עבור לתוכן

בג"ץ קבע: אין הקצבות לבתי ספר חדרים הלא מלמדים מקצועות חובה

Featured Replies

פורסם

אגב, מה שהזכרתם בהודעות האחרונות תקף גם לגבי הערבים הישראלים!

מדוע הם דורשים להיות אזרחים שווי זכויות, לקבל תקציבים שווים למועצות האזוריות שלהם(וכן, בסוף הם יקבלו), והם פטורים משרות לאומי?

העיירות/כפרים שלהם ממש מוזנחים. למה הצעירים (18-21) לא ישקמו את התשתיות והחינוך שלהם במסגרת שירות לאומי?

לצערי הרב אני פוגש הרבה סטודנטים ערבים לקראת סיום תואר ראשון בעוד יהודי ישראלי מצוי עדיין לא סיים את שירות החובה שלו?

כן. המדינה צריכה להתחיל להתייחס באופן שווה לכלל אזרחיה כולל חרדים וערבים.

• תגובות 71
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוא אני אתקן

אנחנו חיים בעולם קפיטליסטי שבו כל אדם חי בשביל עצמו ולכן

זובי על מה שאני אביא לחברה עם הידע שלי

:)

זה לא שהם פרזיטים ואתם חרוצים

זה שאתם מרגישים פראיירים וכואב לכם בלב

http://www.shofar.net/site/Productdetile.asp?id=413&category=3

סיבה מספיק טובה בשבילי, לא צריך לממן שום סוג של בית ספר מלבד בתי ספר ממלכתיים כשהחלוקה שלי היא ממלכתי או פרטי!

בית ספר ממלכתי-דתי וכיו"ב שימומן כמו כל בית ספר ממלכתי, אם יש צורך בהוצאות נוספות לחינוך למגזר מיוחד (ואני לא מתכוון ללקויי למידה) למה שלא ימומן באופן פרטי ?

פורסם

כל הכבוד על התרגום, אבל... מה אתה רוצה להגיד בזה? :s05:

ואז גם הם יצברו כוח, ויעדיפו לשמור על הכסאות מאשר על העקרונות, וכמו רוב הפוליטיקאים בישראל, לא ישימו בכלל על האזרחים שבחרו אותם כנציגיהם.

לדעתי התגובה שלך *קצת* מוגזמת, אבל באופן כללי אתה צודק.

אתה לא יכול לשלול זכויות אזרח כמו הצבעה וכו' ממי שלא יעשה שירות לאומי (כמו שאתה לא מונע ממי שלא משלם מיסים להצביע - מדובר בשני עקרונות שאינם קשורים), אבל בהחלט אפשר למנוע ממנו קצבאות. ולא רק מהחברה החרדית. גם ממשתמטים וסרבנים למיניהם - מי שלא מוכן לשרת בצבא, שיעשה שירות לאומי כלשהו, או שלא יזכה להטבות מהמדינה (קצבאות למשל).

לגבי התרגום - שני דברים אני רוצה להגיד בזה:

1. טעית באיות - תיקנתי אותך.

2. שם הקהילה עצמו יש בו בכדי להעיד על ראיית עצמם בעיניי עצמם.

עריכה: מיתנתי את הכתוב.

לגבי ההצבעה בבחירות - מה אתה רוצה להגיד בזה?

אתה מציע שלא נצביע בכלל? או שנצביע אבל שלא נצפה לכלום?

הגישה הזאת מובנת מבחינה רגשית אבל שוגה לחלוטין מבחינה הגיונית, מפני שהבעיה אינה בשיטה הדמוקרטית אלא באנשים עצמם שמפרים את האמון הניתן בהם ועושים ככל העולה על רוחם.

לפי טענתך אין לבטוח באנשים כי השלטון עצמו משחית - אני לחלוטין לא מסכים, מפני שהדבר תלוי באדם עצמו ובמוסריות ורגש החובה של נבחר ציבור.

לפיכך יש טעם להצביע ואין להתעלם מהסובב ולמקוט בגישה תבוסתנית - זכות ההצבעה היא הכוח הגדול ביותר של האזרח בדמוקרטיה.

לגבי השירות הלאומי וכו' - במדינת ישראל, כמו בכל מדינה שרוצה להתקיים ישנן זכויות וחובות.

אולי הזכות הכי גדולה בשלטון דמוקרטי היא הזכות להצביע בבחירות ולהשפיע כראות עינייך על דמות השלטון במדינה.

ובוודאי תסכים איתי שהחובה הכי גדולה שמדינה דורשת מאזרחיה באשר הם היא חובת הגיוס לצבא וסיכון הפרט לטובת הכלל.

אדם, שמכל טעם שהוא (לא בריאותי חלילה) בוחר שלא לתרום את חלקו למדינה ומצד שני מנצל את זכויותיו עד תום ונהנה מחיים שלווים המתאפשרים כיון שאחרים מסכנים את חייהם או תורמים לביטחון המדינה בעקיפין - אדם כזה אינו ראוי להחשב אזרח ויש לשלול ממנו את זכות הבחירה, או הזכות להיבחר.

מדוע הדברים קשורים? מפני שאדם שאינו מוכן לתת מעצמו לטובת הכלל ומתנהג באנוכיות, סופו שימוטט את החברה באם לא ינקטו נגדו צעדים מפני שהדבר יביא להתגברות התופעה. כל אחד יעדיף לא לתרום לחברה ולהתרכז בטובת עצמו וזה יהיה סופה של כל חברת בני אדם (לא רק מדינית).

לפיכך הפתרון הוא שלילת הכוח האזרחי מידי אנשים כאלה והוצאתם מהכלל. אדם שלא מציית לחוקים דמוקרטים ראוי שלא יקבל את הכוח האזרחי אותו הדמוקרטיה מעניקה.

לגבי מי שלא משלם מיסים - אדם שאינו משלם מיסים לרוב או שאינו מסוגל כלכלית או שהוא פשוט פושע.

במקרה הראשון יש לרחם עליו ולעזור לו ואילו המקרה השני יש לרחם עליו כי הוא הולך לכלא.

תסכים איתי שאדם שאינו מוכן להתגייס לצבא כי הוא מעדיף "שאחרים יתגייסו" לא שונה מאדם המעלים מיסים ברמת העיקרון - אך ברמת המעשה סרבן הגיוס מוכן שאחרים ימותו ואילו מעלים המס מעדיף שאחרים ישלמו, וזה פחות חמור בעיניי - לפיכך לא הייתי שולל את זכות ההצבעה של מי שלא משלם מיסים מפני שראשית קיים כבר עונש הקבוע בחוק לגביו, ושנית יתכן שהסיבה כלכלית.

לעומת זאת הייתי שולל את זכות הבחירה מאנשים שלא מתגייסים - ראשית מפני שהעונש הקבוע בחוק אינו מיושם לרוב וכלל אינו מרתיע, ושנית מפני שהחוק הקיים מאפשר לחלק להשתמט מחובותיהם מסיבות השמורות עימם ואילו את האחרים הוא מחייב - ובעיניי אינו דמוקרטי (גם בג"ץ סבור כך).

בנוסף שים לב לטענותייך - אתה מבקש לשלול מאנשים קצבאות בעוד אני מבקש לשלול את זכות הבחירה בלבד, מי מאיתנו הוא הקיצוני?

אתה שממליץ לשלול מאנשים ברוכי ילדים בחברה החרדית (שאינם עובדים), קצבאות שמאפשרות להם לקנות אוכל - או אני שרק מבקש לשלול מהם את זכות ההצבעה?

ממה ימותו אנשים קודם?

חוץ מזה אם אני לא רוצה להתגייס לצבא ואבא שלי עשיר כקורח, אז מה אכפת לי אם תשלול ממני קצבאות? הדבר יצור מצב שעניים לא יוכלו להרשות לעצמם שלא להתגייס מפחד שלילת קצבאות, ואילו עשירים לא יתגייסו והדבר לא יזיז להם בכלל - אתה מבין את הפרדוקס?

זכות הבחירה היא הדבר היחיד אותו אתה יכול לשלול שהשפעתו תהיה שיוויונית - מעצם הגדרתה של דמוקרטיה.

פורסם
אדם, שמכל טעם שהוא (לא בריאותי חלילה) בוחר שלא לתרום את חלקו למדינה ומצד שני מנצל את זכויותיו עד תום ונהנה מחיים שלווים המתאפשרים כיון שאחרים מסכנים את חייהם או תורמים לביטחון המדינה בעקיפין - אדם כזה אינו ראוי להחשב אזרח ויש לשלול ממנו את זכות הבחירה, או הזכות להיבחר.

מדוע הדברים קשורים? מפני שאדם שאינו מוכן לתת מעצמו לטובת הכלל ומתנהג באנוכיות, סופו שימוטט את החברה באם לא ינקטו נגדו צעדים מפני שהדבר יביא להתגברות התופעה. כל אחד יעדיף לא לתרום לחברה ולהתרכז בטובת עצמו וזה יהיה סופה של כל חברת בני אדם (לא רק מדינית).

לפיכך הפתרון הוא שלילת הכוח האזרחי מידי אנשים כאלה והוצאתם מהכלל. אדם שלא מציית לחוקים דמוקרטים ראוי שלא יקבל את הכוח האזרחי אותו הדמוקרטיה מעניקה.

אני נאלץ בנושא הזה להסכים עם TopGun. למרות שאתה מעלה טיעונים נכונים יש דבר מרכזי אחד שגורם לי לנטות לעבר TopGun (שאני מסכים שנוקט עמדה קצת יותר קיצונית), ומבטל את הפתרון שלך (שלילת הכוח האזרחי). העובדה שהחברה החרדית והסירוב המתמיד שלה להשתתף ב"עשייה הישראלית" מקבלים גיבוי מעוות ע"י החוק, וזאת בעזרת מפלגות שנלחמות על החוסר שיוויון הזה (כדוגמת ש"ס).

לכן הפתרון שלך לא פרקטי. לא מדובר פה באנשים שלא משרתים בצה"ל. מדובר פה בחברה שסוחטת מהמדינה, ע"י מפלגות מושחטות, חוקים שסותרים עקרון בסיסי בדמוקטיה (שוויון), כספים וכו...

כשאתה כותב "אדם שלא מציית לחוקים דמוקרטים" אתה צריך להבין שאתה מתייחס פה גם למפלגות.

בנוסף שים לב לטענותייך - אתה מבקש לשלול מאנשים קצבאות בעוד אני מבקש לשלול את זכות הבחירה בלבד, מי מאיתנו הוא הקיצוני?

אתה שממליץ לשלול מאנשים ברוכי ילדים בחברה החרדית (שאינם עובדים), קצבאות שמאפשרות להם לקנות אוכל - או אני שרק מבקש לשלול מהם את זכות ההצבעה?

ממה ימותו אנשים קודם?

הבעיה עם משפחות ברוכות ילדים זה שכאמור הנטל הכלכלי נופל בד"כ על משלמי המיסים...

מצד שני צריך לזכור שהגידול הרב במספר היהודים בארץ (שנעשה ברובו ע"י דתיים) תורם במלחמה הדמוגרפית שיש לנו עם הערבים (למרות שכידוע אנחנו צפויים להפסיד במלחמה הזאת).

פורסם

נכון וזה מה שימנע מאנשים לא להתגייס... לאבד את זכות הבחירה...

come on

אם כבר אז לתת להם החמרה במיסים וכדומה... דברים שהם ירגישו ביום יום...

אלה אם האדם עם מגבלה פיזית שמונעת ממנו לשרת (או לפחות לעשות שירות לאומי... לכל הסרבנים למינהם) אני לא רואה סיבה שהוא לא יקבל את העונש הזה...

ואם משפחה ברוכת ילדים לא תחנך את הילדים להתגייס אז הבעיה כפולה... במקום שאחד או שניים לא יתגייסו... 5 6 לא יתגייסו!

פורסם

על איזה מיסים אתה מדבר??

הם לא עובדים בכלל....

מה יעזור לך להגדיל להם את המיסים כשהם מקבלים פחות משכר מינימום

דווקא הרעיון של ביטול זכות ההצבעה הוא רעיון טוב שגם אני פעם חשבתי עליו

תאמין לי שהוא יפגע בהם מאד

ברגע שלא תהיה להם זכות הצבעה שס כבר לא תקבל יותר מנדטים וצינורות הכסף יחסמו ואז הם יצטרכו לעבוד בשביל לאכול

פורסם

וזה פיתרון רק לחרדים.............

מה עם שאר המשתמטים??? אם הם לא עובדים אז באמת להקטין להם את הקצבאות...

פורסם

גם לשאר המשתמטים לא תהיה זכות הצבעה מה שיפגע באינטרסים שלהם

בעצם חוץ מזכות הצבעה אפשר להחמיר את העניין ולהגיד שכל מי שלא עושה צבא מסיבה לא מוצדקת פשוט לא אזרח ישראל

לגרש אותו, לא לתת לו לעבוד בארץ וכיוצא בזה

בכל מקרה זה אחלה פיתרון והוא גם פיתרום צודק מבחינה חברתית

פורסם

valorien, הבנת את הודעה שלי לא נכון...

אני אתייחס לכל חלק מההודעה שלך בנפרד:

לגבי התרגום - שני דברים אני רוצה להגיד בזה:

1. טעית באיות - תיקנתי אותך.

2. שם הקהילה עצמו יש בו בכדי להעיד על ראיית עצמם בעיניי עצמם.

אם לא הבנת, תקרא שוב.

1. תודה.

2. אוקי. אבל זה לא ממש רלוונטי לעובדה שהם אנטי-ציוניים.

ועוד משהו - אני לא יודע איך הבנת את הדברים שלי, אבל לא ניסיתי להשמע תקיף, אלא פשוט רציתי להבין למה התכוונת בפירוש הכינוי.

לגבי ההצבעה בבחירות - מה אתה רוצה להגיד בזה?

אתה מציע שלא נצביע בכלל? או שנצביע אבל שלא נצפה לכלום?

הגישה הזאת מובנת מבחינה רגשית אבל שוגה לחלוטין מבחינה הגיונית, מפני שהבעיה אינה בשיטה הדמוקרטית אלא באנשים עצמם שמפרים את האמון הניתן בהם ועושים ככל העולה על רוחם.

לפי טענתך אין לבטוח באנשים כי השלטון עצמו משחית - אני לחלוטין לא מסכים, מפני שהדבר תלוי באדם עצמו ובמוסריות ורגש החובה של נבחר ציבור.

לפיכך יש טעם להצביע ואין להתעלם מהסובב ולמקוט בגישה תבוסתנית - זכות ההצבעה היא הכוח הגדול ביותר של האזרח בדמוקרטיה.

שוב פעם, לא הבנת אותי נכון.

אני מסכים איתך לחלוטין בענין שהטענה ש"השלטון משחית" תלויה באדם עצמו. ולא אמרתי שלא צריך לבחור, רק אמרתי שלעתים קרובות לא מקבלים מה שציפינו לקבל.

הערה צינית שלקחת יותר מדי ברצינות...

...

לדעתי אתה טועה.

שלילת הזכות לבחור אינה מהווה עונש מתאים לענין.

אפשר להתנות למשל את האזרחות עצמה בשירות צבאי/שירות לאומי, בטענה שמי שלא מוכן לתרום למען החברה אינו רצוי בה. אבל לשלול את הזכות לבחור נראה, פשוט, לא קשור.

עוד הערה: כשאמרתי שההודעה שלך קצת קיצונית התכוונתי לרוח הדברים, ולצורת ההתבטאות שלך - למשל, "החברה החרדית היא פצע מדמם" וכו'.

לא התכוונתי לעונש ספציפי שאתה מבקש להטיל על אלה המסרבים לשרת.

ושלילת הקצבאות הייתה סתם דוגמה. ולהזכירך, אתה הצעת (לצד שלילת הזכות לבחור) כליאה כעונש. איך זה יעזור לפרנס את המשפחה של אותו אדם?

אני מצטער אם הבנת את דברי לא נכון, ואני מקווה שהבהרתי את עצמי.

פורסם

לקיחת זכות ההצבעה באמת נשמעת פתרון יעיל אבל מי יאשר את זה? הרי שזה יגרום למהומות, מלחמת אחים ומה שתרצה. גם לא נראה לי שלפוליטיקאים יש אינטרס לקחת מהם את זכות ההצבעה מכיוון שהם גוף נייטרלי-אנוכי-נוטה-ימינה כזה שאפשר לדחוף לו קצת כסף והוא יתמוך באינטרסים שלך. ברגע שהגוף הזה יסורס - הלך על הקומבינה הזאת.

פורסם

אני נאלץ בנושא הזה להסכים עם TopGun. למרות שאתה מעלה טיעונים נכונים יש דבר מרכזי אחד שגורם לי לנטות לעבר TopGun (שאני מסכים שנוקט עמדה קצת יותר קיצונית), ומבטל את הפתרון שלך (שלילת הכוח האזרחי). העובדה שהחברה החרדית והסירוב המתמיד שלה להשתתף ב"עשייה הישראלית" מקבלים גיבוי מעוות ע"י החוק, וזאת בעזרת מפלגות שנלחמות על החוסר שיוויון הזה (כדוגמת ש"ס).

לכן הפתרון שלך לא פרקטי. לא מדובר פה באנשים שלא משרתים בצה"ל. מדובר פה בחברה שסוחטת מהמדינה, ע"י מפלגות מושחטות, חוקים שסותרים עקרון בסיסי בדמוקטיה (שוויון), כספים וכו...

כשאתה כותב "אדם שלא מציית לחוקים דמוקרטים" אתה צריך להבין שאתה מתייחס פה גם למפלגות.

הבעיה עם משפחות ברוכות ילדים זה שכאמור הנטל הכלכלי נופל בד"כ על משלמי המיסים...

מצד שני צריך לזכור שהגידול הרב במספר היהודים בארץ (שנעשה ברובו ע"י דתיים) תורם במלחמה הדמוגרפית שיש לנו עם הערבים (למרות שכידוע אנחנו צפויים להפסיד במלחמה הזאת).

מאיזו בחינה הפיתרון לא פרקטי? אם כוונתך לומר שמפלגות דתיות מהוות כוח משמעותי כרגע בכנסת ולכן חוק כזה לא יעבור, הרי שיש לזכור שמטרת הדיון אינה לקבוע האם חוק כזה מסוגל לעבור הכנסת אלא האם הוא ישיג את מטרתו שהיא מניעת ההשתמטות מגיוס או שירות לאומי.

עצם העובדה שהמפלגות הדתיות בכנסת מנצלות את כוחן להעביר חוקים ולתמוך במפעלים אנטי דמוקרטיים (דוגמת הישיבות שעמדו בראש הדיון הנ"ל) אינה קשורה כלל וכלל לפרקטיות החוק.

תחשוב לרגע ותראה שישום החוק הזה עצמו, לא יאפשר לאנשים שהשתמטו משירות צבאי או לאומי לבחור ולהיבחר - ובכך יוציא מהמשחק לחלוטין את אותן מפלגות דתיות שבהן מדובר.

בנוסף אני גם מאמין שאדם דתי ששירת בצבא ונבחר לכנסת, לא יתמוך בהעברת חוקים אנטי דמוקרטים ולא יאפשר לבוחריו (דתיים ככל שיהיו) להנות מהשתמטות על חשבון אחרים, שהרי הוא עצמו מכיר בחשיבות השירות הצבאי\לאומי (שאחרת לא היה מתגייס).

לפיכך הפתרון הוא מאוד פרקטי ובעקיפין יביא גם להורדת הלחץ הדתי המאפיין כמעט כל ממשלה מכהנת במדינה - דבר שבעיניי החילוניות הוא חיובי מאוד.

לגבי המלחמה הדמוגרפית - אתה באמת מאמין שאנחנו נמצאים במלחמה דמוגרפית עם הערבים? איזו מלחמה זו בעינייך? מלחמת עוני?

למי אכפת למי יש יותר אזרחים ומי מתרבה יותר - הרי בסופו של דבר ריבוי ילדים גורר עוני וההשקעה בילד פוחתת ככל שיש יותר ילדים במשפחה.

מה שריבוי ילדים יוצר הוא הרבה אזרחים אמנם, אבל שרובם עניים ובעלי השכלה בסיסית וזאת מכיון שלהוריהם לא היה מספיק זמן להשקיע בכולם ולא מספיק כסף לכלכל אותם.

ה"תרומה" הזאת כביכול של המשפחות הדתיות היא קללה ולא ברכה מפני שגם הילדים הגדלים בעוני סובלים - ותאמין לי שאין איזה פרס בסוף למי שמביא יותר ילדים. רק סבל מתמשך.

גם אם הערבים במדינה יעלו במספרם על היהודים זה לא אומר כלום - הבעיה הזאת כבר נוגעת בנושא אחר של ערבים כאזרחי ישראל שווים, ולפי דעתי כרגע המצב לא ברור.

בכל מקרה אני מקווה שהורים דתיים לא מביטים בעשרת ילדיהם ורואים בהם חיילים במלחמה הדמוגרפית - אחרת הם ההורים הגרועים בעולם.

פורסם

מלחמת אזרחים לא תהיה כי יש הרבה יותר אנשים ששירתו בצבא מאשר משתמטים

דבר שני החרדים לא ממש בכושר גופני מזהיר שהם יכולים בכלל להילחם

מה שיקרא זה שהם פשוט ילכו לשרת בצבא

בקשר למי יאשר את זה אז אין ממש מה לעשות חוץ מלהצביע שינוי

פורסם

נכון זה בחיים לא יגיע לשלבי רעיון בכלל בכנסת...

אבל עדיין אם היית שואל את המשתמט (לא חרדי) ממוצע אם שלילת זכות ההצבעה הייתה משפיעה על הבחירה שלו אני מאמין שזה לא היה משנה...

לגבי המלחמה הדמוגרפית - אתה באמת מאמין שאנחנו נמצאים במלחמה דמוגרפית עם הערבים? איזו מלחמה זו בעינייך? מלחמת עוני?

למי אכפת למי יש יותר אזרחים ומי מתרבה יותר - הרי בסופו של דבר ריבוי ילדים גורר עוני וההשקעה בילד פוחתת ככל שיש יותר ילדים במשפחה.

מה שריבוי ילדים יוצר הוא הרבה אזרחים אמנם, אבל שרובם עניים ובעלי השכלה בסיסית וזאת מכיון שלהוריהם לא היה מספיק זמן להשקיע בכולם ולא מספיק כסף לכלכל אותם.

ה"תרומה" הזאת כביכול של המשפחות הדתיות היא קללה ולא ברכה מפני שגם הילדים הגדלים בעוני סובלים - ותאמין לי שאין איזה פרס בסוף למי שמביא יותר ילדים. רק סבל מתמשך.

גם אם הערבים המדינה יהיו יותר מהיהודים זה לא אומר כלום - הבעיה הזאת כבר נוגעת בנושא אחר של ערבים כאזרחי ישראל שווים, ולפי דעתי כרגע המצב לא ברור.

בכל מקרה אני מקווה שהורים דתיים לא מביטים בעשרת ילדיהם ורואים בהם חיילים במלחמה הדמוגרפית - אחרת הם ההורים הגרועים בעולם.

זה ממש ממש לא נכון... ברגע שיש לך הרבה אנשים יש לך הרבה כוח עבודה (ובמקרה הזה מאוד זול)... כל הגופים הערבים בין אם אלו ארגוני טרור ובין אם אלו שלטונות יהיו עם הרבה יותר כוח... חוץ מזה שכרגע העולם פשוט יכריח אותנו לממן גם אותם... מה שיגרום לעוד יותר עוני אצלנו... דבר שבסופו של דבר יגרום לכך שגם הישראלים וגם הערבים עניים אבל לערבים יש יותר אנשים...

ואני לא חושב שהחרדים עושים את זה בשביל "המלחמה הדמוגרפית" זה פשוט לקיים את מצוות פרו ורבו...

Burton

הטיעון של הכושר גופני הנחות של החרדים זה שטויות... למה אתה חושב ככה?

פורסם

זה ידוע

בגלל זה לרוב גם כשהם רוצים להתגייס, הצבא לא רוצה אותם

פורסם

אז שישימו אותם להיות טבחים. הם באמת יקפידו על כשרות - לא כמו הבטטות האלו שמגרבצים אח"כ חותכים לך סלט. חוצמזה, אני מכירה יותר מדיי חברה' מבריקים שיושבים היום מקלפים תפ"א כי ככה שיבצו אותם. הם יכלו לתפוס עבודה משרדית עם שכל ואפשר היה לשים איזה חרדי ישיב שם יקלף במקומו. איזה כושר צרייך בשביל להפוך חביטות, חבל"ז!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים