עבור לתוכן

רבותיי, אני זקוק לעזרה בהבנת הנקרא - עזרו לי להבין את מיקוד הבחינה לידע העם א'..

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

בא עלינו החורף לטובה - ועמו בחינות הבגרות עבור אותם אומללים שהתקשו ללמוד שנה שעברה או (במקרה שלי - עברו מגמה). כן כן, לאחר שחרשתי את עכוזי שנה שעברה במרדף אחר החומר במקצוע "היסטוריה" הצלחתי לגרד 82 בבגרות (לא למדתי כל השנה), רק מה - שעברתי למגמה טכנולוגית - ונחשו מה, שמה "היסטוריה" - שהוא מקצוע קשה יותר פשוט לא תופס. ולכן, עליי לגשת השנה לשתי בחינות: ידע העם א' וידע העם ב'.

ובכן, שמח וצוהל ניגשתי לאגף בחינות הבגרות באתר משרד החינוך והורדתי את מיקוד הבחינה (למזלי האתר עוד לא הוצף על ידי עשרות אלפי זעטוטים המחכים לגורלם האכזר) רק שהשתוממתי למראה הפלא הבא: *ציטוט מהטקסט*

"

תקופה ראשונה - מבוא 1870-1920

התלמיד יענה על שלוש שאלות (כל שאלה - 10 נקודות) מבין חמש שאלות מהנושאים:

1.xxxx

א. xxx

ב. xxx

2. xxx

3. xxx

ב. xxx

4. xxx

א. xxx

ב. xxx

"

(סימנתי איקסים במקום להעתיק את השאלות עצמן) ובכן רבותי, כפי שאתם יכולים לראות, משרד החינוך אומר שיהיו חמש שאלות (מהמאגר הרשום לעיל) ויש לענות על שלוש מתוכם, אם כי - יש רק 4 שאלות, לא פאקינג 5! 4! four, quadro, arba - פאקיג הספרה ארבע. לא חמש, לא, לא, ארבע! אז איך ללמוד שלוש מתוך חמש כשיש רק 4?!?!?!?! אהה... (סלחו לי על ההתקפים...)

יש לומר שהתופעה חוזרת על עצמה כמה וכמה פעמים במסמך, ואני אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי אם מדובר בקשיי הבנה שלי (אני צבר...) או בכשל של משרד החינוך.

תודה תודה

שלום!

נ.ב: מיקוד החומר (המסמך המקורי): http://meyda.education.gov.il/exams/interni.htm

פורסם

אני נדפקתי בעניין הזה שנה שעברה

למדתי רק 3 נושאים מתוך ה4 פיקס כדי שאני בטוח אדע לענות על השאלות

ובסוף הביאו4 שאלות על 3 נושאים, ו2 מהשאלות היו על נושא שלא למדתי - נדפקתי(בכל זאת הוצאתי 88  אין לי מושג איך, כנראה הבודקים אהבו תדמיון שלי).

הם עלולים להפתיע אותך

בכל מקרה, מה שהם מתכוונים נראה לי זה שיהיה לך פרק עם 5 שאלות על 4 נושאים, שאתה תבחר 3 שאלות

כלומר יכול להיות שיהיו לך 2 שאלות על אותו נושא, או שאלה שכוללת 2 נושאים או משהו כזה

בכל מקרה תלמד את כל הנושאים אחרת אתה תדפק.

פורסם

אתה באמת צריך עזרה בהבנת הנקרא, או פשוט לדלל את אחוז האלכוהול במערכת הדם שלך... :alcoholic:

התלמיד יענה על שלוש שאלות (כל שאלה - 10 נקודות) מבין חמש שאלות מהנושאים:

1.xxxx

א. xxx

ב. xxx

2. xxx

3. xxx

ב. xxx

4. xxx

א. xxx

ב. xxx

יש 5 שאלות. מתוכן אתה צריך לבחור 3 שאלות.

יש 4 נושאים. 5 השאלות יהיו מתוך 4 הנושאים הנ"ל.

4 נושאים.

5 שאלות, צריך לבחור 3.

כן, מן הסתם זה אומר שעל נושא אחד יהיו 2 שאלות.

פורסם
  • מחבר

אחח Enc0der, חוש ההומור שלך פשוט מרומם את רוחי כל פעם מחדש...

תודה רבה לך על ההסבר הפשוט עם הצבעים,

ניכר בך שאתה בהחלט בחור עם דמיון בריא ויכולת לפשט דברים ל-2 נושאים, וגם ל-2 צבעים בהתאם!

קבל ח"ח בחור, בהחלט עזרת לחבר בעת צרה.

די מפליא אותי העניין הזה, כיוון שאני צבר והשליטה שלי בעברית היא מאוד גבוהה יחסית לגילי (16).. חבל שהמיקוד לבחינה מנוסח בצורה יחסית מוערפלת שאני בטוח שהרבה מאוד תלמידים יתקשו להבין (בעיקר לא-צברים), וחבל שהם לא החליטו לפשט את זה קצת יותר.

בכל אופן,

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים