עבור לתוכן

בג"ץ קבע: אין הקצבות לבתי ספר חדרים הלא מלמדים מקצועות חובה

Featured Replies

פורסם

כסףףףףףף

והמון!!!!!

אבל אתם לא רוצים לתרום כסף..........

מכריחים אותכם

אם לא היו מכריחים אותכם לא הייתם משלמים

אז מה אתה תורם מרצונך?

כן וזה מאוד עוזר למנוע פיגועים...

או שהם מתפללים שחרדים לא יפגעו בפיגועים אבל חילונים כן?

כי זה אפשרי במידה עצובה, ובטח אפילו קיים...

מתי שלומדים פחות תורה זה גורם למוות בגבולות יעני חיילים מתים

אתם גורמים לפחות למידה

אז אתם גורמים למות של חיילים דווקא

---------------------------------

טוב נמאס לי

אני לא אענה וגם לא יכול לענות לכם על כל השאלות

תמשיכו בשנאת חינם שאתם כל כך אוהבים

• תגובות 71
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מתי שלומדים פחות תורה זה גורם למוות בגבולות יעני חיילים מתים

אתה רציני?

אתה יודע, למען האמת עד היום חשבתי שאתה בן אדם שפוי והגיוני שעוד

אפשר לדבר איתו, עכשיו אני פשוט חושב שאתה טיפש ואטום לגמרי

סלח לי, אבל מעכשיו אני לא אגיב על שום דבר שאתה אומר עד כמה שזה

מקומם אותי, כי יש אנשים שפשוט לא שווה להתווכח איתם כי הם אטומים

בכזאת מידה שזה לא שווה את הדיון

ואם המשפט שכתבת למעלה מבטא את "רצון האלוהים" שלך, אז האלוהים

שלך יכול לקפוץ לי, כי הוא סתם בן *ונה קטן שמעוניין בצומי כל היום

פורסם

אבל אתם לא רוצים לתרום כסף..........

מכריחים אותכם

אם לא היו מכריחים אותכם לא הייתם משלמים

אז מה אתה תורם מרצונך?

נו ברור שאני לא תורם מרצוני....

למה שאני יתרום לך בידיעה שאתה לא תורם לי שום דבר בחזרה?

דווקא בגלל שמכריחים אותנו אנחנו כועסים

למה שלא תפסיקו להיות פרזיטים ותתחילו לתרום קצת לחברה שמממנת אותם??

פורסם

אפילו שחלק האנשים שהגיבו בת'רד הזה כאן ממש שונאים את החרדים, אתם חייבים להודות שיש מגמה (קטנה משהו) כלשהיא להתחיל "לתרום".

מאז שהצבא התגמש איתם, התחילו לשרת כמה פלוגות נסיוניות של הנח"ל החרדי, חלק מהחרדים אכן עובדים ומשלמים מיסים, ועכשיו...

עכשיו גם הילדים שלהם ילמדו עוד מקצועות כלליים שיעשירו את הידע שלהם ויתנו להם כיוונים חדשים בחיים.

אולי זה מה שיטשטש יותר את הגבולות הקיצונים שהם שמים בינם לבין החילונים.

פורסם

מה אני תורם מרצוני? שביום כיפור אני הולך ושומר על בתי כנסת באזורים מסוכנים!

אומנם אני חייל אבל אף אחד לא מכריח אותי לעשות את זה... זו משימה של יחידות קרביות שאני עושה בהתנדבות (כבר שנתיים...)

וזה עדיין לא מונע מכמה דוסים לעבור לידי ולקלל אותי בגלל שאני לא צם! (זה לא שהם ראו אותי אוכל או משהו...)

ושוב יש גם חרדים שמשרתים בצבא וסביר להניח עושים יותר ממני! זה הכל תלוי באנשים... אל תעשו הכללות מיותרות  :-\

חוץ מזה שאת החוק הזה היו כבר מזמן צריכים להעביר! אחרי הכל התקציב הזה נובע מחוק חינוך חובה!

שמכליל בתוכו לימודי מתמטיקה, מדעים, לשון וכו'...

פורסם

אתה רציני?

אתה יודע, למען האמת עד היום חשבתי שאתה בן אדם שפוי והגיוני שעוד

אפשר לדבר איתו, עכשיו אני פשוט חושב שאתה טיפש ואטום לגמרי

סלח לי, אבל מעכשיו אני לא אגיב על שום דבר שאתה אומר עד כמה שזה

מקומם אותי, כי יש אנשים שפשוט לא שווה להתווכח איתם כי הם אטומים

בכזאת מידה שזה לא שווה את הדיון

ואם המשפט שכתבת למעלה מבטא את "רצון האלוהים" שלך, אז האלוהים

שלך יכול לקפוץ לי, כי הוא סתם בן *ונה קטן שמעוניין בצומי כל היום

אני כן בן אדם שפוי שאפשר לדון איתו בנושא

אבל בטוח שלא בפורום

ואני לאדע בדיוק מה רצון השם

אבל זה בטוח לא כולל שינאת חינם

פורסם

אבל אמרת שלא תענה יותר...! צבוע.

בכל אופן, למרות החלטת בג"ץ, נראה לכם שמשהו ייושם בפועל? בג"ץ החליט מלא החלטות וקבע בחוק אבל תכלעס, לאף אחד לא אכפת. הם לא ירצו ללמוד אז הם לא ילמדו ואין טעם לנסות לכפות את זה עליהם, במיוחד חשבון, להם העיקר לדעת לספור כסף. חוצמזה, גם אם הם ילמדו משהו, אתם באמת מאמינים שהם ישתמשו בידע הזה כדי לתרום לחברה? אולי כדי לא להתבלבל בעודף במכולת או משהו כזה. כל עוד אף אחד לא מכריח אותם לפעול הם גם לא יבחרו לפעול, לא הרוב המוחץ בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

וחוץ מזה החברה החרדית בעיקרה בכלל לא מכירה במדינת ישראל, שלא לדבר על הבג"ץ.

מה שכן, דווקא בקשר ליישום החוק זה יהיה קל מאד (בדיקה של תכנית הלימודים, לא צריך מהם לעשות כלום, לא מבצעים את ההוראות - אין תקציב).

פורסם

כן, שמים מרגל. ילד מבי"ס רגיל. אם הוא חוזר הביתה ואומר "יאאא, איזה כיף היה, רק ישנתי כל היום כי היה רק שיעור תויירה' ובשאר הזמן היתה ארוחה חמה ולא עשינו כלום... האאא!" אז נדע היכן לחתוך. שיממנו את האטימות שלהם בעצמם.

פורסם

בכל אופן, למרות החלטת בג"ץ, נראה לכם שמשהו ייושם בפועל? בג"ץ החליט מלא החלטות וקבע בחוק אבל תכלעס, לאף אחד לא אכפת. הם לא ירצו ללמוד אז הם לא ילמדו ואין טעם לנסות לכפות את זה עליהם, במיוחד חשבון, להם העיקר לדעת לספור כסף. חוצמזה, גם אם הם ילמדו משהו, אתם באמת מאמינים שהם ישתמשו בידע הזה כדי לתרום לחברה? אולי כדי לא להתבלבל בעודף במכולת או משהו כזה. כל עוד אף אחד לא מכריח אותם לפעול הם גם לא יבחרו לפעול, לא הרוב המוחץ בכל אופן.

דווקא במקרה הזה הכי קל ליישם את החלטת בג"ץ. אין תכנית לימודים - אין כסף. clear and simple.

וחוץ מזה החברה החרדית בעיקרה בכלל לא מכירה במדינת ישראל, שלא לדבר על הבג"ץ.

פשוט לא נכון.

קודם כל החברה החרדית מורכבת מהרבה מאוד זרמים וחצרות ותת-קבוצות וכו'.

מתוכן רק 2 או 3 הן אלה שדוחות את מדינת ישראל, מפני שהן חושבות שמדינה יהודית תוכל להבנות רק עם בוא המשיח. קבוצה אחת כזו היא נטורי-קרטא (אני מקוה שרשמתי נכון), ובנוסף אליהם ישנה לפחות עוד קבוצה אחת ששכחתי את שמה.

שאר העדה החרדית דווקא כן מכירה בישראל. מתוך הרוב הזה יש את אלו שמשרתים בצבא ותורמים למדינה, ואת אלו שלא. הבעיה היא שהקבוצה השניה גדולה מהראשונה, ובד"כ מדכאת אותה.

נ.ב: גילי, שני דברים:

קודם כל, תפסיק לחשוב שכל מה שאומרים נגד החרדים זו "שנאת חינם". מרוב שאתה זורק את הביטוי הזה הוא מאבד מערכו, וחבל. חוצמזה, אנשים השמיעו פה כמה טיעונים די משכנעים. למה שלא תנסה להתייחס אליהם במקום ל"שנאת החינם" היקרה שלך?

ודבר שני, בפעם האחרונה: תכתוב בצורה נורמלית, בלי רווח כ"כ גדול בין שורה לשורה.

פורסם
  • מחבר

ההכרה במדינת ישראל באה רק מתוך נוחות - קבלת תקציבים ושירותים מהמדינה. ההלכה אינה מכירה במדינה יהודית (לפחות לא לפני ביאת המשיח, או משהו כזה).

כמובן שאף אחד בבני ברק לא יגיד לך שאין מדינת ישראל, אני פשוט אומר שההכרה נבעה משיקולים פוליטיים בלבד.

רק אתמול ישב רבי מכובד, לא מזרם קיצוני כלשהו, בערוץ 9 ואמר שהם אינם מכירים בבג"ץ או בהחלטותיו. לשיפוטכם.

פורסם

אתה טועה.

בין להגיד שהם לא מכירים בבג"ץ יש הבדל של שמים וארץ. במיוחד כשהאמירה הזאת היא סתם עוד התבטאות פופוליסטית.

הקבוצות היחידות שבאמת לא מכירות במדינה, תומכות בפלסטינים (למשל להפגין יחד איתם נגד ישראל) וכו' - אלה הקבוצות שציינתי בלבד.

השאר אולי לחלוב מהמדינה הקצבות וכו' (ושוב, אלה בעיקר הח"כים, מקרב האוכלוסיה החרדית עצמה יש דווקא אנשים שעובדים ומתפרנסים וחלקם אפילו שירתו בצבא, למשל במסגרת הנח"ל החדרי. הבעיה היא שאלה המיעוט השקט), אבל בין זה לבין לא להכיר במדינה כלל (בצורה אמיתית ולא כהצהרה סתמית), ולפעול נגדה וכדומה, יש מרחק גדול.

פורסם

טוב מאוד שמעבירים חוק כזה. עכשיו אולי יפסיקו לז**ן לאלוהים בשכל כל הזמן ויעשו משהו מועיל

פורסם

נטורי קרתא - שומרי העיר.

נוטר - שומר, משגיח. קרתא - קרת, עיר.

החברה החרדית בכללה היא פצע מדמם במדינת ישראל.

מצד אחד לא מכירה במדינה ובחוקיה (בעיות כבישי השבת, תוכניות הלימוד, השתמטות מגיוס וכו')

ומצד שני חיה על חשבון שאר אזרחי המדינה ומקבלת קיצבאות לילדים הרבים שהיא מעודדת להביא לעולם, כספים לישיבות האמיתיות והפיקטיביות שלה, ומימון בלתי פוסק של תנועות להחזרה בתשובה שמטרתן להכניס את כל עם ישראל באוהלה של תורה.

התופעה הזאת מכעיסה מאוד מפני שהחברה החרדית מייצרת סבל ועוני מתמשכים.

אדם שאינו מסוגל לפרנס את משפחתו ותלוי בקיצבה זעומה, ובנוסף לכך מביא ילדים לעולם בלי יכולת כלכלית לדאוג להם, סופו וסוף צאצאיו לגדול בעוני מתמשך עם כל התופעות הנוראות הקשורות לכך.

בסופו של דבר תיווצר מדינת עוני עם רוב של אזרחים חסרי השכלה בסיסית, וזוהי סכנה יותר גדולה למדינת ישראל מכל אויביה גם יחד.

החברה החרדית צריכה לקבל סטירה ולהתעורר.

אין דבר כזה לא רוצה להתגייס - מי שלא מתגייס יעשה שירות לאומי, ומי שגם את הדבר הפעוט הזה לא מוכן לתרום שיקבל זכויות פחותות מאזרחים אחרים (שלילת זכות ההצבעה, כליאה, וכל פיתרון שעולה על דעתכם).

חיסול הבורות - את החלטת בג"ץ צריך ליישם כבר השנה ולא לחכות 3 שנים נוספות. יש לבער את הבורות בעולם החרדי, ללמד בישיבות גם חשבון ואנגלית ואזרחות והיסטוריה, וגם לעשות בגרויות. צריך לתת לאנשים את הכלים להשכלה ולשגשוג ולא לקבור אותם תחת עולם הדת.

יציאה לעבודה - ביטול השטות הזאת שנקראת "תורתם אמונתם". הרי גם הרמב"ם הנשר הגדול אמר שמי שלומד תורה ואינו עובד הרי הינו חוטא וטיפש גדול.

החברה החרדית צריכה להשתלב במדינת ישראל ולא אין לה מקום בינינו.

זהו, מעצבן אותי לאללה לחיות במדינה כזאת מסואבת, עם אזרחים שמתנהגים בצביעות והורסים גם לעצמם את החיים.

ומעצבן אותי עוד יותר שהצבעתי לשינוי בבחירות האחרונות והם לא קיימו אפילו חלק ממה שהבטיחו כ"כ הרבה.

בבחירות הבאות אני מצביע לירוקים בשביל איכות הסביבה.

פורסם

נטורי קרתא - שומרי העיר.

נוטר - שומר, משגיח.  קרתא - קרת, עיר.

כל הכבוד על התרגום, אבל... מה אתה רוצה להגיד בזה? :s05:

ומעצבן אותי עוד יותר שהצבעתי לשינוי בבחירות האחרונות והם לא קיימו אפילו חלק ממה שהבטיחו כ"כ הרבה.

בבחירות הבאות אני מצביע לירוקים בשביל איכות הסביבה.

ואז גם הם יצברו כוח, ויעדיפו לשמור על הכסאות מאשר על העקרונות, וכמו רוב הפוליטיקאים בישראל, לא ישימו בכלל על האזרחים שבחרו אותם כנציגיהם.

לדעתי התגובה שלך *קצת* מוגזמת, אבל באופן כללי אתה צודק.

אתה לא יכול לשלול זכויות אזרח כמו הצבעה וכו' ממי שלא יעשה שירות לאומי (כמו שאתה לא מונע ממי שלא משלם מיסים להצביע - מדובר בשני עקרונות שאינם קשורים), אבל בהחלט אפשר למנוע ממנו קצבאות. ולא רק מהחברה החרדית. גם ממשתמטים וסרבנים למיניהם - מי שלא מוכן לשרת בצבא, שיעשה שירות לאומי כלשהו, או שלא יזכה להטבות מהמדינה (קצבאות למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים