עבור לתוכן

שדרוג BIOS נכשל. מחשב לא עולה. יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם של PCCHIPS מסוג M756MRT (ישן. ל-P-III) שעשיתי לו שדרוג ל-BIOS וזה הסתיים עם שגיאה. אחרי שלא יכולתי לצאת מתוכנת העדכון אלא רק על ידי הפעלת המחשב מחדש, המחשב הפסיק להגיב (נדלק אבל לא עולה הבן-אלף).

יש משהו שניתן לעשות עם הנבלה (חוץ מלעשות Clear ל-CMOS שלא עוזר) או שמקומו בפח?

פורסם

אולי יש מישו שיכול להחיות תביוס לחץ כאן

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, אני אדבר איתו.

פורסם
  • מחבר

מעניין. לא הייתי מודע לאפשרויות האלו. אני אנסה את זה. תודה.

עריכה:

טוב, ניסיתי לפי ההוראות במדריך, אבל לא עובד. מסרב לקרוא את הדיסקט. (כנראה שלא סיפרו ל-BIOS הזה שיש ת'אפשרות הזו של ה-CTRL+HOME).

בינתיים הצלחתי להוציא ת'ציפ' עצמו (אבל בינתיים, חוץ מלהסתכל עליו אין לי מה לעשות איתו).

פורסם

היתה לי בעיה דומה עם לוח לפנטיום 2, יש הליך שאפשר לעשות - הוא די מסוכן וצריך לוח נוסף (תקין) עם אותו סוג צ'יפ ביוס:

מפעילים את הלוח שעובד, עושים בוט עם bootdisk של דוס, בזהירות רבה בזמן שהמחשב עובד (זה הקטע המסוכן) מוציעים את הצ'יפ של הלוח, ובמקומו שמים

את הצ'יפ שאתה רוצה לצרוב. עושים update ואם הכל עבד אתה יכול לכבות, להחזיר את הצ'יפ המקורי, ואת הצרוב למקומותיהם.

אני עשיתי את זה עם לוחות שהתמשו בצ'יפים היותר פשוטים - עם הרגליים בשני הצדדים, זה יחסית קל לשלוף אותם. הביוסים היותר חדשים לא כל כך נוח להוציא.

פורסם
  • מחבר

זה באמת מה שאני חושב לנסות עכשיו (לפי המדריך ש-Jet Li הפנה אותי אליו).

אני רק מחפש מחשב שאני אוכל לבצע עליו ת'ניסוי הזה. השאלה היא האם סוג ה-BIOS בשני המחשבים חייב להיות זהה לגמרי, או שניתן להשתמש גם בלוחות עם BIOS מסוג אחר (למעט העובדה שה-BIOS חייב להתאים פיזית בשני המחשבים).

ה-BIOS שהתקלקל לי הוא דווקא מהסוג הישן יותר (ארוך וצר, מאלו שבאמת קל יותר לשלוף אותם). אני חושב לנסות לעשות את זה עם מחשב P-I שיש לו BIOS דומה (אבל לא זהה).

היתה לי בעיה דומה עם לוח לפנטיום 2, יש הליך שאפשר לעשות - הוא די מסוכן וצריך לוח נוסף (תקין) עם אותו סוג צ'יפ ביוס:

מפעילים את הלוח שעובד, עושים בוט עם bootdisk של דוס, בזהירות רבה בזמן שהמחשב עובד (זה הקטע המסוכן) מוציעים את הצ'יפ של הלוח, ובמקומו שמים

את הצ'יפ שאתה רוצה לצרוב. עושים update ואם הכל עבד אתה יכול לכבות, להחזיר את הצ'יפ המקורי, ואת הצרוב למקומותיהם.

עם איזו תוכנה השתמשת בשביל לעדכן את ה-BIOS? האם בתוכנה של יצרן ה-BIOS או ב-UniFlash? האם יש לך אילו הצעות כלשהן לפני שאני הולך לשרוף לוח-אם נוסף? תודה.

פורסם

סתם שאלת תם

ניסית להוציא את הבטרייה שעל הלוח ?

פורסם
  • מחבר

בהחלט. לא עזר.

פורסם

זה היה די מזמן, אם אני זוכר נכון צריך רק שהסוג של הצ'יפ יהיה זהה, כדי שפיזית תוכל להחליף.

הלוח שלי היה BX לפנטיום 2, והלוח שעליו עשיתי את הצריבה היה לוח לפנטיום 3 (לא זוכר אם via או intel)

השתמשתי בתוכנת צריבה של היצרן, אבל ניראה לי שה -UniFlash יותר נוח.

אם אתה כן משתמש בתוכנה של היצרן, שים לב שחלק יסרבו לצרוב כי הם מגלים את הלוח שאתה נמצא עליו, ואז יכול להיות שתצטרך לשים דגלים בשורת פקודה

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה לכולם על התגובות. אם וכאשר אני אנסה לבצע את זה, אני מקווה שהכל ילך חלק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים