עבור לתוכן

מפרט מחשב ל"תפרנים" !? אנא הגיבו...תודה

Featured Replies

פורסם

אני יודע שמי שהוא תפרן כמוני ירים גבה או שניים ,מי שלא תפרן לא כל כך יתרגש... אבל, לזלזל כבר יהיה לו קשה יותר.

אני מתכנן על מחשב חדש כבר תקופה ארוכה ,המחירים ירדו ,הטכנולוגיות שופרו וניראה לי שהגיע הזמן.

עם המון סבלנות , המון התלבטויות, המון זמן והמון חיסכון החלטתי שאנני יכול להרשות לעצמי פחות מזה....

ובכן :מעבד AMD Atlon 64 3500+Socket 939

לוח אם Gigabyte K8NS-939 (nForce 3 250) +SB

זכרון Geil Aluminum DDR 512MB PC3200 400Mhz CL2.5

דיסק קשיח Seagate 80GB 7200 rpm Serial ATA HDD *2

מארז ANTEC SONATA with 380 Watt PSU

אל-פסק Gamatronic SmartCompact 550VA

+ הרכבה כולל כל שאר החלקים (שכבר יש לי מהמחשב שאני כרגע כותב ממנו), צורב ,די וי די ,כרטיס מסך ,כרטיס קול .

סה"כ 4800 ש'ח.

החלטתי ללכת על המעבד הכי חזק שאוכל להרשות לעצמי,ולמרות שהדגם הנחות יותר ה-3400 נעם לי ובמיוחד לכיסי (פחות 500 שקל), החלטתי לוותר כרגע על גיגה זכרון

((אותו אוכל לשדרג בעתיד) ולהתקדם למעבד חזק יותר ולטכנולוגיה מתקדמת יותר (Socket 939).

בקשר ללוח האם, היתה אפשרות לדגם האולטרה בתוספת 250 שקל, היא כוללת עוד כמה פיצ'רים כאלו ואחרים שלא ריגשו אותי במיוחד (אשמח עם מישהו יאיר את עיני),ביניהם FireWire שכבר יש לי בכרטיס קול.

הזיכרון של Geil עם ביצועים לא רעים ואחריות לכל החיים.

שני דיסקים קשיחים של Seagate שנחשבים לשקטים במיוחד+ כ-5 שנים אחריות.

מארז של ANTEC SONATA בשל השקט שהוא נותן בזמן עבודה.

וכמובן שאם השקעה כזו אנני יכול להרשות לעצמי מחשב כזה ללא אל-פסק , לקחתי את ה-Gamatronic SmartCompact 550VA

עם שנתיים אחריות בשאיפה שיעשה ת'עבודה בשעת הצורך.

אשמח ביותר לכל תגובה , הערה, הארה

פורסם

אתה יכול למצוא 939 במהירות 3000 ו-3200 שגם יספקו את כל צרכיך.

אם כבר אתה מחכה וחושב על מחשבים שיחזיקו הרבה זמן אולי שווה לחכות ל-nForce4 עם תמיכה ב-PCI-E (שכמובן ידרוש גם כרטיס מסך חדש). ואולי אפילו SLI..

אגב אולי שווה לנסות לקמבן מארז אחר שיהיה שקט עם הספק 410W של TT שמגיע עם מאוורר 120 מ"מ.

בטח אפשר אפילו למצוא מארז אלומיניום במקום.

אם אני לא טועה סמסונג נחשבים כרגע יותר שקטים מהסיגייט, וה-5 שנים אחריות זה לא באמת אלא החזר כספי או משהו כזה לאחר תקופה מסויימת (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

ההבדלים בביצועים בין ה 3500 ל 3400 זניחים.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-90nm_12.html

טכנולוגיה חדשה? לא הייתי בונה על זה כי בד"כ לא משדרגים מעבד. עוד שנתיים כשתרצה לשדרג מעבד זה לא ממש יהיה שדרוג כדאי כנראה. קח לדוגמה היום, אם יש לך P4C 2.4 לא תשדרג ל 3 או 3.2. אם יש לך AXP2500 למה תשדרג?

מעבר לכך, 1 גיגה זכרון יתרום לך הרבה יותר מ 3500 בטח אם אתה תפרן. והאמת, שאפשר להסתדר יופי עם ה 939 3000 או 3200. קח זכרונות של ADATA במהירות 500 (במחיר של 580 שקל ליחידה), ועוד שנה "תשדרג" ע"י OVERCLOCK.

איזה כרטיס מסך יש לך? לאיזו מטרה המחשב?

פורסם

השידרוג של המעבד באמת לא יהיה נחוץ. אבל תמיכה בטכנולגיות חדשות כמו PCI-E ואולי SLI בעתיד לדעתי שווים את זה.. במיוחד ה-939 3200..

כי שדרוג כרטיס מסך עתידי בינתיים זה לא צפוי, אף אחד מאיתנו לא יכול לנחש כמה זמן ישרוד ה-AGP.

פורסם

מסכים. לא התנגדתי למה שהצעת, רק טענתי שבשביל לוח עם 939 עם AGP ומעבד 3500 לא שווה להוציא כסף.

פורסם

סתם הערה, האל פסק באמת יעשה לו את העבודה? עד כמה שאני הבנתי פה מכפילים את המספר של האל פסק (500) ב 0.8 לא?

פורסם

בכפול 0.6

פורסם
  • מחבר

אתה יכול למצוא 939 במהירות 3000 ו-3200 שגם יספקו את כל צרכיך.

אם כבר אתה מחכה וחושב על מחשבים שיחזיקו הרבה זמן אולי שווה לחכות ל-nForce4 עם תמיכה ב-PCI-E (שכמובן ידרוש גם כרטיס מסך חדש). ואולי אפילו SLI..

אגב אולי שווה לנסות לקמבן מארז אחר שיהיה שקט עם הספק 410W של TT שמגיע עם מאוורר 120 מ"מ.

בטח אפשר אפילו למצוא מארז אלומיניום במקום.

אם אני לא טועה סמסונג נחשבים כרגע יותר שקטים מהסיגייט, וה-5 שנים אחריות זה לא באמת אלא החזר כספי או משהו כזה לאחר תקופה מסויימת (תקנו אותי אם אני טועה).

תודה על התגובות וסליחה על התגובה המאוחרת

קודם כל יש הבדל בין 3000 ל-3500.

עם מה שאני עושה שזה מוסיקה אלקטרונית ועבודה עם תוכנות מוסיקה שיכולות להכיל לפעמים בקלות עשרות אפליקציות אין סוף לכח עיבוד נידרש ולכן לקחתי את המעבד החזק ביותר שאני יכול להרשות לעצמי.

בקשר ל-nForce4 כבר אין לי סבלנות לחכות לעוד טכנולוגיה שתעבור בפתח (כבר חיכיתי איזה שלוש טכנולוגיות :jump:)

בקשר למארז, זהו מארז שניבחר בקפידה והוא אינו זול (כ-800 שקל) אבל נותן תמורה שקטה בהחלט לצרכים של אולפן בייתי.

בקשר לסמסונג ולסגייט אתה לא טועה.

ההבדלים בביצועים בין ה 3500 ל 3400 זניחים.

מעבר לכך, 1 גיגה זכרון יתרום לך הרבה יותר מ 3500 בטח אם אתה תפרן. והאמת, שאפשר להסתדר יופי עם ה 939 3000 או 3200. קח זכרונות של ADATA במהירות 500 (במחיר של 580 שקל ליחידה), ועוד שנה "תשדרג" ע"י OVERCLOCK.

איזה כרטיס מסך יש לך? לאיזו מטרה המחשב?

ציטוט של עצמי:

קודם כל יש הבדל בין 3000 ל-3500.

זיכרון זה משהו שדי ניתן לשדרוג מעת לעת ובמיקרה שלי תוך חודשיים +-.

מהשדרוג של המעבד לעומת זאת אני לא רוצה לשמוע לפחות 3 שנים ואל תישכח שעיניין ה-64 ביט

עוד לא אמר את המילה האחרונה ואת הזיכרון אוכל לשדרג עד 4 גיגה.

OVERCLOCK עוד שנתיים אוליי.

פורסם

זה לא שזה טכנולגיה שרק הכריזו עליה, אלא כבר יש מספר בנצ'מרקים על לוחות עם nForce4 ואם אני לא טועה יש חנויות שכבר מאפשרות להזמין.

למרות שצריך לתת לטכנולוגיה עוד זמן להשתקע, אני מאמין שבין חודש לחודשיים הם יהיו כבר זמינים ברוב החנויות.

פורסם
  • מחבר

זה לא שזה טכנולגיה שרק הכריזו עליה, אלא כבר יש מספר בנצ'מרקים על לוחות עם nForce4 ואם אני לא טועה יש חנויות שכבר מאפשרות להזמין.

למרות שצריך לתת לטכנולוגיה עוד זמן להשתקע, אני מאמין שבין חודש לחודשיים הם יהיו כבר זמינים ברוב החנויות.

זו עדיין לא טכנולוגיה שהשתפשפה בארץ שלא נדבר על הגליל שממנו אני כותב...כששאלתי על nForce4 חייכו אליי בנימוס והודיעו לי שיש עוד זמן (שלי כבר אין).

ובכל זאת אם אני כבר בגליל אבצע כאן את הקנייה ואני מקווה גם לתמיכה ברגע המתאים.

פורסם

כמה דברים:

1) בענייני זכרון, אם אתה רוצה 4 גיגה תצטרך לקנות סטיקים של 1 גיגה כי יש לך 4 סלוטים בלוח.

2) בענייני קידוד אודיו, מה לעשות, אף אחד לא מתחרה עם הנורטווד עדיין. לא הפרסקוט ולא ה 64 ביט. האמת שבקדודי אודיו ה 3400 משתווה ל 3500. כרגע המעבד החזק ביותר לאודיו יהיה הנורטווד הקריר, שתוכל להרים אותו גבוה מאוד עם קרור, לוח וזכרון מתאימים. תסתכל בתמונה המצ"ב.

נכון, לא תוכל לשדרג כלום במחשב, אבל נורטווד עם OC לאזור ה 3.6-3.8 גיגה יאכל כל 64 ביט ופרסקוט (גם עם OC ל 3.4 הוא אוכל את שניהם).

דרך אגב, בקידודי אודיו גם הפרסקוט לוקח את ה 64 ביט 3400 ו 3500 באותו רייטינג (כלומר 3.4E).

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים