עבור לתוכן

למה חיבורי הAGP שונים?

Featured Replies

פורסם

שמתי לב בתמונות של9800 פרו יש חיבור של 3 "חלקים" בAGP ול6600GT יש 2? למה זה?

9800

http://www.hwzone.co.il/newspics/omri/r9800pro.jpg

6600

http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/gforce_6600agp.jpg

בחוברת של הלוח אם שלי יש תמונה של כרטיס שמתאים ללוח והוא עם 3 "חלקים". זה אומר שה 6600GT לא יתאים ללוח?

פורסם

לא כל הכרטיסים זקוקים לכל הפינים, הבלוק העיקרי מחולק בכרטיס, לא בסלוט.

פורסם

זה עניין של וולטים. החריצים קובעים על איזה לוחות הכרטיס יוכל לשבת ובהתאם ללוח יש בליטה במיקום של החריץ, וכל חריץ מסמן מתח שהכרטיס יכול לתקשר בו, כך שלא תוכל לשים כרטיס שתומך רק ב3.3v על לוח שתומך רק ב1.5v.

אני קצת הסתבכתי עם ההסבר, אני מקווה שהוא מובן

פורסם
  • מחבר

זה עניין של וולטים. החריצים קובעים על איזה לוחות הכרטיס יוכל לשבת ובהתאם ללוח יש בליטה במיקום של החריץ, וכל חריץ מסמן מתח שהכרטיס יכול לתקשר בו, כך שלא תוכל לשים כרטיס שתומך רק ב3.3v על לוח שתומך רק ב1.5v.

אני קצת הסתבכתי עם ההסבר, אני מקווה שהוא מובן

אז זה אומר שיכול להיות שהכרטיס לא יעבוד אצלי?

הנה סריקה של הדף שנוגע לAGP ב manual שלי.

http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/t/o/m/e/r/d/e/k/e/l/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200412131638246325/200412131639365511/agp.jpg

כמו שאמרתי בתמונה רואים 3 "חלקים"

פורסם

בעקרון הלוח שלך תומך בכל כרטיס אז לא אמורות להיות לו בליטות, אתה יכול לבדוק את זה פיזית, אבל אתה יכול להיות בטוח שלא תהיה בעיה עם אף כרטיס

פורסם
  • מחבר

לבדוק פיזית זה קצת בעיה.. ניסיתי לפני כמה ימים להוציא את הכרטיס שלי אבל רק החלק השמאלי (לפי הציור בתמונה) יצא החוצה השני כאילו היה תקוע

ניסיתי למשוך איזה מתג או משהו שהיה ליד הכרטיס אבל זה לא עזר... פחדתי למשוך יותר מדי חזק של יהרס משהו... בכלל אני לא יודע איך לנתק את הכרטיס כדי שאני יוכל לשים מתישהו את החדש :-\

פורסם

יש שם מנגנון שמחזיק אותו במקום, אתה צריך ללחוץ עליו בזמן שאתה מוציא את הכרטיס, אחרת הוא נועל את הכרטיס במקום

פורסם

צריך גם להבריג את הפנל האחורי שלו.

פורסם
  • מחבר

בקשר למנגנון הזה- יש רק מתג שהוא או לחוץ למעלה או למטה, אין כזה דבר ללחוץ עליו תוך כדי שאני מוציא את הכרטיס

הוא כאילו מקושר לקטע הכי ימני של הכרטיס אבל הוא לא נראה לי קשור כי ניסיתי להוציא גם שהוא למטה וגם למעלה

| |

| |_-----------> כאן המתג ... עשיתי הפוך אבל לא משנה

[___|

המתג הוא המנגנון?

פורסם

סלוט AGP רגיל לא משנה איזה מהירות מחולק לשני חלקים, לא משנה לכמה חלקים מחולקים הפינים בכרטיס, הם עדיין יתאימו לסלוט AGP.

עכשיו יש הרחבה של סלוט הAGP שנקראת AGP pro שמכילה עוד חלק שנועד לספק עוד מתח לכרטיס, כיום רוב הסלוטים בלוחות הם בתצורה של AGP PRO, אבל  הכרטיסים הם עדיין בתצורה של AGP רגיל, ולכן מה שנכנס לחלק האחורי של סלוט הAGP PRO בלוח הוא PCB ללא מגעים.

עכשיו בתמונות שהראת, ל6600 יש שני בלוקים, קטן וגדול, כל מה שקורא שבX800 הגדול מחולק ל2 אבל הוא עדיין באותו גדול כמו החילוק של ה6600 או של כל AGP סטאנרטי אחר. הכרטיס יכול להיות מחולק ל20 חלקים, העקר שהחלוקה של סטאנרט הAGP תיהיה תקינה, כל שאר החילוקים לא משנים שום דבר.

לא משנה עם יש לך סלוט AGP או AGP pro החלק של הAGP זהה.

IC7 AGP pro

HPIM1745.jpg

ASUS K8V AGP רגיל.

HPIM1747.jpg

פורסם

לא נכון, אם אין התאמה בין המתחים שנתמכים ע"י הלוח והכרטיס, החריצים לא יתאימו לבליטות של הלוח. ולא מסובך להביא שתי לוחות עם בדיוק אותה תמיכת מתחים בשביל להראות את זה

אתה יכול לראות בתמונה שצירפתי (חיתוך מתוך התמונה שבסקירה שכאן)

במקרה הזה החלוקה שונה מהחלוקה של הלוחות שהבאת תמונות שלהם, פשוט בגלל תמיכת מתחים שונה

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

זה לא קשור ללוח, זה קשור לגרסאת הAGP, הסלוט שאתה מציג הוא 1.0

הסלוטים של 2.0 ו3.0 זהים בחלוקה שלהם, הכרטיס שמתאימים להם לא זהים תמיד, אבל החלוקה הבסיסית שלהם היא לפי תקן הAGP.

הכרטיסים מחולקים לפי תקני הAGP שהם תומכים בהם, כדי שיתאימו לסלוט.

אבל הדבר הזה נועד לתמיכה אחרונים בלוחות ישנים, מאוד ישנים, לא ללוחות שנקנו ב3 שנים האחרונות.

פורסם

בשאלה שלו הוא לא אמר כלום על לוח שנקנה ב-3 השנים האחרונות (ולצורך העניין גם לא ב7 השנים האחרונות, למרות שאני כבר לא זוכר מתי AGP 2.0 נכנס חזק), אז אין מה לדבר על לוח שבהכרח תומך ב2.0/3.0. הסברתי לו בדיוק מה שהוא שאל, חלוקת הסלוט תלויה בתמיכה במתחים = תמיכה בתקן AGP

פורסם
  • מחבר

לי יש את החיבור הזה http://members.lycos.co.uk/tuvix1/HPIM1747.jpg

אז אני פשוט צריך ללחוץ למטה את המתג הלבן הזה ולמשוך?

פורסם

תוציא את הבורג ואז בזמן שאתה מושך את הכרטיס, תלחץ על המתג הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים