עבור לתוכן

בעיה עם לוח אם NF-7/S Version 2 של ABIT:

Featured Replies

פורסם

אני חושב שהבעיה בלוח אם...

החלפתי ללוח הזה אחרי שנשרף לי הלוח הקודם (חיבור לא נכון של סטיק זכרון גרם לשריפתו וגם של סלוט זכרון בלוח אם הקודם ^_^)

בכל אופן, כשאני מעלה את המחשב, לאחר כמה זמן הוא נכבה מעצמו בצפצוף של סירנה.

כך מתוארת הסירנה לפי A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages :ABIT.

יש לציין גם שניקיתי את המשחה התרמית מהמעבד, וכרגע אין משחה תרמית בכלל.

אחד הדברים שבאו לתשומת לבי הוא הרעש שמפיק המאוורר שעל המעבד (Thermal Take 7 למעבדי AMD) שאינו משמיע רעש חזק כמו בלוח אם הקודם למרות שבדקתי את הווסת שלו והוא מכוון עד הסוף (בד"כ ממש שומעים אותו עובד, אבל עכשיו לא שומעים רעש שקרוב לזה).

יכול להיות שהלוחות החדשים לא מסתדרים עם הצריכת זרם של ה-ThermalTake? או בכלל האם זו בעיה שנובעת מטמפ' גבוהה?

האם חייב למרוח משחה תרמית?

אבקש את עזרתכם

תודה :]

פורסם

אם אין להיטסינק פד טרמי אז חייב למרוח משחה טרמית

פד טרמי/משחה טרמית זה הגשר להעברת חום בין המעבד להיטסינק ,אם אין אף אחד מהם המעבד מתחמם הרבה מאוד

פורסם
  • מחבר

יש מתחת להיטסינק עיגול נחושת (גם זה נועד למעבר חום אבל אני לא בטוח אם לזה הכוונה).

אתה מתכוון ב"פד תרמי" לריבוע (בד"כ) של חומר תרמי שיש בהיטסינקים בהתחלה בחלק התחתון?

אני ממש לא מבין למה המאוורר שלי לא "עוצמתי" (אני מניח זו לפי הרעש שהוא מפיק - המנוע שלו כבר לא 'עצבני') כמו בלוח אם שהיה לי מקודם... אולי אתה יכול לשער?

פורסם

עושה רושם שהמעבד מתחמם מדי

שים ארקטיק סילבר 5 מיד ! האת'לון נשרף בשניות . ומשחה תרמית דרושה לפעילות תקינה של ההיטסינק.

אח"כ : תוודא שכל חיבורי החשמל ללוח מחוברים כראוי . ותוודא שאתה לא מכוון את המאוורר לפעול רק במינימום מהירות.

תפעיל את המחשב וכנס לביוס. לדף של הוולטים ותרשום אותם. המטרה היא לוודא שהספק תקין. תרשום גם את הטמפרטורות ושל הלוח והמעבד. גם את טמפרטורת החדר .

באותה הזדמנות קבע לנמוך ביותר את הטמפ' של האזהרות וכיבוי עצמי. כך תרויח זמן תגובה וגם מחשב לא שרוף.

פורסם

הציפצוף שאתה מתאר מראה על חום...

ה AXP לא נישרף בשניות יש לו הגנה ובגלל זה הוא ניכבה !! יותר מי זה אני הפעלתי יום אחד את המחשב בלי היט סינק בכלל !!! ( בטעות ) והמחשב רק עשה את הסירנה הזאת והמעבד נישאר קר לחלוטין...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים