עבור לתוכן

קניתי את ה-6800 של XFX. דחוף- מה הטמפרטורה האופטימלית?

Featured Replies

פורסם

היי,

רציתי לקנות את ה-6600GT רק שהוא די אזל כמעט לצמיתות כי הדבר הכי מוצלח בשוק...אז מתוך חוסר סלבנות קניתי את ה 6800 (כי הרי אין ביניהם בכלל הבדל של 600 ש"ח...שזה פלוס מינוס המשכרות הצבאית העלובה שלי)

בקיצור...המקום היחיד שבו אני מוצא את הטמפרטורה של הכרטיס היא בהגדרות כרטיס של nVidia בתוך הגדרות צוגה...ושם מופיע 64..שני קווים מתוך עשרה...בצבע ירוק

אני מניח שזה אומר שהטמפרטורה תקינה...אבל איך אני יכול לוודא מה הטמפרטורה

ומה באמת הטמפרטורה התקינה?

תודה,

שחר

פורסם

עשית בחירה טובה שלקחת את ה 6800 :xyxthumbs:

פורסם

דבר ראשון תתחדש..

וזו טמפרטורה סבירה מאוד.. ה-6800GT שלי עם אוברקלוק של ultra פועל רוב הזמן על 60+.. בד"כ 65 ככה..

בעיקרון הכרטיסים האלו יכולים לעמוד בטמפרטורות גבוהות.. תראה שם שהמהירות שבה הכרטיס מתחיל להריד ביצועים היא 120.. אז אין לך מה לדאוג...

אם אתה ממש לחוץ עם זה תשים מאוורר 80 מתחת לכרטיס שידחוף לכיון שלו אוויר.. זה יעזור לך..

בגדול אין לך שום בעיה.. (כתבת "אבל איך אני יכול לוודא מה הטמפרטורה?", בעיקרון החיישנים של הכרטיסים האלו לא מזייפים.. אבל אתה מוזמן לבדוק עם בודק חיצוני..)

פורסם

כמו שאמרו מעליי, עשית בשכל שלקחת את הGF6800NU ולא את הGF6600GT למרות ההפרש הדיי גדול.

הטמפ' הזאת היא במאמץ או במנוחה?

למנוחה זה קצת גבוה, הטמפ' הממוצעת של הGF6800NU במנוחה היא 50 מעלות פחות או יותר, למאמץ הטמפ' הזאת טובה.

פורסם

קודם כל תתחדש , אתה הולך להנות מהכרטיס. וכמו שאמרו הטמפרטורות שלך סטנדרטיות לחלוטין , ואין בעצם טמפרטורה אופטימלית , אלא כל טמפרטורה שהיא לא "חם מדי בשביל הכרטיס לתפקוד יציב או פגיעה בחומרה".

ולמען הקוראים האחרים שחושבים לקנות כרטיס , אני רוצה לחלוק על הדעה שלקנות 6800 רגיל לעומת GT זה "לעשות בשכל". לכל דבר יש שתי קבוצות או צדדים , ומי שרוצה מקסימום ביצועים עם מקסימום איכות תמונה (ופה הדגש על פילטרים וגם כן רזולוצייה גבוה) כנראה יצתרך כרטיס מאוד חזק עם הרבה מאוד זיכרון (לפילטרים גבוהים דרישות זכרון גבוהות יותר) , ה6800GT עוד איך שהו מצליח לעשות את זה , הרגיל קצת צולע בחלק מהמשחקים הכבדים כשמפעילים פילטרים מלאים ורזולוציות גבוהות, ולפעמים נאלצים להתפשר במקסימום 1024 וגם בלי חלק מהפילטרים. כמובן שוהא מחזיק הרבה משחקים גם עם פילטרים , אבל כשחושבים על מה שיצא בשנה הקרובה ועל זה שה6800 ברגיל זה כרטיס שגם ככה עולה הרבה , אז כדאי לחשוב פעמים מה בדיוק רוצים מהכרטיס ומה כל כרטיס נותן.

אם מישהו ממש לא מעוניים בפילטרין וב AA ובהחלט חושב על כסף , כאן כבר נכנס ה 6600GT לתמונה , כרטיס שמחזיק כל דבר מצויין כל עוד לא משתוללים עם הפילטרים ובהחלט ה 128 מגה שיש עליו עונים להגדרת הדרישות. ככה שאם לא נתעלם לגמריי מכסף , ורוצים עבודה על מקסימום איכות ופילטרים - צריך וכדאי 6800GT , אם מוכנים לוותר על פילטרים וחושבים על כסף וכדאיות אז כבר חכם יותר לקנות את ה6600GT בעוד 500 600 פחות. ה6800 הרגיל נופל בין שניהם ולא מספק כלכך את הסקלה הראשונה של משתמשים שציינתי , אך מהווה קצת ביזבוז לסקלה השנייה של משתמשים שציינתי (מבחינת תמורה לכסף).

אז העסק לא כלכך פשוט ולצערנו , השוק היום מתחלק לפי רמת דרישות. כשהמוצר המיותר בקצה זה ה"אולטרה" ולא ה "GT". ודרך אגב אני חושב ש400 דולר לכרטיס זה מחיר מטורף ומוגזם , אבל זה לצערנו משהו שמחייב את מי שרוצה את הביצועים והאיכות שהמשחקים מציעים בימינו, והמחיר הזה עקב טריקים שיווקים רק עולה (בניגוד למעבדים למשל).

פורסם
  • מחבר

במנוחה הוא 64

במאמץ הוא מגיע גג ל - 68

שזה די מטריד

פורסם

הדגם שלך מגיע עם קירור די פשוט לכן אתה לא מקבל טפרטורות נמוכות כמו עם הקירור היחסית עצבני של הGT (רק המאורר פי כמה וכמה יותר טוב) או כמו 6800 NU עם קירור מתקדם יותר. אזור ה 60 מעלות במנוחה זה די סטנדרטי לדגם שלך ובהחלא בתוך התחום הבטוח של השבב , אפילו רחוק מאוד מהתחום הבעייתי.

פורסם
  • מחבר

אז הנה...המשכרות הצבאית שלי לחודש מרץ כבר נראית רחוקה מתמיד...:-)

תודה רבה

פורסם

יש לך אחלה טמ"פ כל עוד זה לא עובר את ה75 זה בסדר

מנסיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים