עבור לתוכן

הסרת Windows98 כשיש WindowsXP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שכבר היה נושא כזה פה בפורום, אבל עדיין לא הבנתי את התוכן של boot.ini ואיך נוצר ה- bootsect.dos?

זהו תוכנו של ה- boot.ini שלי:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

C:\="Microsoft Windows"

יש לי win98 מותקן על C ו- WinXP מותקן על F. ויש לי את הבחירה בין שתי מערכות ההפעלה בהתחלה.

לקטע של ההסרה אני אגיע אחרי שאקבל קודם תשובות לגבי הנ"ל (כדי לא לסבך אותכם).

תודה מראש.

פורסם

ה-boot.ini הוא בעצם קובץ טקסט שקובע את התפריט שה-boot loader של ה-XP מציג (ה-boot loader זה בעצם הקובץ ntldr שנמצא ב-\:C).

ה-timeout קובע כמה זמן יוצג התפריט.

ה-default קובע איזו מערכת הפעלה היא ברירת המחדל (מתוך המערכות הפעלה שמוגדרות תחת [operating systems]).

ותחת ה-[operating systems] מוגדרות המערכות הפעלה שה-boot loader מסוגל להעלות.

המערכות הפעלה NT/2000/XP מוגדרות בצורה של multi()disk()rdisk..., שזה אומר בעצם באיזה דיסק/מחיצה/ספרייה נמצאת המערכת הפעלה.

המערכות הפעלה DOS/Win9x/WinME מוגדרות בצורה של היכן נמצא הקובץ bootsect.dos (שזה יכול להיות כתוב כמו אצלך, \:C, או C:\Bootsect.dos).

מה שנמצא אחרי ה-= (בתוך הגרשיים) זה רק התיאור של המערכת הפעלה (אתה יכול לכתוב שם מה שאתה רוצה) והפרמטרים שמועברים אליה.

ה-boot loader מסוגל לתמוך בכמה מערכות הפעלה מסוג NT/2000/XP (אפילו כמה מאותו סוג) אבל בלא יותר מאחת מ-DOS/9x/Me.

ואם אתה רוצה למחוק מערכת הפעלה מתוך התפריט, אתה צריך רק למחוק אותה מה-[operating systems] ולדאוג שהיא לא תופיע כברירת מחדל ב-default (אח"כ כמובן יש להסיר את כל הקבצים והספריות הקשורים אליה מתוך הדיסק).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים