהלן,

אם יש לך באורגן MIDI IN/OUT לא צריכה להיות שום בעיה לחבר אותו למחשב ולהקליט בעזרתו. מה שאתה צריך נראה ככה:

http://www.cable.co.il/Product.asp?Pid=18050&Cat2Cat1ID=40&Cat2ID=0

המחיר הנקוב נראה קצת יקר, תבדוק בחנות כלי נגינה הקרובה לביתך, לדעתי זה עולה 50-60 ש"ח בכלי זמר. יש כמה וריאציות לכבל מידי, שים

לב שמה שאתה קונה מתאים גם לכרטיס קול שלך שאליו הכבר יתחבר (בד"כ לכניסת ג'ויסטיק, כמו שאתה רואה בכבל שהבאתי כדוגמא, אך יש גם

כרטיסי קול שמכילים חיבורי מידי עגולים כמו באורגן שלך) וגם לאורגן שלך (לפעמים הכבל שמתחבר למחשב כולל חיבורי מידי נקבה, ואז תצטרך עוד

כבל מידי זכר-זכר כדי לחבר בינו לבין האורגנית).

ולסיום, קח בחשבון שכל מה שחיבור מידי יספק לך הוא שליטה על איזשהו מקור סאונד תוכנתי (סמפלר, Softsynth) או חומרתי (כרטיס קול מקצועי,

המידי בכרטיסים הפשוטים נשמע זוועה במקרה הטוב). חיבור מידי הוא ממשק לשליחת הוראות לגבי מה לנגן, מתי ובאיזו עוצמה. בלי מקור סאונד

שכזה אתה לא תשמע כלום דרך המחשב, לא תקבל את הצלילים מהאורגן. בשני המקרים אתה תצטרך יותר מכרטיס קול פשוט. אם מדובר בסמפלר

או סינטי תוכנתי (VSTi/DXi) תצטרך כרטיס קול עם latency נמוך ותמיכה בתקנים הנפוצים (ASIO/GSIF). אם מדובר במקור חומרתי, תצטרך

מן הסתם כרטיס קול עם סינטי חומרתי טוב ומאגר סאונדים מכובד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תשומת הלב והזמן שהקדשת כדי לענות על השאלות שלי, מאוד שימחת אותי כי גם סיפקת לי את כל המיע שהייתי צריך, ובו זמנית רשמת גם שבכלי זמר המחיר יהיה בטח בין 50 ל-60, ויש לי סניף של כלי זמר במרחק 10 דקת נסיעה מהבית שלי.

תודה רבה על העזרה, באמת.

האימייל שלי הוא djwest@walla.com

אם תרצה ליצור קשר

יום טוב ושבוע טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים